Pozdravljeni,
stara sem 40let/ 2 otroka, normalen družinski ritem. V lanskem letu sem imela 2 redna sistematska pregleda, april, sept. ( vse ok, ščitnica, ledvica, EKG, ginekološko vse bp – razen neke težave, ki ne minejo že leta – pa me podzavestno zelo skrbijo ). Sem drugače perfekcionist ( vse mora biti pospravljeno ), kritična do sebe, nesamozavestna, delam v stresnem okolju. Brat je imel mlad možgansko kap ( tudi mene skrbi, da mi bo kr počila žilica v glavi ). Mož je doživel miokardno vnetje, cca 10 let nazaj, vmes nesrečo z avtom. V glavnem skozi sem za enega skrbela in bila v strahu, ampak se mi je zdelo da kar ”furam” vse to.
Sedaj novembra se je obdobje umirilo, prvič sem rekla ok smo. Začela sem s KT tabletami in takrat se je začelo- prvi mesec občutek pretiranega navdušenja-drugi pa nek panični napad ( občutek da bom padla skupi, mravljinci, bila sem v čudnem svetu – groza, slab vid – migetanje ). Po parih dneh se nisem umirila, strah, vrtoglavice, slabost…šla sem k dr.. naredilahitri hemogram krvi bp, pritisk visok ( ponavad 110/70 ). Predpisala Helex ( ga ne jemljem – jem 3 teden dominor, in naravne tbl za pomiritev ). Takoj sem prenehala s KT tbl. ( sedaj je 4 teden ).
Stanje se izboljšuje, ampak nisem stara jaz ( psihično : notranji nemir kaj če je z mano nekaj narobe, slabši vid ( se je izboljšal ), občutek da mi slabi ( to je že skoraj pošlo ), občutek da me kr zmrazi, oblije nekaj po glavi, strah v prsih-občasno , občasno še mravljinci v rokah ( že skoraj pošlo, ali pa me kr ''zruka'' kot elektrika po telesu. Sedaj je 4teden ( jem Dominor ), pa je stanje nekako na 80% stare jaz.
Ampak kakšen slab občutek v glavi ( strah, da me bo kar kap, me prešine in začutim občutljiv želodec, pa potem se mi zdi da čuden okus v ustih ). Ne vem, je kdo kaj podobnega doživljal , je to res vse lahko posledica stresa, nemira ?
Hvala vam

Hvala in srečno