FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 15:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: strah…  (Prebrano 1535 krat)
pety80
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« dne:: sobota, 16. april 2022 ura: 19:49 »

Zivjo
Sem nova uporabnica,vse sem ze prebrala in ne vidim izhoda.Vsega me je strah..bolezni…vsak dan imam novo diagnozo,zacela sem se prenajedati..strah me je za otroke…zivcna sem…Hodila sem k psihiatru nic mi ni pomagala,AD ne upam jesti,ker sem prebrala stranske ucinke.
Pisem zmedeno a sem se komaj opogumia,da napisem.

Mogoce pa mi kaksna beseda pomaga,saj,ko vas netem mi je lazje,ker vem,da nas je veliko in nisem sama.
Prijavljen
lilija
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 90

« Odgovori #1 dne:: sobota, 16. april 2022 ura: 20:19 »

Jaz že dolgo jemljem AD  a mi še žal tudi ne pomagajo a si pomagam s tem da berem knjige grem na sprehod dihalne vaje telovadba saj bo. Mene zdaj  bolj skrbi kaka diagnoza me čaka namreč imela sem slikanje glave in me res skrbi  Smiley.
Prijavljen
pety80
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sobota, 16. april 2022 ura: 20:34 »

Jaz zal na sprehode ne upam,ker imam ves cas obcutek,da bom padla skupaj Cheesy
Izvidi bojo ok,brez skrbi,ce bi bilo kaj narobe bi ze takoj rekli
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #3 dne:: sobota, 16. april 2022 ura: 20:55 »

Sprehodi zelo pomagajo, je pa treba zaceti pocasi, ce imas tak strah.
Vsak dan nekaj metrov vec, kje v blizini doma.
Pa mogoce kar z druzbo, da te zamotijo.
 rozicodam
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
lilija
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 90

« Odgovori #4 dne:: sobota, 16. april 2022 ura: 20:58 »

Tudi sama imam tak občutek da bom padla skupaj a grem jaz še imam težavo da se zgubljam včasih ko ne vem za trenutek kje sem zato me skrbi diagnoza. Trenutno sem zelo tesnobna kljub temu da sem vzela pomirjevalo.
Sicer pa skupnimi močmi in s tem da si dajemo podporo in da se tu razumemo nam bo skupnimi močmi uspelo.
Želim ti vse dobro.  rozicodam
Prijavljen
pety80
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: sobota, 16. april 2022 ura: 21:07 »

Tudi jaz se vcasih izgubim in rabim trenutek,da ugotovim kje sem zato mislim,da je s tvojo glavo vse vredu in res upam,da nam bo vsem uspelo on se iz le emo iz tega.
Prijavljen
pety80
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 16. april 2022 ura: 21:10 »

Sprehodi zelo pomagajo, je pa treba zaceti pocasi, ce imas tak strah.
Vsak dan nekaj metrov vec, kje v blizini doma.
Pa mogoce kar z druzbo, da te zamotijo.
 rozicodam

Sem probala,vzela otroke in smo sli pa sem bila tooolk zivcna,da sem komaj cakala,da pridem domov.
Bom se prisilila in sla, ceprav to govorim vsak dan,jutri pa res in tega jutri ni nikoli.
Prijavljen
lz4039
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 17. april 2022 ura: 11:41 »

Za sprehode bi se popolnoma strinjal z Regino.
Ko sem bil jaz v svojem najslabšem stanju, je tudi mene takoj ko sem hotel iti od doma na sprehod začel grabit strah in panika, in sem tudi imel občutek, da bom skup padel...Pa sem šel kot en čudak na sprehod 50 metrov od hiše, pa potem vsak teden malo dlje. Ko si v takem akutnem stanju moraš biti z "malimi" uspehi zadovoljna, pa ne biti preveč stroga do sebe.
Kar se pa zdravil sem tudi jaz tak, da preveč berem stranske učinke in se včasih ustrašim kakšnih zdravil. Vseeno pa bi rekel, da če ti psihiater priporoči AD-je vsaj razmisli o uporabi (če jih res nočeš jih pač ne vzameš, tudi brez njih se da veliko rešiti). Še vedno lahko, če se ti pojavijo kašni stranski učinki potem prenehaš z jemanjem ali pa zamenjaš na drug AD, saj jih je precej veliko.
Če slučajno kaj pomaga pa jaz nisem imel nobenih resnih stranskih učinkov, pri postopnem uvajanju AD-ja.
Vse lepo in veliko sreče pri okrevanju  rozicodam
Luka
Prijavljen
pety80
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 17. april 2022 ura: 13:09 »

Luka hvala.Se trudim pa je strah mocnejsi ampak bom upostevala nasvete in bom sla 50m pa 50 m.Ja sem imela doma Zoloft pa me niti me moti stranski ucinek zaspanost,vrtiglavica…ampak strdki,kap…zato ne upam,sploh,ker me je najbolj strah ravno kapi vsakic,ko me zaboli glava imam najhujsi scenarij.Pa je bilo ze malo boljse in se je vrnilo v se hujsi obliki.Je pa se toliko slabse,ker delam v zdravstvu in vem prevec kar se tice simptomov in seveda skoz sprasujem zakaj me to boli a bi to lahko bil znak kapi….groooznooo.Da o zamegljenem vidu in vrtoglavici sploh ne govorim in seveda strahu,da mogoce je pa tumor na mozganih…
Upam,da se kdaj resim/resimo tega stanja in zazivim normalno,ker tole je mucenje.
Drugace pa ja,od tablet vzamem samo lekadol in nic drugega, ker ne upam.
Vse dobro tudi tebi Luka.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar