FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 08:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksioznost in prebolelost kovida  (Prebrano 1771 krat)
Butterfly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« dne:: ponedeljek, 29. november 2021 ura: 17:40 »

Pozdravljeni sotrpini...

Moje izkušnje segajo daleč nazaj ko sem imel možno anksioznost in se zdravil z ADji in se tudi na nek način pozdravil. Pa kot vemo imamo to nekje skrito v sebi in se vsake toliko ob stresu pojavijo simptomi in takrat se boriš po svojih močeh, da nekako izzvenijo, da ne greš spet na ADje. Zaenkrat mi je to uspevalo. Zdaj pa se obračam na vas, da me pomirite in poveste kakšno izkušnjo ali pameten nasvet za noro glavo  kiselnasmeh
Skoraj dober teden ali več je od tega, da smo preboleli korono, v obliki izgube vonja, okusa, tri dni zmantranosti, močne bolečine v zg. delu hrbta, glavobolu itd. Seveda ko sem videl na hitrem testu dve črtici, da sem pozitiven BUM takoj panika, kaj bo z mano kaj me čaka, bom preživel ali ne vsaki dan čakaš kaj bo in evo tako sem spet postal paničen oz. anksiozen. Nekako sem pregural to korono in šel delat kar mi je na nek način pomagalo, saj sem imel pogovore s sodelavci, strankami in je lažje prebrodit krizo. Ampak zdaj je obdobje okrevanja, jutranje izkašljevanje, občutek včasih da težko diham itd. šel takoj na pljučnega, seveda vse ok, sem se takoj pomiril pa vendar moja vsakodnevna tesnoba je taka:

Zbudim se in takoj pomislim kako bo danes in evo začne se tesnoba v prsih, občutek težkega dihanja, nervoza, omotičnost, utrujenost itd. Ko že pridem v to stanje se začne borba, kako priti iz tega in na nek način mi to tudi uspe na vse možne načine. Vsak dan se mi zdaj to pojavlja in se vsak dan borim kot lev, pa tudi vsak dan se sprašujem, če mi to treba tapsiha, doma imam škatlico neodrpto AD Ecytara pa ne vem ali naj se odločim za AD terapijo ali naj se vsak dan borim s tem...kaj menite Huh? Bo to izzvenelo ko bo zdravje pokoronsko boljše ali ne, je imel kdo te izkušnje??

Res hvala vsem za kakršni koli odgovor.....

Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 29. november 2021 ura: 20:45 »

Pozdravljen,

sicer moja vrnitev simptomov ni direktno vezana na covid, je pa v povezavi s prenehanjem kajenja in še česa najbrž. Se pa tudi sprašujem ali nazaj na AD ali zdržat simptomatiko, da se pomiri...

Kako dolgo pa so povprečno trajala tvoja obdobja močnejše tesnobe in simptomov? Kako so prej izveneli? Kaj si počel za to? Ali si vsakič brez ad zvozil? Morda si s tem pomagaš tudi tokrat...

Smiley
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 29. november 2021 ura: 21:35 »

Zdravo

Po mojem bi bilo fajn, ce bi malo poslusal te tesnobne obcutke, ki pridejo. Kaj ti sporocajo? Cesa te je strah? In sam sebe vsakic znova, ko ti pridejo pomirjat, dokler nisi vredu.
Ko bos dovoljkrat to ponovil, si bos zapomnil, da si varen. Ker si bos znal pomagati, te ne bo vec tako strah. Tako se da mozgane natrenirat kiselnasmeh

Bila je korona.. lahko bi bilo kaj drugega, po mojem to ni bistveno. Jaz sem jo dala skozi novembra, pa mi ni nekaj posebaj na psiho vsekala. Je pa res, da ze dolgo delam na sebi.

V katero smer bo slo je odvisno od tebe. Ce si bos prisluhnil.. se pomirjal... se navadil, da si znas pomagati, bos ok.
Prijavljen
Butterfly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: torek, 30. november 2021 ura: 18:58 »

Hvala obema za mnenja...

Ja po pravici povedano sem začel občutno manj kadit seveda sem pa le ob večerih skadil kak joint pač priznam in zdaj nisem kadil tega od časa korone, če je to kaj povezano s tem možno. Moje obdobje se dokaj hitro konča ko se začnem konkretno rekreirat, športat, do te mere da lepo pregrejem telo in dvignem impulz vsaj pol ure vsaki dan, to je moj način da to stanje umirim. Pa tudi to res pomaga kot je Nives napisala, da te simptome po nekaj časa začneš sprejemati in se tudi na nek način umiri. Sem energičen tip človeka imam rad zaposlenost, hobije itd, ki pa zdaj niso  tako aktivni, takrat se tudi s tem zaposlim. Pač najbolj pomaga, da pozabiš te simptome iz dneva v dan. Tak mam pač plan v upanju da bo počasi izvenelo in da bom končno lahko športal, saj me še vedno mantra energija in zadihanost po koroni...ubilo me je najbolj to da sem bil doma 12dni v hiši brez neke aktivnosti itd. ali pač se počasi vračam, zato sem optimist do konca in se ne predam v ADje pa naj bo ne vem kaj. No bom poročal kako se bo kaj odvijalo....
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 30. november 2021 ura: 19:33 »

Samo tako naprej  Smiley.. Koliko časa pa te znajo držat recimo simptomi, ko pač udari tako stanje (če pogledaš nazaj)? Poročaj še kaj, ja.
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #5 dne:: torek, 30. november 2021 ura: 19:51 »

Čestitke Butterfly...  tako se to dela, ja  clap
Veš, kaj ti pomaga in deluje.
Prijavljen
Butterfly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 01. december 2021 ura: 07:57 »

Simptomi se začnejo že zjutraj, ko si enkrat prestrašeni potem je to muka da je ne moreš opisat hehehe, moram nekako pozabit na vse to pa ni enostavno. Napetost in ti simptomi me znajo držat tudi po več ur, oz. so pač prisotni v neki meri vzdržljivosti. Ko sem bil v najhujšem stanju sem dobival napade po trikrat na dan in sploh zvečer je bila grozljivka hehehe. Zdaj napadov nimam saj sem se jih naučil kontrolirat in sprejemat. Kot je že NIves napisala nuja je da jih sprejmeš pod svoje in je 90% takoj boljše. Ampak včasih pač ne pomaga. Strah je hudič pri anksioznosti in to je pri meni največji problem, ustvarjanja straha podzavestno in tako nastopijo simptomi zelo hitro. Trenutno sem zelo razdražljiv zaradi te korone in pač ker sem prebolevnik in se še pobiram in iščem. Zdaj ko mi je to anksioznost odprlo nazaj se moram nekak rešit tega. Probam biti pozitiven kljub napetosti v glavi in tako se borim iz dneva v dan dokler ne pridem v fazo da se to tolikokrat ponovi, da se teh simptomov pač navadim in potem nekako čudežno izzveni vse skupaj. Tak je moj način zdravljenja samega sebe.
Trenutno sem še kar zablojen priznam, tak da se še vedno krepko borim....hehehe
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: sreda, 01. december 2021 ura: 09:07 »

Dobro si povedal. Meni je najhujš to, da si premalo zaupam in se zato sprašujem, ali to sploh lahko mine samo od sebe, ali je pač treba zdržat, četudi traja par mesecev...Zato me zanimajo izkušnje ljudi, ki brez tablet dajo taka obdobja čez...
Tudi jaz sem zblojena...Je že šlo na bolje, zdaj pa že več kot teden simptomi na polno.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.086

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 08. september 2022 ura: 10:58 »

https://www.rtvslo.si/zdravje/znanstveniki-preiskujejo-morebitne-povezave-med-samomorilskimi-mislimi-in-dolgotrajnim-covidom/639725
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar