FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 25. avgust 2026 ura: 09:02

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija in nenavadne misli?  (Prebrano 969 krat)
MostlyGhostly
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: torek, 02. november 2021 ura: 11:23 »

Pozdravljeni! Lepo vas prosim za nasvet/mnenje kaj bi to lahko bilo oz. nekoga, ki bi imel podobne izkušnje.

Že od majhnega se spopadam z obdobji depresije, konstantno anksioznostjo in nizko samopodobo, ampak v zadnjih 2-3 letih je malce drugače. V tem obdobju se je depresija vrnila, začele pa so se pojavljati tudi misli da bom napadena, oropana itd. Te misli so ob depresiji skoraj vedno prisotne z dvigom volje pa popolnoma izginejo. Problem nastane ob episodah najhujše depresije kjer se tudi težko premikam. Takrat zelo težko trezno razmišljam, v glavi imam grozljivo realne sadistične in mazohistične slike, samomorilnost, prevzame me bes, opisane misli pa so veliko bolj realne.

Zadnja “epizoda” mi je bila daleč najbolj grozna, saj sem mislila da so družinski člani postali zlobni (ton glasu, izrazi) in je malo manjkalo da nisem fizično nekoga napadla. Bilo je tako kot da sem imela jaz in drugi popolnoma spremenjeno osebnost, kot, da se celotna realnost spremeni. Drugi podobni incidenti so bili npr: mislila sem da soseda podtika bombo, sorodnik vgradil kamere, sodelavka me želi oropati, nekdo napada mamo… Pri večini teh prepričanj nekako znam oceniti, da niso realne vendar je vseeno težko, saj vplivajo na odločitve in kvaliteto življenja, ki je praktično več nimam. V glavi imam konstantno zmedo. Tole me je kar strah poslati....

Oprostite za tale esej….Hvala vsem vnaprej!
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: torek, 02. november 2021 ura: 21:01 »

Kako si pa kaj z zdravili in psihoterapijo?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar