FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 13:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: potrebe po globokem vdihu  (Prebrano 1452 krat)
Biba12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: četrtek, 13. oktober 2022 ura: 11:02 »

Pozdravljeni,

moje vprašanje se nanaša na simptome, ki mi nagajajo že nekaj časa in zaradi katerih sem začela tudi z AD-ji. Ves čas imam nekak potrebo po globokem vdihu, zdaj odkar sem na AD moram povedat, da si lahko globoko vdihnem preden sem pa začela z AD-ji pa me je zblokiralo nekaj v prsih.
Ampak kljub temu, da lahko zdaj zajamem globoko in me ne zablokira, je to moteče, zakaj rabim to, zakaj moram globoko zajemati sapo?Huh?

S tem občutkom oz. simptomi sem se mučila skoraj dve leti, z vmesnimi presledki, ko je bilo ok, je prišel in odšel. Dala sem skozi tudi vse preiskave pljuč (slikanje, CT) in vse ok. Potem pa sem se odločila da grem do psihiatra. Naj povem, da sem leta 2013 imela enake simptome in sem takrat jemala AD-je 2 leti, potem je bilo pet let mir in 2020 se je ponovilo.

Torej zdaj sem že nekje dva in pol meseca na antidepresivu Alventa, vmes prvi mesec se mi je stanje izboljšalo, še posebej na morju, potem so se spet pojavili simptomi, pa izginili in se po koncu dveh mesecev spet pojavili, takrat sem tudi povišala dozo, tako, da sem zdaj že 14 dni na povišani dozi, simptomi pa so še kar prisotni,  s tem, da je toliko lažje, da ko hočem zajeti globoko sapo jo lahko, popoldan vmes pa me kaj zablokira.
Jaz poleg tega simptoma nisem imela drugih, razen, da mi je mogoče hitro razbijalo srce in hitro me je kaj spravilo v jok.

Zanima me ali je imel kdaj podobne simptome in kako dolgo je trajalo, da so AD prijeli???

Lepo prosim za odgovor.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 13. oktober 2022 ura: 19:33 »

Pozdravljena Biba!

Jaz sicer nikoli nisem imela tezave s potrebo po globokem vdihu. Tako, da ti ne bom znala kaj dosti povedati.
Vsekakor bi bilo po mojem zelo modro s terapevtom raziskati ozadje te potrebe. Nasa psiha je zelo zanimiva in nam na razlicne nacine nekaj sporoca. Nasa naloga je pa desifrirati to sporocilo in ustrezno reagirati, da se lahko pomirimo.
Verjamem, da je tvoja situacija zelo resljiva, samo strokovnjaka rabis, da ozavestis situacijo.
ADji primejo nacelno v nekaj tednih, malo razlicno od posameznika. 
Srecno rozicodam
Prijavljen
Biba12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: petek, 14. oktober 2022 ura: 12:57 »

Hvala Ines za odgovor. Vsak vzpodbudna beseda mi veliko pomeni. Tudi jaz upam, da AD-ji primejo čimprej, čeprav je minilo že 2,5 meseca odkar sem začela z njimi...no na povečani dozi pa sem nekje 10 dni.
Je pa bil vmes čas kot sem že rekla, da sem se počutila čisto vredu...
Lepo bodi.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: petek, 14. oktober 2022 ura: 13:13 »

Obicajno je, da niha se razpolozenje po tem, ko ADji zagrabijo. Torej.. prijeli so ze. Samo se nekaj nihanja. Vedno vec boljsih in manj slabsih dni. rozicodam
Prijavljen
Biba12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 14. oktober 2022 ura: 13:14 »

Pa ni to zdaj že malo predolgo 12 tednov? Zdaj bi že moralo biti boljše ali?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #5 dne:: petek, 14. oktober 2022 ura: 13:21 »

Obicajno je tako. Da potem, ko ADji primejo zgleda ze vse povsem ok. Potem pa spet, kot da ni. Spet je... Spet ni... pa razlicna jakost. Scasoma bos povsem ok.
Ne.. lahko traja tudi vec mesecev. Kar ne pomeni, da pri tebi ne bo kmalu povsem ok.
Prijavljen
Biba12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 14. oktober 2022 ura: 13:24 »

Najlepša hvala za odgovor.
Prijavljen
Strahka
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 188

« Odgovori #7 dne:: petek, 14. oktober 2022 ura: 19:12 »

Biba, vse bo okej. Vsi smo v tem zosu; jaz letos podiram rekorde - od februarja. Pa še nisem ok. Vmes kolobocije z AD... Skratka, vse se bo uredilo.
Kaj pa jemlješ in koliko?
Prijavljen
Biba12
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 15. oktober 2022 ura: 15:39 »

Pozdravljena,
jemljem Alvente 225 mg, zdaj nekje 10 dni pa 300 mg. Moram povedati, da mi je danes še kar ok, tako, da upam, da bo šlo na bolje. Meni je bilo že po prvih dveh tednih ok, potem pa spet ne in tako je nihalo. Zato sva se z psihiatrom zmenila, da povečava dozo. Ampak kot sem rekla jaz nimam čisto nobenih drugih simptomov kot edino tega, nenehna potreba po globokem vdihu Sad
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.087

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #9 dne:: sobota, 15. oktober 2022 ura: 19:26 »

Pri hudi tesnobni je včasih občutek "kot bi ti nekdo sedel na prsih" ... in ne gre vdihniti.
In ja če ne moreš vdihniti , sploh GLOBOKO to lahko poveča tesnobo in še bolj "stisne" prsni koš.
Lahko gre tudi za telesni spomin in telo samo "ne dovoli" vdiha.

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar