Pozdravljeni,
Od prvega paničnega napada, ki se je zgodil januarja letos, se s tesnobo soočam praktično vsak dan. Postala je moja najboljša prijateljica, ki si je nikoli nisem želel. Vrjetno pa nam je na tem forumu skupno vsaj to, da čutimo tolažbo, ko vidimo, da v našem trpljenju nismo sami in edini s takšnimi težavam. Zato se mi zdi še posebej pomebno, da svoje občutke delimo z drugimi.
Par dni nazaj sem naletel na sledeče predavanje, za katere imam občutek, kot da je narejeno zame. Ker imamo podobne težave vrjamem, da bo pomagalo tudi kakšnemu od vas. Zelo me je pomirilo predvsem ko sem slišal razlago panične motnje/agorafobije predavateljice Dr. Mojce Zvezdane Dernovšek. Čeprav sem o tem že kar nekaj prebral, mi nič do sedaj ni tako razjasnilo tega, kaj se dogaja v meni. Pomaga mi, ko vidim da je to nekaj povsem naravnega, ki se pripeti zaradi prevelike količine stresa in kako smo nekateri še posebej dovzetni za takšne motnje, zaradi našega načina razmišljanja. Sedaj bolj jasno vidim zakaj je prišlo do težav in kje se moram začeti s težavo soočati/kaj moram spremeniti, da mi bo lažje. Sedaj sem tudi sprejel, da je tesnoba nekaj normalnega, da je le odziv na tesnobo tisto, kar v meni ne deluje pravilno. Odzivov pa smo se priučili in se jih lahko tudi naučimo drugače, kot smo jih naučeni sedaj.
Prijeten ogled želim
https://www.youtube.com/watch?v=2Ae-4Fbhkdw&ab_channel=ZRCSAZU