FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 19:37

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kardiolog  (Prebrano 2476 krat)
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 848

« dne:: sreda, 05. april 2023 ura: 08:58 »

Pozdravljeni,
Rada bi šla na samoplačniški pregled h kardiologu in me zanima ali mogoče poznate koga,ki je razumevajoč,sočuten...sem namreč v fazi žalovanja (1 mesec nazaj umrla mama) ,pred tem dva meseca zelo zelo hud stres...rada bi da bi nekdo upošteval tudi to...torej nekdo ,ki te gleda malo bolj celostno...Gorenjska ali Ljubljana . Hvala vam  rozicodam
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #1 dne:: sreda, 05. april 2023 ura: 10:54 »

Zdravniki v Cardialu so zelo v redu. (Zaloška cesta).
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 05. april 2023 ura: 11:07 »

Hvala Regina....našla sem tudi gospo Tatjano Zorkoki je še psihoterapevt...po izkušnji raka je šla še to študirat...in to bi si želela...da razume se te težave...anksioznosti...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: sreda, 05. april 2023 ura: 12:50 »

Črni panter kako dobra izbira, da imaš 2 v 1 strokovnjakinjo.
Sem si zapisala, če bom kdaj potrebovala.
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sreda, 05. april 2023 ura: 12:52 »

Res je ..ampak težava je da sem sedaj prebrala da je upokojena:(
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #5 dne:: sreda, 05. april 2023 ura: 13:01 »

Sad
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 05. april 2023 ura: 13:05 »

Tako,da se vedno iščem kardiologa Smiley dobrega
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 05. april 2023 ura: 14:21 »

A si klicala v Cardial?
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sreda, 05. april 2023 ura: 14:23 »

Nisem Regina,sem ravno izvedel da gospa Tatjana dela v centru Lorena na Dunajski....se bom tja naročila...samo me je na smrt strah...Sad
Prijavljen
VIA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 07:36 »

Tudi sama sem pred kardiološkim pregledom. Napotnica s stopnjo zelo hitro na žalost pomeni pregled čez nekaj mesecev, tako dolgo pa ne morem čakati. Črni panter, tudi mene je strah pregleda in sem trenutno v nevzdržni situaciji - po eni strani me je strah tako dolgo čakati, po drugi strani pa me je strah pregleda. V mislih se ukvarjam samo še s tem in sploh ne morem normalno funkcionirati. Sicer pa dolgotrajen stres. Tahikardije in palpitacije Sad
Zdravnica mi je predpisala Byol in skoraj me je pobralo že samo zaradi tega, da sem dobila tablete Sad
Kako je s tabo?
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 08:04 »

Živjo Via...tudi jaz nisem dobro ..sita sem in jezna da se morm še s tem ukvarjat ..jaz imam visok pritisk in to pomeni tablete za vedno ...vse česar se tko otepam in bojim ..res bi včasih najraj kr umrla...dost mam vsega tega...strahu,čakanja ...itak stres ..dolgo časa ..bolezen mame in skrb za njo ..pa tudi smrt mame pred mesecem...nimam moči se še s pritiskom spopadat...Sad
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 08:29 »

Potolaži se...če nimaš se visokega pritiska imaš lahko te tablete začasno in se bo stvar uredila...upočasni utrip kot razumem...vse bo ok!
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 08:32 »

..jaz imam visok pritisk in to pomeni tablete za vedno ...

Ni res… lahko rešiš visok pritisk tudi brez tablet.
Prijavljen

crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 08:47 »

Vem Regina ampak je odvisno kako visok je ..če gre čez 160 so kr hitro tableti...in sedaj vidim da s to boleznijo pride kr nekaj omejitev ...savne in podobno ..tko da,super....čaka me vse lepo
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 09:49 »

Zaenkrat se vedno nic konkretnega nimas. V stresnem obdobju si in se malo kompulzivno s tem ukvarjas.
Podzavestno se ti ocitno zdi tako lazje, kot zalovanje in prilagajanje na novo situacijo.

