FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 29. april 2025 ura: 03:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tesnoba hipohonder  (Prebrano 961 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Mancica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: sreda, 03. januar 2024 ura: 22:39 »

Zivjo, jaz se zadnje case ubistvu ze eno leto borim sama s sabo. Kar naenkrat sem nasla bolezni, ki bi jih lahko imela, strah da zbolim in umrem. Nemorem tako zivet. Hodim na samoplacniske preglede h razlicnim zdravnikom za razlicne stvari ker me je sram it h svoji zdravnici. Nevem kako naj si pomagam. Hodim tudi na Reiki terapije pa je tisti dan boljse cez pr dni pa spet isto. V sluzbi se tudi ne pocutim dobro. Cel dan sem v krcu in nemorem normalno funkcionirati dokler ne pridem domov. Vsakic je huje. Hodila sem ze na psihoterapijo, pa mi ni odgovarjalo, ker nisem nikoli vsega kar bi morala povedati. Tisti obcutek sramu mi ni pustil.
Prijavljen
Katunga
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #1 dne:: sreda, 03. januar 2024 ura: 23:10 »

Ne moreš hkrati gas in bremzo stiskat. Pojdi še enkrat k psihoterapevtu in povej vse sicer nima smisla.
Veš kaj vse oni slišijo?! Če pa potem ne pomaga pa psihiater in kakšno blago antidepresivno / anksiozno terapijo.
Ne sliši se tako hudo od zunaj da nebi mogla nekako zadevo umiriti, ampak moraš pa nekaj ukreniti, ker navznoter se pa vidi, da ti je kar hudo. Ne oklevaj. Nimaš kaj izgubiti. Pa ta recimo anksioznost danes ni več tak bau bau. Srečno. Huh??‍♂️
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.934

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 04. januar 2024 ura: 21:29 »

Pozdravljena Mancica!

Sem podobnega mnenja kot Katunga. Zelo smiselno se mi zdi nadaljevati s terapijo. In ko bos v pogovoru zacutila sram to povedati terapevtki, kako se pocutis, da bosta obdelali. Kljucno je, da se bos navadila biti tudi s sramom, ker je pac samo en od feeligov. Verjetno bo tukaj kljuc, da se bo odprlo se vse drugo, kar te v resnici žuli. Te razni hipohonderski mehanizmi so samoustvarjeni za pobeg od realnega zivljenja. Na terapiji lahko zelo ozavestis te zadeve, ozadje in se naucis ziveti drugace.

Vse dobro rozicodam
Prijavljen
Mado
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 5

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 05. februar 2024 ura: 15:20 »

Zdravo Mancica,
Tudi sam imam podobne težave. Sam trpim za ''hipohondrijo'' že cca 2-3 leta. Bil sem bolan na srcu, možganih, pljučih in prebavilih.
Zavedam se, da je najslabše iskat diagnozo po googlu. Pa si ne morem pomagat, in googlam.
Vem, da sem ok, saj pri vsakem napadu neke bolezni opravim preglede, preizkave, ki dokažejo da sem ok. Pa najdem kaj novega, dejansko se mi pojavijo simptomi te bolezni, pa jovo na novo.
Hodil sem k psihoterapevtu, mislil sem, da sem ok, pa čez pol leta spet nekaj novega.
Mogoče bi moral poizkusit še s kakšnim drugim terapevtom, ampak ugotovil sem, da mi pomagajo samo ADji.
Vglavnem Mancica, s teboj je vse OK, vse te bolezni so samo v tvoji glavi. Samo ugotovit morava, kako se jih znebiva. Srečno!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar