FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 12:59

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ALI JE TO TUDI OKM ?  (Prebrano 1399 krat)
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38

« dne:: sobota, 22. januar 2022 ura: 17:57 »

Mene pa samo nekaj zanima vendar je tok težko opisat težavo in sicer težava se je pojavila dva dni nazaj,ker smo se nekaj hecali in se spomnili na otroštvo in sicer stvar je v tem da so nekateri znali po domač povedan izbuljiti oči,in sem jaz tudi za hec probal z prsti in me sedaj že dva dni zelo muči kaj če bi spet probal vendar glih nebi ampka se nemorem zadržati,sem pa tudi znal po svoje narediti to,in me sedaj začela grabit panika kaj če mi lahko oko ven pade ali pa da bom slep,in imam malo oko razdraženo vendar me to že moti dva dni pa nevem a je to zdaj že firbec ali je to okm.Bil bi hvaležen za kakšen odgovor
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: sobota, 22. januar 2022 ura: 20:54 »

Mislim, da se OKM ne presoja iz misli okrog necesa, ki trajajo 2 dni. Ce si sicer nagnjen k temu, je mozno. Ni pa nujno.
Glavni stos OKM so po mojem kompulzivne misli ali dejanja, z namenom, da se ne cutimo z vsemi custvi, ki so v nekem trenutku. Tako, da odvisno od ozadja..namena tvojegaprocesiranja.. po mojem se ne da tako na hitro tega ocenit. Sem pa samo laik z DAM izkusnjami.
Prijavljen
september2019
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 38

« Odgovori #2 dne:: sobota, 22. januar 2022 ura: 21:01 »

Pozdravljena,hvala za odgovor,drgač imam diagnosticiran OKM,imel sem nekaj časa problem z nasilnimi vsiljivkami in samopoškodovanjem,sedaj je to v veliki meri izvenelo,me pa zadnja 2 dni tole tako moti da se neda opisati.Vem da sem včasih znal to z očmi vendar to je veliko let nazaj oz vsaj mislim tako in smo sedaj se z tem malo hecali,vendar je pa mene kar tole po domač povedan obsedlo,in je sedaj panika kaj če oko zgubim 1000vprašanj gre mimo glave in me že pošteno ovira pri razmišljanje kar je pomebno za moj poklic.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: sobota, 22. januar 2022 ura: 21:18 »

Fino je, da se zavedas, da ni neke realne osnove, da bi kar oko izgubil? Se ti zdi to realno? Ce ves, da ni realno, je dobro, da se zavedas tega, ko mislis na to..
Kot drugo pa bi se jaz skusala usmeriti bolj v aktivnosti.. prek gibanja in sprostitve bolj prihajamo nazaj v to, da se cutimo v telesu.
Pomaga tudi druzenje.. pa da mozgancke zaposlis z drugo tematiko.

Samo zavedas se, da ni real.. pocnes stvari, da se bolj v telesu zacutis.. pocnes in razmisljas, kar bi sicer.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar