FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 05. marec 2026 ura: 15:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Tesnoba v glavi  (Prebrano 1716 krat)
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 61

« dne:: četrtek, 06. julij 2023 ura: 19:46 »

Zdravo….Pred 15 leti se je vse zacelo…depresija, okm in ta tesnoba v glavi.
13 let sem ze na Ad in so mi pomagali…tudi jaz lahko recem, da sem drugacna kot pred 15 leti, veliko sem se naucila, vem da je vse to psiha in da se je treba boriti.
Nekako pa se nisem cisto prepricana, kateri so sprozilci te tesnobe.
Eden izmed teh je stres, ko sem v stresu, ko se mi nekaj na polno dogaja, ko moram biti aktivna, je vredu, ampak ko je mimo pride velikokrat za mano.
Se pa velikokrat pojavi tudi zaradi strahu, predvsem ko izvem, da je kdo zbolel in podobno….
Pride pa tudi iz se neznanih vzrokov?Huh?
Gre za tesnobo v glavi, obcutek da imam premalo kisika v glavi, ne morem razmisljati, vid se poslabsa, kot da sanjam….Borim se skozi dan, ampak po koncu dneva sem zaradi te borbe nenormalno utrujena…pridejo tedni ko se me drzi,ponavadi mine…zadnje leto pa imam teh tednov cedalje vec, cedalje dlje trajajo.
Velikokrat sem ze obupana, ker ziveti s tem je zivotarjenje, vsak dan je borba….
Kaj vam pomaga pri tesnobi?Razen psihoterapi?
Hvala vsem
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.979

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: sobota, 08. julij 2023 ura: 08:20 »

Ojla

Gibanje... toliko, da se res izcrpas ze malo. Zatem pa se kaksna sprostilna tehnika.

Preverjeno najboljsi recept.
 rozicodam
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.056

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 09. julij 2023 ura: 06:29 »

Gibanje... toliko, da se res izcrpas ze malo. Zatem pa se kaksna sprostilna tehnika.
Preverjeno najboljsi recept.

Se podpišem in seveda SPREMEMBE mišljenja in vedenja ,  od manjših pa do večjih.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.868

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 09. julij 2023 ura: 11:18 »

Ker so čustva v telesu - je gibanje res nujna zadeva, da telo sprosti nakopičeno energijo.
Vedet pa mejo med sprostitvijo telesa in mučenjem telesa.
Ker pri slednjem lahko "fizična utrujenost" zakrije in potlači čustva.

STRES ni to kar se nam dogaja - je to KAKŠEN pomen mi nečemu pripisujemo.
Dogodke presodimo, da so za nas ogrožajoči in sočasno odpišemo naše sposobnosti soočanja z njimi.

Tale knjiga bo zagotovo kaj v pomoč: STRES za telebane
https://www.zalozba-chiara.si/zdravje/659-obvladovanje-stresa-za-telebane?gclid=Cj0KCQjwtamlBhD3ARIsAARoaExBmUfVGDyEnX2I5A3ztgrWZwbWEjqFaxOiEWuEOb5KXmW30-lzSRYaAnCZEALw_wcB

Cilj je notranji mir  rozicodam
Mirne misli, čustvena stanja ki jih zmoremo predelat in fizična aktivnost, ki telo podpira.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 28. julij 2023 ura: 08:56 »

Ima še kdo podobne občutke kot jaz? To v glavi, ta odtujenost, občutek nizkega pritiska v glavi, megla v glavi...Men se že vleče sedaj predolgo...Imam šele 19.9. psihiatra, verjetno bom morala menjati AD, ker je to stanje neznosno
Prijavljen
Michael
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 64

« Odgovori #5 dne:: petek, 28. julij 2023 ura: 10:12 »

Ima še kdo podobne občutke kot jaz? To v glavi, ta odtujenost, občutek nizkega pritiska v glavi, megla v glavi...Men se že vleče sedaj predolgo...Imam šele 19.9. psihiatra, verjetno bom morala menjati AD, ker je to stanje neznosno
Vem točno o čem govoriš in jaz sem tudi nekoč imel precej izrazit ta simptom. Odpravil sem ga tako kot sem odpravil občutek preskakovanja srca. Ozavestim si, da je to eden od simptomov anksioznosti in poskušam početi stvari kot da tega simptoma ne bi bilo. Poskušam da me simptom ne iztiri od tega karkoli tisti trenutek počnem. Je pa ta simptom precej moteč med vožnjo avtomobila, ko moraš biti fokusiran na samo vožnjo avta a misli se vrtijo okoli tega "ali bom zmogel zaradi tega občutka megle v glavi, odtujenosti, čudnih seznacij okoli glave". Na koncu itak vedno zmoreš in te tak simptom sčasoma pusti na miru, ker mu posvečaš čedalje manj pozornosti. Najslabše kar narediš je, da zaradi tega postaneš neproduktiven in se daš v kot in premlevaš nekaj v smislu "O God. Why always me ?"
Prijavljen
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 28. julij 2023 ura: 11:28 »

Grozni so ti občutki... Zadnji sem celo prišla do te mere, da sem komaj še kaj videla...ful mi je na vid udarilo...
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.979

"I See You"

« Odgovori #7 dne:: petek, 28. julij 2023 ura: 11:44 »

Tijana rozicodam

Lahko tudi psihiatru samo mail pises, da nisi ok in ce bi morda zvisala dozo AD?
Prijavljen
Fema
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 70

« Odgovori #8 dne:: petek, 28. julij 2023 ura: 12:22 »

Tijana,

jaz imam zaradi tesnobe praktično iste občutke kot ti v glavi. Se borim s tem, pride in mine. Je pa zelo neznosno. Včeraj sem zaradi teh občutkov cel dan preležala, ker se enostavno nisem več mogla siliti, da kljub temu funkcioniram ... Danes sem vstala iz postelje in si bom za začetek probala umiti lase. Bi si želela, da ti lahko kaj bolj spodbudnega napišem, pa trenutno ne zmorem ... Lahko pišeš kaj na zs, tudi sama imam dolgoletne izkušnje z depresijo in anksioznimi motnjami, niham med relapsi in remisijami.
Prijavljen
Michael
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 64

« Odgovori #9 dne:: petek, 28. julij 2023 ura: 12:48 »

Jaz sem zaradi teh občutkov v glavi pred 20+ leti mislil, da imam tumor v možganih in sem šel na raziskave in so mi zagotovili, da nimam tumorja sesmejem Jim kar nekaj časa nisem verjel.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar