FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 21:38

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresivnost, depra, deprimiran in vse izpeljanke, ki temu sledijo  (Prebrano 8593 krat)
Pain
gost
« Odgovori #20 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 22:03 »

Tudi meni gre na moški spolni organ, ko noben nima pojma, pameten je pa vsak. Najpogosteje so taki odgovori "Nehaj se sam sebi smiliti, začni delat." "Depresija sploh ni nobena bolezen, to je samo... ne vem... nekaj si si vbil v glavo." Ali pa kaj takega. Ne, tisti, ki to doživi nima pojma. Ga ne more imeti.

Emoti pa itak... ena sluzasta modna muha. Saj ne rečem, da pravi emoti ne obstajajo, vendar večina je res samo wanna be.

Najbolj an moški spolni organ mi gre pa fotr, ko mi take ven meče, da sem si vse zmislil, da sem simptome ponajdel na netu in jih povedal psihiatru in tako dobil tablete. Ali pa ko se kregamo reče:"Če bi bil res depresiven, potem bi sedel v kotu in bil tiho." Nima pa pojma, da je ravno verbalna agrsivnost pokazatelj depresije in da depresivni ljudje depresije na ven ne kažejo. In seveda več ve od psihiatra in tablete, ki mi jih je dal se pa talajo kot bomboni in reče "Sej jih itak vsakemu dajo."

Mora ti pol glave manjkati. Če bi mel pa raka bi pa vsi patetično skakali okrog mene.

« Zadnje urejanje: sreda, 28. januar 2009 ura: 23:45 od Pain » Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 957

« Odgovori #21 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 23:18 »

Pain, en predlog mam. Pelji ti svojga očkata k psihiatru, da mu razloži, kaj je depresija. Mogoče bo potem bolj razumel tvoje probleme.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
Pain
gost
« Odgovori #22 dne:: sreda, 28. januar 2009 ura: 23:46 »

To se zdaj smešno sliši. Kot, da jaz njega učim in ne mene, kot da sem v tem primeru jaz tisti, ki njega vzgaja.
Prijavljen
Daisy
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 264

« Odgovori #23 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 09:29 »

Pain, morda se res smešno sliši, ampak nekdo, ki depresije ni dal skozi, težko razume, kako se v njej počutiš. Mislim, da je to zelo pameten predlog. Poleg tega nimaš kaj izgubiti, lahko pa veliko pridobiš.

Vse dobro!

Daisy
Prijavljen
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #24 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 09:48 »

Pain, ne boš verjel, ampak otroci tudi vzgajajo svoje starše. To je obojestranski proces. Ti pa fotra kar zvleč k dohtarju, pol pa še na eno kavico.

Drži se.
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 678

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 10:09 »

Če se vrnem na začetno vprašanje...

Ko je Andrej Karoli imel intervju o depresiji (na tv), je omenil točno to - da mu preseda, da ljudje besedo depresija uporabljajo vsakodnevno, čis tko jebivetersko. KAr je nefer do tistih, ki so dejansko zboleli za depresijo.

Strinjam se.
Tud mene zmoti, ko ljudje, ki so "samo" slabe volje rečejo, da so depresivni.

Ampak, če tko pogledam, ljudje govorimo marsikaj.
Recimo - rečem, da sem tok utrujena, da bom kar umrla. (nefer do ljudi, ki imajo neozdravljivo "smrtno"bolezen?!). Rečem, da mi je tok težko, da bi blo najbolš, da bi se najrajš ustreila (kaj pa ljudje, ki naredijo samomor?!). Rečemo, da je hrana tolk draga, da bomo vsi kar pocrkal (kaj pa ljudje v Afriki, ki umrejo zaradi lakote?!)...

Če mi kdo nonstop uporablja besedo "depresija, depresiven" itd., je res moteče,
ampak da bi pa zdaj u luft skakala zaradi tega... hm, je pa mal neumno, glede na to, kakšne neumnosti vse govorimo.
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
Pain
gost
« Odgovori #26 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 21:32 »

Ja meni se eno vprašanje postavlja. Ali je depresija sploh odvisna od zunanjih dejavnikov. Ponavadi je sicer res tako, da zaradi nekih dogodkov zbolimo za depresijo, vendar imaš na eni strani ljudi, ki imajo polno rit vsega, pa vseeno zbolijo, na drugi strani so pa tudi osamljeni, ki so čisto srečni.
Prijavljen
Azrael
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 808

« Odgovori #27 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 21:40 »

Emo pač predstavlja v držbi nekaj, najbrž obstajajo razlogi za to. Ne vem veliko o tej subkulturi... vem pa da prihaja beseda emo iz besede emocija.
Prijavljen
Pain
gost
« Odgovori #28 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 21:59 »

Emoti v (pre)veliki meri so ljudje, ki se samo delajo depresivne. Ker je to pač point te subkulture. No, saj morda ima kiri res depresijo, vendar to je v veliki meri samo modna muha, ker depresiven ne moreš biti tako, da si nadaneš uniformo in začneš jokati kako si depresiven.
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #29 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 22:05 »

Emoti v (pre)veliki meri so ljudje, ki se samo delajo depresivne. Ker je to pač point te subkulture. No, saj morda ima kiri res depresijo, vendar to je v veliki meri samo modna muha, ker depresiven ne moreš biti tako, da si nadaneš uniformo in začneš jokati kako si depresiven.

....samo minuto depresivne motnje bi želela, da doživijo in menim da bi krepko premislili....

kajti ogromna je razlika - v bistvu ni primerjave med depresivnim razpoloženjem in depresivno motnjo za katero se uporablja termin bolezen.
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 678

« Odgovori #30 dne:: četrtek, 29. januar 2009 ura: 23:11 »

Ja meni se eno vprašanje postavlja. Ali je depresija sploh odvisna od zunanjih dejavnikov. Ponavadi je sicer res tako, da zaradi nekih dogodkov zbolimo za depresijo, vendar imaš na eni strani ljudi, ki imajo polno rit vsega, pa vseeno zbolijo, na drugi strani so pa tudi osamljeni, ki so čisto srečni.

He he Smiley

Ja Pain, prav ugotavljaš,
lepota / denar / položaj niso ravni pravi kriteriji za pogojevanje depresije.
Lahko delno vplivajo (npr. pomanjkanje denarja), ampak ne gre pa posploševat.
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar