FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 08:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: DEPRESIJA IN ANKSIOZNOST V SLUŽBI  (Prebrano 7633 krat)
ludvik14
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 53

« dne:: ponedeljek, 28. marec 2022 ura: 18:42 »

Pozdravljeni,

še koga zelo ovira socialna fobija in depresija v službi? Sam sem zadnji mesec zaposlen kot vodja tima. Bil sem v dvomih ali naj zagrabim to ponudbo. Zdaj vidim da dvomi niso bili napačni. Na delu zelo trpim, panični napadi, zelo slaba koncentracija, socialna fobija pa grozna. Veliko je komunikacije z ljudmi, katera mi pa dela velike probleme. Z ljudmi se nimam kaj pogovarjat, ker ne vem kaj povedat (zgleda sem zelo nerazgledan), zmrznem, sem zelo sramežljiv ter zelo tiho. Od začetka so se še nekateri družili z mano, zdaj pa zmeraj manj. Dostikrat slišim izjave, da to mi pa ne gre, ali da zgledam zmedeno, da se bom moral poboljšat. V veliki meri se obremenjujem tudi s tem: moj učitel za vodjo tima je iz mojega kraja, se poznamo, je recimo tudi moj prijatelj. Ampak zdi se mi da si že misli o meni da sem čuden in da ne bom v tej službi dolgo zdržal pač da to ni zame.

Ko bi vsaj po službi, ko sem doma bil miren, ampak se ne umirim. Moral bi kaj prebrati, hobiji,... da bi se znal saj pogovarjat o nečem a me ne zanima trenutno nič. Bi me, če bi se nekako moje stanje saj malo izboljšalo. Moral bi se pripraviti na nov delovni dan, ter ponoviti stvari, a nimam volje

Ima še kdo take probleme v službi. Mogoče bi bilo lažje če bi se z nekom o tem pogovarjala z nekom ki ima iste probleme, še posebaj v živo ob kavi.

Kako bi rad bil normalen kot ostali  jok jok jok
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 28. marec 2022 ura: 19:48 »

Ludvik hug hug
Vse je v redu s teboj. Normalen fant si.
Nismo si vsi enaki. Eni so bolj zgovorni in odprti, drugi manj. S tem ni nic narobe.
Resda tudi jaz mislim, da dobrega vodjo pac zelo odlikujejo komunikacijske sposobnosti. Te lastnosti in druge kompetence za vodjo se pa razvijajo v casu.
Ce se ne bos videl v tej funkciji ali te drugi ne vidijo v tem, ni nic narobe. To ne pomeni, da ne bos blestel v cem drugem. Morda kaksno tehnicno ali kaj drugega pac.
Toplo bi ti priporocala psihoterapevta. Da se bos lahko z nekom pogovarjal o svojih tezavah. In v casu lahko tudi razvil sebe, da ti bo lazje v vsakdanu rozicodam
Prijavljen
him
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #2 dne:: torek, 29. marec 2022 ura: 14:55 »

Ja je res, smo si različni. Danes recimo sem imel zelo slab dan. Preveč sem raztresen in pozabljam stvari katere mi drugi naročijo za naredit. Bil sem parkrat kregan, tudi smejali so se mi. Cel dan sem se zelo slabo počutil. Za jutri sem si dal za cilj da si bom pisal, kar mi bo naročenega. Ampak se bojim da bom šel s hudim strahom pred porazom v službo, in bo še slabše kot danes. Rad bi opravil tako dobro kot  drugi in se smejal ob pavzah. Zakaj nisem normalen se veš čas sprašujem.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: torek, 29. marec 2022 ura: 16:36 »

S svojo energijo drugim sporocamo, kako se pocutimo sami s seboj.
Ker sam sebe dozivljas, da nisi normalen, nisi razgledan, nisi.... itd se seveda ne pocutis ok. Kar na nek nacin sporocis drugim.

Ne rabis verjet svojim mislim. Poves si se kaj drugega potem, ko ze pridejo take misli. Nauciti se je dobro, da si bos v podporo oki To bodo potem opazili tudi drugi.
Prijavljen
him
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 9

« Odgovori #4 dne:: torek, 29. marec 2022 ura: 19:50 »

Hvala za spodbudne besede prosim držite pesti za jutri, upam da bo bolje. Ampak tako zelo dvomim vase, da bom sigurno ponavljal napake. Potrebno bo veliko časa da se poberem.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #5 dne:: torek, 29. marec 2022 ura: 20:36 »

Realno... to je zadeva, ki ni tako enostavna... se je kar za ukvarjati s samim seboj.. Strokovna podpora (psihoterapija) bi bila dobrodosla, da ti bo lazje/hitreje steklo.
Vseeno ti zelim jutrisnji cimbolj ugoden dan rozicodam
Prijavljen
_Bemci
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 46

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 31. marec 2022 ura: 08:43 »

Nives, če jaz prav razumem, je smisel tega foruma medsebojno deljenje izkušenj ljudi, ki imajo podobne težave, in ne promoviranje psihoterapije. Moram priznati, postaja moteče, ko se pod vsako temo skriva odgovor "toplo priporočam psihoterapijo", za kar verjamem, da je rečeno z dobrimi nameni, pa vendar - ko je rečeno tolikokrat, je vsiljivo.
Vse dobro  rozicodam
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 31. marec 2022 ura: 11:43 »

Vzeto na znanje Bemci rozicodam
Iskreno povedano si tezko predstavljam, kako drugace trajno resevati naso problematiko.
Veckrat omenim tudi zato, ker ne vem, koliko novi forum-asi berejo stare post-e.

Prijavljen
_Bemci
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 46

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 31. marec 2022 ura: 12:51 »

Me veseli tak odziv. Pomislila sem že večkrat na tiste, ki si terapije ne morejo privoščiti, ali pa težko najdejo čas, ali pa preprosto niso naklonjeni tej obliki pomoči (za nekatere to zares ni prava oblika). Da ne omenjam mnogih "terapij", ki to niso, in poplave tovrstnih ponudnikov. Človek v stiski s težavo razbere, kateri terapevti so primernejši, z dovolj znanja za našo težavo, itd., je pa to v bistvu zakonodajni problem in bi bilo dobro, če bi se to uredilo.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 31. marec 2022 ura: 13:10 »

Se strinjam, da bi bilo vec kot dobrodoslo, da se te stvari uredijo z zakonodajo. Menim, da bi vsak z diagnozo moral imeti pravico do brezplacne psihoterapije.
Sem prejsnji teden govorila z eno uradno terapevtko po vseh kriterijih in kot pravi, se vedno ni interesa kljucnejsih odlocevalcev. Zal.
Smo pa zato tudi mi tukaj na forumu, da lahko bolj ustrezne terapevte priporocimo.
S katerimi je mozen tudi dogovor glede urne postavke zaradi dolgorocnosti potrebne psihoterapevtske obravnave.
Psihoterapija seveda tudi ni primerna za cisto vse motnje in za vsakega cloveka. V veliki vecini pa je in ce je terapevt primeren in klient dojemljiv in ima zeljo, se lahko marsikaj lepo (po)zdravi.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 31. marec 2022 ura: 19:57 »

Nives  rozicodam

Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Tačkica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 198

« Odgovori #11 dne:: petek, 01. april 2022 ura: 14:30 »

Ludvik,

predvidevam, da imaš za sabo še bolj malo delovne "kilometrine" in ne zaupaš svojemu znanju. Žal je pa danes velikokrat tako, da so vodje razmih timov ljudje, ki znajo zelo dobro "prodajati meglo" zaradi svojega (ne)znanja. So polni samega sebe in navzven delujejo kot ne vem kakšni znalci  Angry

Z delovnimi izkušnjami si boš pridobil tudi samozavest, ki je še kako potrebna za vodenje projektov.  oki

Mogoče si pa prekmalu prevzel to funkcijo ? Jo lahko daš nazaj ?
Ti pa priporočam  za dvig samozavesti, da se začneš družiti z ljudmi tudi izven službenega časa.

Vse dobro v službi.
Prijavljen
ludvik14
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sobota, 02. april 2022 ura: 15:47 »

Hvala najprej da se lahko obrnem na vas Cheesy zaenkrat največja podpora Huh??

Kar mam delovnih izkušenj je študentsko delo od 2011. Od 2017 pa do februarja letos sem že delal skoraj vsak dan, sicer preko študenta v proizvodnji. Na taki funkciji pa šele dva meseca. Nevem zelo počasi se učim (tudi otročje lahkih stvari). Pozabljam (spomin mi tako hitro briše da se drugi čudijo-cemu je lahko tako?Huh?), sem preveč raztresen. Od sodelavcev sem ta teden prejel mnogo posmehljajev, graj, ker sem kaj pozabil, ali pa sem kaj neumnega izjavil. Ker sem stalno v stresu se ne znam pogovarjati, če pa se že pa dostikrat govorim kar nekaj, drugi bi rekli temu da kot da sem malo zaostal. Želel si bi da bi bil normalen. Med predajo izmen, ko sem na vrsti da povem ostalim kaj se je dogajalo v naši izmeni, je tudi polom.

Kar se tiče druženja. Odkar je korona se zmeraj manj. Ponavadi samo za vikend. Tukaj bi mi izredno prav prišla punca, ki bi se ujela in podpirala, kot sem jo imel nekoč, od takrat pa je že 6 let (sedaj jih imam 29).
Sem pa dogovorjen s psihiatrom da če se stanje ne izboljša, da pridem na pogovore.
Čutim da bom moral kmalu. Ker ta teden sem doživel preveč paničnih napadov, tesnob,... da mi kar šumi v glavi, ter zateguje (neznam opisati tega občutka. Zelo težko se ukvarjam s hobiji ki jih imam.

Sicer pa za dežjem posije sonce, upam da tudi meni.
Prijavljen
ludvik14
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: sobota, 02. april 2022 ura: 20:26 »

Aja pa še to. Imam to slabo navado, da si ob večerih dostikrat zvijem kakšen cigaret ki vsebuje nekaj domačice (thc). Skadim samo toliko da malo čutim. Ne pretiravam. Je tudi to razlog za moje težave?? Težave sem imel tudi pred tem ko še nisem kadil.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #14 dne:: sobota, 02. april 2022 ura: 20:36 »

Lahko, da kaj vpliva. Ni pa nujno. Gotovo pa ne pomaga k tvoji samopodobi.
Ko te takole berem, se sprasujem, ce kaj sportas.. ze s tem se da kaj narediti. Boljsi obcutek sebe je v telesu. Gibanje zregulira stres.. Pa kaksno sprosanje... dihalne vaje. Gibanje in sproscanje pomagata k umiritvi kar.
Prijavljen
ludvik14
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: sobota, 02. april 2022 ura: 20:40 »

Ja športam dosti, sicer zadnjiesec veliko manj, ker nimam dosti volje.. sicer bol v zaprtem prostoru, čakam pa da se ogreje da grem ven na sonce športa.
Prijavljen
ludvik14
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 03. april 2022 ura: 10:36 »

Danes grem delat že ob 20h ker sem na nočni, in se tresem že sedaj, ter me glava boli. Grem malo teči ven na zrak upam da bo bolje. Moral bi razmišljat in brati druge stvari, ter se družiti, da bi se Tut v službi mel kaj za pogovarjati, ne pa sam sekiranje je.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #17 dne:: nedelja, 03. april 2022 ura: 13:26 »

Ja.. velik premlevas o tem in ti ze zato ni fajn. Potem tak odziv v sluzbi pricakujes in se tudi res zgodi.
Tako to gre.. pa karkoli ze meljemo v nasih glavah. kiselnasmeh

Upam, da ti bo tek dal ogromno energije, ki jo bos danes lepo prinesel v sluzbo Huh?Huh???
Prijavljen
ludvik14
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 03. april 2022 ura: 15:36 »

Ja to pa preveč premlevam ja, misli mi neprestano uhajajo.. tek me je sprostiu, a potem se vrne tesnoba in panika..

Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #19 dne:: ponedeljek, 04. april 2022 ura: 19:31 »

No, upam da si imel vseeno dovolj ok delovnik.

Drugace pa.. za ene take konkretnejse izzive, ki jih imamo mi DAMovci.. je dobrodosel vecji support in da lahko tudi delas kaj na sebi, da spremenis malo vzorce, da si bos bolj v podporo.
Marsikaj ali skoraj vse se da urediti. pomezik
Prijavljen
Strani: [1] 2 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar