FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 07:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 7   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost nemir pomoč  (Prebrano 14060 krat)
Klerup8
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #20 dne:: nedelja, 02. april 2023 ura: 00:31 »

Zdravo, kljub napadom športam in to me umiri. Po končani vadbi imam večinoma boljše počutje..najboljše je samo hoja, plavanje, tuširanje iz mrzlo vodo. Tudi sam sem leta 2019 imel precejsne tezke čase, potem pa se mi je stanje umirilo za skoraj 2 leti ker sem dobil zdravila za krvni tlak,in sem imel nek občutek da je to to. ampak sedaj pa spet na slabo..zdravila so mi napisali takoj. Najboljše je da pokličeš osebnega zdravnika, meni so napisali napotnico za internistični pregled, in takoj sem dobil recept.
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 834

« Odgovori #21 dne:: nedelja, 02. april 2023 ura: 10:27 »

Klerup8 pa si bil kdaj pri kardiologu,pregledal srce in tako? Mislim ultrazvok srca in podobno? Jaz razmišljam ,da bi to naredila najprej...
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: nedelja, 02. april 2023 ura: 13:26 »

Zanima me tudi ali so ti kaj exstra prepovedal kakšne športe ali podobno? Hvala
Prijavljen
Klerup8
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #23 dne:: ponedeljek, 03. april 2023 ura: 08:09 »

Da sem bil, vse ok. Niso našli vzroka, ampak meni je zelo nihalo, in mi spet niha, recimo primer.. se počutim 4 dni ok, tlak je ok, in poten 2 dni spet slabo, bitje srca, glavoboli...takrat si tlaka sploh ne merim, ker nima smisla ker mi povzroča samo skrbi če je visok. Ves cas niha, čez poletje malo manj.. glede športov mi niso nič prepovedali.
Prijavljen
crni panter
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: torek, 04. april 2023 ura: 11:02 »

A ti spodnji tudi kdaj naraste ob napadih? Lp
Prijavljen
Miko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 24

« Odgovori #25 dne:: torek, 02. maj 2023 ura: 11:03 »

Zdravo,
Javljam se da sporočim svoje stanje. Trenutno sem malce več kot 5 mesecev na Asentri, tesnoba je še vedno prisotna vsak dan. Ni tistega pravega učinka kot je bil pred tem z Ecytaro. Še vedno je precej tesnobe sicer vseeno malce manj kot brez Asentre. Čez dan sem obupno utrujen, spin celo noč a zjutraj se komaj poberem iz postelje, nobene energije, glavoboli, neke tenzije…čeprav je nekje u meni neka volja da bi se spravil športat…a enostavno ne gre ker sem potem še bol utrujen. Dobesedno ne vem še sam in sam sebe presenečam kako sploh lahko hodim v takšnem stanju… na srečo imam kontrolo pri psihiatru čezen teden in srčno upam da mi bo kaj zamenjala, saj s Asentro ni pravega učinka.

A je kdo tukaj od vas imel podobno izkušnjo in poizkusil dva različna SSRI antidepresiva in ni imel ravno sreče z njimi? Bom povprašal psihiatrinjo kaj predlaga, če bi morda bilo dobro poizkusit kak antidepresiv iz skupine SNRI? Resnično sem že sit vsega tega sranja in bednega počutja…šele ko se ti kaj takega dogaja vidiš kaj vse je človek sposoben preživet…

Pa še nekaj simptomov ki se mi pojavljajo vsak dan: mravlinčenje po telesu, nemirnost, slabosti, glavoboli, utrujenost, tiščanje v prsih…
« Zadnje urejanje: torek, 02. maj 2023 ura: 11:08 od Miko » Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #26 dne:: torek, 02. maj 2023 ura: 11:34 »

Zdravo,
Javljam se da sporočim svoje stanje. Trenutno sem malce več kot 5 mesecev na Asentri, tesnoba je še vedno prisotna vsak dan. Ni tistega pravega učinka kot je bil pred tem z Ecytaro. Še vedno je precej tesnobe sicer vseeno malce manj kot brez Asentre. Čez dan sem obupno utrujen, spin celo noč a zjutraj se komaj poberem iz postelje, nobene energije, glavoboli, neke tenzije…čeprav je nekje u meni neka volja da bi se spravil športat…a enostavno ne gre ker sem potem še bol utrujen. Dobesedno ne vem še sam in sam sebe presenečam kako sploh lahko hodim v takšnem stanju… na srečo imam kontrolo pri psihiatru čezen teden in srčno upam da mi bo kaj zamenjala, saj s Asentro ni pravega učinka.

A je kdo tukaj od vas imel podobno izkušnjo in poizkusil dva različna SSRI antidepresiva in ni imel ravno sreče z njimi? Bom povprašal psihiatrinjo kaj predlaga, če bi morda bilo dobro poizkusit kak antidepresiv iz skupine SNRI? Resnično sem že sit vsega tega sranja in bednega počutja…šele ko se ti kaj takega dogaja vidiš kaj vse je človek sposoben preživet…

Pa še nekaj simptomov ki se mi pojavljajo vsak dan: mravlinčenje po telesu, nemirnost, slabosti, glavoboli, utrujenost, tiščanje v prsih…

Moje globoko sočutje Miko rozicodam Upam, da se bo čimprej našla prava izbira zate.
Sama nisem potrebovala menjav. Vem pa, kako težko je tole.. sem večkrat dala skozi...
Prijavljen
Miko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #27 dne:: torek, 02. maj 2023 ura: 12:27 »

Hvala Nives! Ja to je oa zares pekel s temi zdravili, že vem da ko kaj zamenjam bom spet +-1 mesec čisto nič vreden, potem je pa odvisno al bo prijelo da bo bolje ali pa bo samo še slabše…

Če sem prav zasledil si ti jemala oz. jemlješ Cymbalto? A zaradi anksioznosti?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #28 dne:: torek, 02. maj 2023 ura: 12:53 »

Morda oz upam, da bo v tej rundi pri zdravnici prava izbira zate. oki

Meni so postavili "anksiozno-depresivno motnjo". Trenutno sem na prehodu iz 60 na 30 mg Cymbalte (iz terapevtskega na vzdrzevalni odmerek).
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

« Odgovori #29 dne:: torek, 02. maj 2023 ura: 15:06 »

Pozdravljen Miko.
Tudi jaz sem imela po Cipralexu poskus z Zoloftom pa ni bilo uspeha. Vztrajala nekaj mesecev, sicer skakala gor in dol z dozami, a zaradi svoje trme nisem šla v menjavo, pa bi mogla, ker me je Zoloft konkretno zadel. In to ni bilo ok. Skratka zdaj jemljem Brintelix. Doživljam podobno kot ti - nič več mi ne pomaga tako kot Cipralex nekaj let. Poskušam sicer vztrajati, delati na sebi, a je to prekleto težko ob fizičnih znakih ankse (meni daleč najbolj moteč je občutek pritiska v glavi in vročine v glavi). Je pa boljše, ampak zdaleč od dobrega. Nekako sem se ujela v eno zanko, ko ne bi rada spet menjavala in se zadovoljim s tem na pol ok stanjem, po drugi strani pa bi rada že enkrat zadihala s polnimi pljuči kot nekoč. Nimam rešitve, res ne. Le upanje, da bo boljše.
Prijavljen
Miko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: torek, 02. maj 2023 ura: 16:54 »

Oh strahka kako te razumem. Tudi meni je zelo moteč ta pritisk in čuden občutek v glavi in nikakor se ne morem tudi sam tega popolnoma rešit..

Koliko časa pa si bila na Zoloftu? A ti je vsaj malo pomagal ali čisto nič?
Kako je pa sedaj na Brintelixu, koliko časa ga že jemlješ, a so kakšni pozitivni učinki ali ne?

Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: sreda, 03. maj 2023 ura: 13:17 »

Zoloft ni bil zame. Jemala sem ga 4 mesece (o bog!).
Pa mi je psihiater takoj rekel, da če ga čutim in se po zaužitju čutim zadeto, da ni ok. Pa sem brala forume in upala, da to izgine. Pa ni.
Brintelix jemljem 4.mesece. Če pogledam nazaj, je lažje, nisem pa okej. Sem izgorela, resnično, plus anksa. No Brintelix je baje popolnoma drugačen, deluje počasi, v mesecih in pomaga, da se ozdravimo. Če je to res, ne vem. Vem le, da mi pomaga po polžje, da lažje premagujem vse napore. Dejansko nisem prepričana, če deluje, ker tako super, kot je bilo na Cipralexu deset let, ni. Ali rabim drugo zdravilo, tudi ne vem in tega ne ve nihče. Ali bo boljše čez čas in imam ta pritisk kot posledico izgorelosti, tudi ne vem. Sem se povezala z nekaterimi, ki so na Brintelixu v tujini in dejansko baje pomaga po nekaj mesecih. Tudi sama bi rada bližnjico, pa je ni. Upam, da to noro obdobje mine in bom spet dihala na polno. Zdaj je vsak dan neko preživljanje. Pride dan, ko sem že skoraj okej, potem spet gremdva koraka nazaj. Nimam pametnega nasveta.
Prijavljen
Miko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: sreda, 03. maj 2023 ura: 17:00 »

Razumem. Jaz ga jemljem zdaj že 5 mesecev (socer Asentro kar naj bi bilo isto). Nekaj pomaga ampak ni to to. Še vedno je tesnoba prisotna, rahla slabost, glavoboli tenzije, tiscanje v prsih, neko mravljincenje po telesu… moti me to a tudi to ker mi je Ecytara že polivička (sepravi 5mg) vse to popolnoma pokrila, ni bilo slabosti, ni bilo tesnobe popolnoma nic, ostajal mi je samo nek čuden nemir in obupne glavobole sem imel zaradi Ecytare, zato smo jo tudi zamenjali….zdaj pa ne vem kaj naj naredim, al bi spet zamenjal. Še najbol od vsega me moti to ker sem obupno utrujen skoraj vsak dan, spin celo noč in zjutraj se komaj da poberem iz postelje, zelo bi se rad več s športon ukvarjal ampak enostavno ne gre ker sem potem še bol izžet…

Drugače te pa popolnoma razumem Strahka! Prvič je to pri meni trajalo 2-3 leti brez zdravil, zdaj že skoraj leto in pol z zdravili…nevem kam to gre, upam da bova oba našla kmalu rešitev in da bova čimprej spet okej.
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: sreda, 03. maj 2023 ura: 17:08 »

Jaz bi menjala. Iskreno. Ker če ni ok, ni ok
 Asentra je bolj pomirjujoči ad, medtem ko je cipralex vzpodbujajoč. Tako životariti pa tudi ni normalno, ker se boš čisto izkuril, kot sem se jaz. Verjamem, da imajo zdravila tu pomembno funkcijo. Meni Zoloft ni pasal, odštevala sem dneve, ko je šel ven iz mene. Nekaterim pa noro ustreza. Mene je ubijal. Jaz sem mnenja, da če imamo zdravila, naj pomagajo v celoti, tole na pol je katastrofa. Tudi jaz čakam pregled pri psihiatru in potem vidim dalje. Dvig ali pa menjava, ne vem sama. Ali vztrajanje. Dokler sem na bolniški še to životarjenje gre, a cilj je vrnitev v službo. Živeti. Dihati. Se veseliti.
Prijavljen
Miko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #34 dne:: torek, 09. maj 2023 ura: 15:14 »

No kratek update. Danes sem imel pregled pri psihiatrinji. Odlocila sva se da poizkusiva Asentro zamenjati z original Zoloftom kot mi je bil v zacetku tudi predpisan ampak ga takrat ni bilo na trziscu. Drugace bova pa AD zamenjala cez en mesec ko imam kontrolo.

Počutje je pa tako tako, malenkost je bomjše po 5 mesecih na Asentri 50mg ampak ni to to, še vedno je veliko tesnobe, straha, slabosti…

Se še kaj javim.
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: torek, 09. maj 2023 ura: 20:27 »

Super. Poskušaš najprej tako. Pogumno! A ostaneta na 50?
Kolkor vem se lahko gre do 200 mg pri sertralinu.
Imaš še press v glavi? Na kaj bi potem menjala?
Prijavljen
Miko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: torek, 09. maj 2023 ura: 21:33 »

Ja ostajava na istih mg ker sem na Asentri 75mg dva meseca bil slabsi pa potem ko sem se nazaj na 50mg je bilo spet boljse. Za pritisk v glavi sem spet poskusil s Kveluxom, jemljen polovicko od 25mg tablete, se pravi 12.5mg in mi pomaga definitivno! Glava je bol cista in manj je tega pritiska v glavi, tudi tistih slabih misli je manj tako da to mi definitivno ustreza, nima pa na same telesne simptome tesnobe ucinka, zato rabim se AD zraven.. ce imas se pritisk v glavi in nisi se poizkusila s Kveluxom ti priporocam da probas.

Rekla je da ce mi bo menjala, da mi bo dala AD iz druge skupime, nisem je pa spraseval kaj, predvidevam na SNRI namesto SSRI, verjetno kako Cymbalto ali pa Effexor…bomo videli.

Res imam srečo ker imam super psihiatrinjo in me zelo razume saj mi je povedala da ima tudi sama tezave z tesnobo ze vec let in je bila enkrat v zivljenju pred leti ze v podobno hudi situaciji kot jaz, tako da sem res vesel ker mi skuša na vsak način pomagat in se rešit tega “sranja”…
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: torek, 09. maj 2023 ura: 21:58 »

Joj res?
To je pa res dober suport. Kam hodiš to?
Kako pa si je ona pomagala, kaj pove?
Ma jaz ko dobim ta pritisk grem počivat. Včasih potem mine, včasih ne. Probam sprejeti in pazim, da me ne vrže nazaj v ankso - če ne, pa sprejmem. Nekako tak način imam. In upanje, da to enkrat mine. Ker ne razumem pojava. Ta press v glavi, ušesih, nosu. Prav neverjetno.
Prijavljen
Miko
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: sreda, 10. maj 2023 ura: 16:21 »

Sem ti odgovoril na ZS da ne bom tukaj izpostavljal osebnih info.
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: petek, 12. maj 2023 ura: 16:21 »

Dobila. Hvala.
Kako ti gre?
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 5 ... 7   Pojdi gor
  Natisni