In vse kar mi drugace povemo se zdi, da nima efekta.  kiselnasmeh

Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 10:20 »

Razumem...ampak trenutno se res nisem sposobna soočiti z resnico,diagnozo ..še kakšen holesterol,sladkor...res ne vem več zakaj se boriti v lajfu...zdi se da me samo tepe
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #16 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 10:32 »

Ali hodis se k terapevtki? Ona bo ta prava oseba, da bi skupaj probale ozavestit situacijo in te ven potegnit..

Verjemi, da je se kup drugih zdravstvenih moznosti..  sem dolgo opazovala in poslusala prijateljico, ki je pa ene druge izbrale, da se je z njimi strasila in si tezila.. Njej se je njena izbira ravno tako zdela zelo resnicna. Na koncu je ta anksioznost popustila, pa ni bilo nobenih diagnoz.

Mi tukaj gor lahko samo preberemo.. kaj pokomentiramo.. toliko, da si videna/slisana in da das malo ven. kiselnasmeh
« Zadnje urejanje: četrtek, 06. april 2023 ura: 10:35 od Nives » Prijavljen
VIA
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 26

« Odgovori #17 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 10:46 »

Črni panter hvala za spodbudne besede, naj jih dodam nekaj tudi tebi - sama sem imela povišan pritisk in to niti ne v akutnem stresu ampak v poststresnem obdobju, ko je vse prišlo za mano. Potem se je pritisk sam od sebe umiril. Ostale so občasne tahikardije in palpitacije, ki pa se jih še vedno grozno bojim in si delam same črne scenarije v zvezi s tem. Tudi moja kolegica je imela noro visok pritisk, ko je bila v težkem obdobju. Več takih ljudi poznam.  Povsem te razumem - tablete se zdijo katastrofa, po drugi strani pa mi prijateljica pravi: tablete so najprej za to, da ti pomagajo, seveda imajo stranske učinke, vprašanje pa je kaj bolj odtehta. Različen odnos imamo do medikamentov. Jaz vedno pomislim na besede te moje prijateljice, raje vzame tablete, verjame, da ji pomagajo in se bolje počuti...lej, ne vem. Jaz sem nekje vmes Smiley
Vsekakor tudi kot pravi Regina - psihoterapija
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 16:04 »

Hvala Via...jaz res upam,da je pri meni to začasno...težko je ja ker se mi zdi brez izhodno vse skupaj ...danes mi je terapevtka rekla da če bi imela stalno tko visok pritisk bi se mi videlo pa vrtelo ..no zdj sm prišla domov se mi že zdi da se mi vrti ..ah ta glava ..težko je..kaj naj rečem..koliko časa pa je trajalo da se je tebi uredil pritisk...oh sočustvujem da sva v taki stiski ..kot da pri meni smrt mame ni dovolj morm še neki najdt...pa to je neverjetno ...
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: četrtek, 06. april 2023 ura: 18:23 »

Saj veš kaj pravijo - kdo išče ta najde! Evo že to, da ti je nekdo omenil, da bi se ti pri visokem tlaku vrtelo in se ti zdaj kar res vrti… (prej pa nič) ti da jasno vedet, da je vse v tvoji glavi. Bolj kot boš brskala, bolj kot boš iskala kaj vse je/je lahko narobe - prej bodo te težave se dejansko pojavile. Zakaj? Ker bodo možgani verjeli, da te nekaj res boli. To sem dala že tolikokrat skozi…. Nekdo mi je rekel, da ga špika pri srcu… glej ga zlomka, začela sem tuhati o tem in kaj misliš, da se je zgodilo? Začelo me je špikat.
Bolj kot boš dala mislim prosto, bolj ti bodo meglile um. Nekje se MORAŠ ustavit.  kiselnasmeh

rozicodam
Prijavljen

Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar