Pozdravljeni soborci!

Sem nov na tem forumu čeprav ga že kar nekaj časa spremljam in mi je zelo pomagal, ker sem uvidel da nisem sam v tem dreku. Sploh leta nazaj ko sem doživljal prve panične napade s hudo tesnobo katere prej nikoli nisem poznal.

Naj malo na hitro povem kdaj se mi je vse skupaj začelo:
Pri 24 letih me je kot strela z jasnega zadel prvi panični napad zaradi katerega sem pristal na urgenci.
Ker takega intenzivnega občutka kot da bi bil sredi fronte na bojišču z občutkom da boš umrl nisem še doživel me je zares šokiralo. Ker se pa je v naslednjem tednu vse umirilo nisem več zbujal pozornosti in se vrnil k normalnemu življenju. Ni minilo 14dni pa zopet Bum in od tistega napada se nisem več pobral ker sem jih začel dobivati vsakodnevno in so dobivali na intenzivnosti in času trajanja. Včasih sem se po cel dan tresel in misli so mi švigale vsepovprek brez kakršnega nadzora. Najbolj izraziti občutki(razbijanje srca,potenje,mravljinci po valovih čez telo,občutek dušenja itd). Po borbah in trpljenju sem po 2letih z pomočjo različnih tehnik in ASENTRE 50mg počasi vzpel nadzirati situacijo katera je počasi izgubljala moč in se na koncu povsem odmaknila. Moram reči da sem zmagal.
Drugače pa še danes ne vem kaj je bil razlog vsemu temu saj mi ni nikoli nič manjkalo in sem bil zelo zadovoljen s sabo. Vedno zelo družaben,aktivno treniral šport, imel glasbeno skupino,motor in še veliko konjičkov. Tudi v familiji vedno držali skupaj.
Po 4letih miru pa povsem drugi simptomi in težave.
Opustil sem Asentro saj sem poskušal zaključiti z antidepresivi in kakšne 4mesece je bilo vse odlično. Z letošnjim letom pa sem kar naenkrat z družabnega, vedno za hece in aktivnega človeka počasi postopoma padal iz meseca v mesec bolj apatičnega in utrujenega.
Z hudo utrujenostjo je prišlo tako daleč da nisem mogel več funkcionirati čez dan in imel tudi 4kolapse.
Poleg utrujenosti in tremorja telesa z diagnosticirano hudo depresivno epizodo in "možgansko meglo". Dobil Mirzaten po katerem sem se nekako energetsko in fizično zelo dobro pobral. Vsakodnevno pa se borim z "možgansko meglo" katera se me konstantno drži kot nek pritisk v glavi. Občutki pa so kot da imaš miselne blokade,nezmožno se je skoncentrirati, težave s spominom in pomnenjem in stalni občutek raztresenosti. In se ne znam z nastalo situacijo spoprijeti saj mi ovira moj vsak dan in občutek je od jutra do večera isti.
Sem pa iz družabnega fanta postal čisto asocialen zaradi mojih težav

in socialno anksiozen. Čeprav se bi rad družil samo te ne zastopi "normaln" folk.
Če ima kdo podobne simptome oziroma težave me zanima kako se s situacijo spopada.
Bi se pa z veseljem vsedel na kavi s kakšnim s podobnimi težavami.
Pa malo sem se hotel pozanimati o kakšni skupini za samopomoč ker sem videl, da je bilo veliko tega aktualnega včasih. Saj menim, da bi zelo pomagalo se družiti z ljudmi s podobnimi težavami in lažje shajaš z situacijo. Ne vem zakaj ni več teh skupin.
No toliko o mojih problemih.

Vsem pa želim, da nikol puške v koruzo metat. Bomo zborbal

čeprav je včasih zares jebeno