FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 18. maj 2025 ura: 13:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ne vem ali naj grem na zdravila..  (Prebrano 2521 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
Taja12345678
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 27

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 30. april 2023 ura: 19:37 »

Malo sem raziskovala o tem adju, ki mi ga je psihiatrinja dala. Vsi pravijo, da je zelo tezko iti z njega tudi, ce gres postopoma. Naj bi bil eden najtezjih in ima najvisje tveganje. Tudi v nosecnosti ga ne smes jemati.

Ne razumem zakaj mi je kot prvi ad dala enega izmed najhujsih. Ko bi lahko prej poskusila z Asentro, Cipralexom, ki sta varna tudi v nosecnosti in nista tako huda za it dol.

Rekla mi je, da minimalno 2 leti zdaj ne smem razmisljati o otroku, saj je moje zdravje pomembnejse. Saj jaz to vse vem, ampak zelim si otroka v maksimalno enem letu. Res ne vem zdaj kaj naj naredim.

Verjamem, da je profesionalka na svojem podrocju, ampak kaj pa moje zelje?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.936

"I See You"

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 30. april 2023 ura: 20:44 »

Najbolje, da jo poklices in se z njo pomenis o svojih dilemah glede zdravila in ce je varianta, da ti predpise Asentro ali Cipralex. Dandanes veliko ze sami tudi brskamo za informacijami in tudi psihiatrom povemo, kaj bi raje. Tako da zanjo ne bo nic novega. In jo vprasas zakaj ti je predpisala AD, ki ti ga je.

Kar se tice nosecnosti.... zanositev ne gre tako, da si tocno zadas, kdaj se bo zgodila. In dobro je, da se v tisti dobi prej dobro pocutis in si en cas stabilna. Ce bos pocela te stvari na silo, bos placala s svojim in otrokovim slabsim pocutjem, zato to nima nobenega smisla. Ti moras biti zdrava in ok, zase in za otroka. Imeti otroka je po mojem nasa najvecja odgovornost. Cas po rojstvu je med drugim tudi izjemno naporen, zato je dobro biti v dobri psiho-fizicni kondiciji. Zato nima smisla, da si zadas nek tocen casovni okvir, ker tak nacin povzroca samo frustracijo. Ce si ga pa zadas ohlapno.. v roku nekaj let, je pa to cisto drugace. Tlacit dobe porodov v neke svoje zivljenjske urnike s togim okvirjem.. zal ne gre. Tukaj je za poslusati svoje telo.. svoj naravni bioloski ritem.
Prijavljen
Taja12345678
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 30. april 2023 ura: 22:23 »

Mi je odgovorila, da se njej Alventa zdi boljša rešitev in ne ve, čr bi na Asentri dosegla popolno remisijo. Kako pa lahko to kar tako ve na podlagi enega izvedenega testa? Skrbi me edino, ker vsi opizarjajo, da je zivi pekel iti dol iz tega zdravila. Nekateri ga posledicno jemljejo celo zivljenje.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 7.944

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 01. maj 2023 ura: 08:08 »

Skrbi me edino, ker vsi opizarjajo, da je zivi pekel iti dol iz tega zdravila. Nekateri ga posledicno jemljejo celo zivljenje.

Vsi lahko izbiramo nič ni NUJNO. Ali preživljati pekel anksiznosti in depresije ali z ADji se postaviti na noge.Ampak da se sprehodimo skozi življenje pa potrebujemumo PSIHIČNO kondicijo, ki pa je dosegljiva samo z spremembami in psihoterapijo. ČE najdemo , omejimo in odstranimo SPROŽITELJE, lahko vsak brez težav zaživi brez AD-jev. Če pa samo čakamo da se bo kaj spremenilo samo od sebe pa je to nemogoče.In se strinjam z NIVES

Cas po rojstvu je med drugim tudi izjemno naporen, zato je dobro biti v dobri psiho-fizicni kondiciji. Zato nima smisla, da si zadas nek tocen casovni okvir, ker tak nacin povzroca samo frustracijo. Ce si ga pa zadas ohlapno.. v roku nekaj let, je pa to cisto drugace. Tlacit dobe porodov v neke svoje zivljenjske urnike s togim okvirjem.. zal ne gre. Tukaj je za poslusati svoje telo.. svoj naravni bioloski ritem.

In še članek na temo Zdravljenje z antidepresivi – da ali ne? http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=1557&Itemid=2
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 01. maj 2023 ura: 08:14 od Lost » Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #24 dne:: ponedeljek, 01. maj 2023 ura: 08:25 »

Mi je odgovorila, da se njej Alventa zdi boljša rešitev in ne ve, čr bi na Asentri dosegla popolno remisijo. Kako pa lahko to kar tako ve na podlagi enega izvedenega testa? Skrbi me edino, ker vsi opizarjajo, da je zivi pekel iti dol iz tega zdravila. Nekateri ga posledicno jemljejo celo zivljenje.

Potem pa jo vprašaj za Alvento?
Kako ona kaj ve, ne morem komentirati, ker nisem njene stroke.

Kaj pa ona meni glede tega, da sploh greš na AD? Se ji zdi v tvojem primeru nujno potrebno ali misli, da lahko greš skozi brez?

Kot ti je LOST odgovoril... resnične spremembe se v vsakem primeru dogajajo le z daljšim delom na sebi.

Svojo pot boš oblikovala pa sama.   pomezik

Upam, da boš glede tega, kdaj imeti otroka upoštevala tudi zdravnico in mame z izkušnjami. Na tem forumu in drugih straneh boš našla veliko zapisanih izkušenj. rozicodam

Otrok ni "realiziran plan" ali opravljena naloga kot je "projekt na faksu ali v službi". Ne temelji na ciljih in zanj ni podlaga le razum, temveč praktično pripravljena življenska podlaga (zaposlitev, stanovanje), osebna zrelost, dober odnos s partnerjem, zdravje in dobro počutje s samim seboj.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 01. maj 2023 ura: 09:09 od Nives » Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

« Odgovori #25 dne:: sreda, 07. junij 2023 ura: 21:21 »

Taja, kako si? Kako si se odločila glede zdravil?
Prijavljen
Taja12345678
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: sreda, 14. junij 2023 ura: 13:19 »

Ojla. Hvala vama za skrb. Sem pricela z njimi pred 3 tedni.. zdaj sem na celi dozi ze par dni in vztrajam vsaj do polovice julija. Tesnoba se je malenkost zmanjsala, groznih stranskih ni, ni pa neke izboljsave zal se. Najvecje tezave so, ker se bojim it dalec od hise Sad a Helex pomaga v takih primerih, da te pomiri dovolj, da lahko gres na dolgo pot?
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

« Odgovori #27 dne:: sreda, 14. junij 2023 ura: 15:34 »

Pomaga, da umiri. Hitro zagrabi in hitro spusti.
Kateri AD pa jemlješ?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #28 dne:: sreda, 14. junij 2023 ura: 18:06 »

Ojla Taja!

Helex prime v cca 15 min in drzi cca 3 ure. Uradno ga ne predpisujejo za vec kot 2-3 tedne, ker je kasneje rizik zasvojenosti. Za obcasno rabo pa ni problem.
Fino, da se je tesnoba ze malo zmanjsala. Gotovo ti bo AD se bolj pomagal. Zna pa vseeno tudi malo kasneje vseeno biti izziv iti dlje, kar se premaguje pa samo s soocenjem in ko v casu vidis, da to zmores. Gotovo bo pa lazje, saj se bos manj vznemirila in hitreje pomirila.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar