FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 15:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Rabim vaso pomoc  (Prebrano 3350 krat)
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

« Odgovori #20 dne:: torek, 22. november 2022 ura: 20:36 »

A se je kateri ta zadeva poslabšala eventualno po covid okužbi?
Mene ful zanima, zakaj se moji simptomi po desetih letih čisto menjujejo. Iskreno še zdaj res težko težko verjamem, da je ta pritisk v glavi znak ankse. zardevam clap
Prijavljen
lilija
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 90

« Odgovori #21 dne:: torek, 22. november 2022 ura: 20:45 »

Pri meni se je poslabšalo po covid. Pa tudi glava me je takrat močno bolela na eni strani in žal me to spremlja še naprej
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #22 dne:: sreda, 23. november 2022 ura: 08:06 »

Meni covid (2x) ni pustil posledic, da bi jih opazila.

Za tiste, ki se niste bile pregledane - svetujem pregled pri fiziatru. Moj je imel 3 mesece pritisk v glavi, vrtoglavico… dal skozi pregled krvi, MR sikanje glave… na koncu bil se pri fiziatru, ku mu je oreng nastelal vratna vretenca. Menda imel vse zamaknjen. To povzroca pritisk na zile in zivce kar privede so tezav. Po 3-4 seansah je bilo za 80% boljse. Sedaj tezav nima vec oz obcasno kak dan se cuti tak pritisk ampak nic v primerjavi z takrat. Priporocam pa fizioterapijo FUCHS- Tomaz Fuchs. Je res dober  clap
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Zvončica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« Odgovori #23 dne:: sreda, 23. november 2022 ura: 09:23 »

Hej,

očitno je bil včeraj tak dan. Moj se je začel kar vredu, potem pa prepir z mamo, jok, žalost, strah in misli, kam vse to pelje, kot nek zlom vsega Sad. predvsem pa strah, zakaj se mi to dogaja, kdaj bo konec, ali zdravila delujejo ali bi morala kam drugam. Sam očitno delujejo toliko, da sem se pomirla in na un način, ok jokam, žalostna sem more it vn iz mene, dobro je da si meje začenjam postavljat itd. Čeprav mie to vse boli in bi rada funkcionirala kot včasih (pa magari spet požrla ves drek). Očitno ne bo šlo več tko. Vedo bolj vidim, da je pred mano še dolga pot učenja in spoznavanja same sebe. Težko pa spuščam ta strah, kaj mi bo prineslo to obdobje, saj kot trenutno doživljam je res en vrtiljak.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #24 dne:: sreda, 23. november 2022 ura: 13:01 »

Punce, ko vas berem se spominjam svojih casov, ko sem dajala te epizode skozi. Res je bilo zelo tezko in danes sem res vesela, da nisem vec tam.
Res se da v vasu prepoznati zakaj to dogajanje, kako si pomagat, kako to preseci, se naucit kako s custvi in nove vzorce vpeljat.
Zal mora pa cisto vsak zase skozi ta proces. Ni bljiznic.

Samo pogumno naprej rozicodam
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #25 dne:: sreda, 23. november 2022 ura: 13:56 »

O Nives, hvala. A si to tudi imela te fizične težave z ankso? Je AD tu počasen pri pomoči, ali se meni samo tak zdi!?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #26 dne:: sreda, 23. november 2022 ura: 14:32 »

V glavnem sem imela standardne anksa-depra simtome. Vcasih pridruzeno ali samo kot fizicna posledica kake prebavne tezave, malo glavoboli, pa tudi obcutki pritiska okrog glave, uses, prsni kos. To vse zaradi psihe.
AD so pri meni na polno oddelali med par mesecev do 6 mesecev. Sem se pa tudi na ADjih nekajkrat zapeljala v te faze. Tako, da sem lahko zelo dobro spoznala, kako to deluje. Kako hitro prepoznati. In se ven potegniti s cutenjem. Pa prej veliko raznega dela s seboj. Vaja je v veliko letih naredila mojstra torej.

Zdi se mi, da od tebe situacija zahteva, da se tokrat pa lotis res z delom na sebi se. Da res globinsko razresujes zadeve. S psihoterapijo si ze zacela, tako da super. rozicodam
Prijavljen
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20

« Odgovori #27 dne:: sreda, 23. november 2022 ura: 22:35 »

Kaj pa libido? A se je mogoce katera spopadala ali se spopada z padcem libida?
Saj vem da mogoce ni to najhujsa stvar pri anksi, ampak me zanima ce je povezava tudi s tem.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #28 dne:: četrtek, 24. november 2022 ura: 09:59 »

Jah...seveda... Za libido se moras najprej dobro pocutit. rozicodam
Prijavljen
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #29 dne:: četrtek, 24. november 2022 ura: 18:25 »

In kako kaj pocutje danes?
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: četrtek, 24. november 2022 ura: 20:02 »

Jaz z manj pritiska ali skoraj nič danes.
Sem pa v moodu, ko se ne počutim slabo in ne ok.
Kdo bi nas razumel  wav
Prijavljen
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #31 dne:: četrtek, 24. november 2022 ura: 20:07 »

Tudi pri meni je tako, fizicno sem vredu, brez vsake bolecine ali pritiska. Ampak ves cas mi spet hodijo po glavi misli, kaj pa ce je res kaj narobe, kako to da sem danes okej, jutri pa bok mogoce spet na tleh?Huh?Huh??‍♀️
Prijavljen
Zvončica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 28

« Odgovori #32 dne:: četrtek, 24. november 2022 ura: 20:35 »

Hej punce tudi jaz sem danes malo bolj, sam potem pa ja te misli, kaj ce bo jutri spet hudo  sesmejem. Ahh ti nasi strahci.
Prijavljen
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #33 dne:: petek, 25. november 2022 ura: 14:26 »

V naslednjih dneh se mi priblizuje menstruacija. Danes imam spet povisan srcni utrip oz. razbijanje srca, zadihanost, vmes imam obcutek kot da ne moram popolnoma vdihniti. Se je mogoce ze katera srecala s tem v casu pred ali med menstruacijo?
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #34 dne:: petek, 25. november 2022 ura: 17:07 »

Ja večkrat. Pred M tudi tesnoba, tesnobni občutki v prsih, vrtoglavica.

Hormoni Smiley
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #35 dne:: torek, 29. november 2022 ura: 17:39 »

Evo spet sem tam.. ze dva dni me lovi panika kaj ce bi morala k zdravniku. Ze 3dni se mi zdi kot da moram globoko vdihniti.. na vsake toliko casa me boli leva roka, spika v levem delu prsnega kosa, vcasih se mi zdi kot da imam celo mehko roko.. pa vi? kako ste?
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: torek, 29. november 2022 ura: 20:26 »

Vsak dan na vrtiljaku. En dan zgleda že ok, potem spet padec. 
Prijavljen
April19
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #37 dne:: torek, 29. november 2022 ura: 20:30 »

Spet obcutim strah kaj ce je kaj narobe s srcem? da imam to dusenje, bolecino v roki, mehko levo roko zaradi kaksne tezave s srcem. se je kdo soocal s temi simptomi?
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #38 dne:: torek, 29. november 2022 ura: 21:51 »

Vsi tukaj, skoraj zagotovo. No to je deset let nazaj bil moj prvi znak. Da ne bo kap. V to sem bila prepričana in stiskalo me je pri srcu noro. Tipični znaki naše je...e ankse.
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar