Najprej se vprasaj ZAKAJ se moras skrivati pred prijatalji. Res ne zelim moralizirati ampak:
1. S tem se ne rabis obremenjevati, ce ne pijes ne pijes. Kaj je to taksnega? Tudi drogiras se ne, pa te okoloca zaradi tega ne gleda cudno.
2. Sam se odlocis kaj bos in cesa ne, tvoja osnovna pravica in nekaj normalnega.
3. Prijatelji, ki bi te obremenjevali zaradi ene take neumnosti kot npr. “Kaj ne pijes? kaj si cuden, daj spij pivo…” kljub temu, da reces ne bom pil - se vprasaj ali sploh so prijatelji.
Saj jim ne rabis razlagat zakaj ne pijes, ce tega ne zelis. Oni ti nimajo kaj pridigat
Moj moz ne pije alkohola. Nikoli. Skupaj sva 10 let, v tem casu je spil samo 1 pozirek sampanjca na najini poroki. Zavestno je pije alkota. Ni imel nikoli tezav, da zaradi tega ne pije, ampak mu pac to ne pomeni nic in ne vidi nobene potrebe po alkoholu. Prijatelji, ki se druzimo, nikoli niso niti nic vprasali… pac osebna stvar. Prej so ga “zajebavali” moji sororniki z nekimi bednimi izjavami v smislu “pa dej, a ciz nic res ne pijes? Kako pa to? A si kdaj prevec pil pa zdej abstiniras???” Mene recimo to pogreje, njega pa se sploh ne dotakne

Uglavnem NE SEKIRAJ SE. To da ne pijes je kvecjem plus