FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 05. junij 2026 ura: 02:34

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Panika po operaciji maternice  (Prebrano 1831 krat)
zmajcica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 119

« dne:: torek, 27. junij 2023 ura: 15:43 »

Pozdravljeni.
Evo me po dooolgem času zopet. Pred 10 IMO dnevi so mi operativno odstranili maternico zaradi preobilnih krvavitev. Vse bo ad na min dozi. Na intenzivni pa se je začelo. Najprej sem zaspala vse ok potem pa kot bi med spanjem umirala. Ne je vrglo ven seveda panika. Ok. Komaj čakala da pridem domov in nato se je začelo panično počutje. Napadi non stop, strah pred smrtjo pred tem da se ni zmeša kaj pa če kaj pa če uglavnem diham piham jokam je boljše. Ma za kratek čas. Smo dvignili ad Fluvoksetin iz 20 na 40 plus Apaurin danes drugi dan. Kdaaaaj lahko pričakujem izboljšanje? Kot da sem vse pozabila. In ali je še kdo tu tak ki ga je strah bolezni in napada ter da bo pristal kje na psihiatriji zvezan in sam ker ni logično sploh da strah Upam da sem razumljivo povedala. Aja opažam da se izogibam vseeeemu v velikem loku jutri gremo na morje in ne že stiska. Bom vesela za kako toplo besedo. Pozdrav ki vsem.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: torek, 27. junij 2023 ura: 18:45 »

Citiraj
Smo dvignili ad Fluvoksetin iz 20 na 40 plus Apaurin danes drugi dan. Kdaaaaj lahko pričakujem izboljšanje?

Moje sočutje do čustvene stiske v kateri si se znašla.
Vsekakor pa dvig AD ponavadi prinese neželene stranske učinke in anxo v začetku še poveča. To moraš vzeti v zakup. Zdravilo potrebuje svoj čas - najmanj 14 dni in vse do nekaj tednov.

Citiraj
Najprej sem zaspala vse ok potem pa kot bi med spanjem umirala. Ne je vrglo ven seveda panika. Ok. Komaj čakala da pridem domov in nato se je začelo panično počutje. Napadi non stop, strah pred smrtjo pred tem da se ni zmeša kaj pa če kaj pa če uglavnem diham piham jokam je boljše.

Travmatske izkušnje je potrebno predelati. Jim dati čas, da se telo regenerira, se veliko pogovarjat o izkušnji, priti v stik z emocijami - konkretno strahom pri tebi itd.
Odstranitev maternice ima lahko tudi vpliv na hormonsko ravnovesje znotraj tebe.
Prav tako je tak poseg fiziološki in tudi psihološki napor.
Tudi narkoza pusti sledi v počutju vsaj za nekaj časa.

Drži se in sprejmi da si v fazi ranljivosti sedaj.
Bit nežna do sebe, dat si čas za okrevanje itd ...
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
zmajcica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 28. junij 2023 ura: 09:22 »

Aslan živjo. Hvala hvala hvala stokrat. ♥️♥️♥️
« Zadnje urejanje: sreda, 28. junij 2023 ura: 21:21 od Lost » Prijavljen
zmajcica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 28. junij 2023 ura: 09:25 »

Aslan ignoriraj une čudne obraze. Pišem iz telefona pa sem dala samo srce in objemcke.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #4 dne:: sreda, 28. junij 2023 ura: 18:48 »

Zmajčica ok razumem včasih jo zagode tehnični škrat
sesmejem hug  srce-utrip
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar