Hojla vsi!
Sorry za odpiranje nove teme, nisem želela komu "ukrasti teme".
Meni se čez leta pojavljajo in stopnjujejo določeni simptomi in zadnji dve leti so postali zelo težki za prenašat. Sploh zadnji mesec se mi zdi, da gre skos na slabše. Nekatere stvari so se mi pojavile že v najstniških letih, pa so se mi zdele "normalne", zdaj vem da niso. Sumila sem na ADHD ali kakšno podobno motnjo in zato šla do psihologinje nardit ene teste koncentracije, izpolnila neke dolge vprašalnike, imela pogovor z njo...Zdaj kaže na to, da ne gre za organske zadeve, ampak je vse to čustvenega izvora. Izkušnje,travme in stres so nardil kar so. Kažejo se anksiozne motnje (čustveno, mentalno, fiziološko področje), travmatska stresna motnja, možne fobije. Kaže se tveganje za razvoj prilagoditvenih in reaktivnih motenj.
Zdaj, ko sem ratala bolj pozorna na vse to šele vidim, da jaz praktično nikoli nisem sproščena, razen ko spim in mogoče ko grem v gozd. Moje sproščanje zgleda tko, da sedim na kavču in ne delam nič, ampak konstantno cufam kožo okol nohtov, si grizem ustnice, non stop migam s prsti na nogi. V telesu pogosto čutim tok močno napetost, da bi kar kričala. To me nenormalno utruja, zelo malokrat sem sploh spočita. Nered me utruja in jezi, pa fizično ne zmorem pospravit. Zelo sem občutljiva na zvoke, določeni zvoki me tok iritirajo, da se lahko zjokam in postanem nesramna do osebe, ki jih povzroča. Uh, pa tisti občutek, kot da me nekdo lovi, kot da se bo zgodil neki groznega. Ko mi zapiska telefon, me stisne v prsnem košu. Težko se fokusiram, berem recimo zlo težko, ko se pogovarjam z ljudmi zoneam out. Mam hude težave z odločanjem za vsako še tko majhno stvar. Rada si dam slušalke gor in musko na glas, da utišam vse okol sebe. Skos bi spala. Najhuje mi je pa to, da se nekako odmikam od svojih najdražjih, intima in čustva so mi postal neprijetni, dotiki me velikrat zelo motijo.

Prvič v življenju sem mela parkrat migreno z avro.
Rada bi probala redno jemat recimo NEOpersen, al pa kakšne kapsule baldrijana in pasijonke. Mislim, da mi malo pomaga ashvaganda in reishi goba. Pa šla bi mogoče na psihoterapijo, ampak je tko drago, pa še groza me je pomislit, da bom mogla predelovat tok enih stvari od otroštva naprej, ne da se mi, utrujena sem.