FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 22:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: SELITEV IN NOSEČNOST  (Prebrano 845 krat)
Lola21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: četrtek, 23. september 2021 ura: 08:10 »

Pozdravljeni vsi skupaj,

na Vas se obračam , ker sem se trenutno znašla v eni stiski. Trenutno živim v stanovanju, katerega sem želela prodati, vendar ko je sedaj prišlo do tega nikakor ne morem narediti koraka naprej, torej podpisa kupcu. Trenutno mi odgovarja življenje kjer ga živim ( v centru mesta). Je pa drug problem, ker je že na hiši katero sva želela kupiti položena ara in agenciji je treba plačati še stroške in vse vodenja. Problem je v tem , da ko sem bila prejšnjič na hiši mi je šlo na jok in sem komaj čakala, da pridem nazaj v dolino in v stanovanje. Hiša je lepa, idilična, vendar me je nekaj zmotilo pa še sama ne vem kaj. Ne vem totalno sem iz sebe ne vem kaj bi naredila, sploh ne vem , če je primeren čas za vse to ... seznojim Vedno sem si po eni strani želela pobegniti iz tega mestnega vrveža , ampak nosečnost naredi svoje in sedaj čisto drugače mislim, ne vem več kaj naj naredim.  Včasih sem se še borila s paničnimi napadi in tesnobami dolga leta, ki pa sem jih uspešno obvladala zadnja leta, po psihoterapijah je čisto drug svet in tehnikah ki so mi pomagale.  Ne vem več, sem tudi zelo senzibilen človek. Počutim se kot ta ..... Partner je sicer navdušen , da končno gremo, čeprav je bil vsa ta mesta bolj mestni človek, jaz pa ravno obratno. Sedaj sva pa čisto kontra. Ne vem nekako imam občutek, da imam tukaj za počet nekoč z otrokom 1001 stvar, sprehajalnih poti je kolikor češ. Tam kamor bi šla, je hiša na vrhu hriba , za vsako stvar bi se morala voziti v dolino. Stanovanje bi sicer prodala pod ceno , ki sva si jo zastavila, ker se nama pač je mudilo s prodajo ( nosečnost), sedaj ko sem pa videla, da je še marsikaj za postoriti, pa nisem več prepričana v to idilo in mir, ki sem si ga vedno želela.

Hvala za bilokakšen nasvet.

Pozdrav vsem skupaj  rozicodam
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #1 dne:: petek, 24. september 2021 ura: 10:28 »

Živjo,
Sem bila v podobni situaciji, nisem bila sicer noseca, ampak imela podobne skrbi.
Na koncu se je sicer izslo tako, da hise nisva vzela ker nekaj z gradnjo ni bilo OK… ker pa sva iz Lj, me je misel, na voznjo, sicer ne tako dalec, manj kot 20 km odbijala zaradi vseh jutranjih in popoldanskih zastojev. Razmisljanje o tem, da itak delas do 16h, preden prides domov je 17h, skuhaj, pospravi… kje so sele otroci… in ja, tudi mene so dvomi obdajali.
Ko sva hiso opustila sem bila sicer zelo zalostna… ampak po drugi strani pa celo pomirjena.
Sedaj sva v stanovanju v Lj, sva si ga kupila… ampak skozo isceva, prcele, hise… pa nic, ker je vse tako drago!  Cry

Moj nasvet mogoce nebo ravno pameten… ampak, ce imas dvom, se poslusaj. Ker je to ena velika stresna zadeva… po drugi strani, pa verjamem, da noces iz cone udobja… ampak ocitno imata dobro sanso, za nakup nepremicnine. Mogoce bo ze drugo leto to se bolj tezje, kakor je sedaj… in lahko, da se bos tepla po glavi.
Nevem, nisem pametna.

Skupaj se vsedita, naj vsak pove pluse in minuse… prespita.
V kolikor imata cas  Smiley nikakor ne hitet  kiselnasmeh

Ps, ce ne bosta vzela hise, a mi lah posles kako info o tem  zardevam
Lokacija, cena ….  sesmejem sesmejem sesmejem
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Lola21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sobota, 25. september 2021 ura: 14:09 »

Hei Regina,

hvala za tvoj pogled in nasvet na mojo situacijo.

Ja trenutna situacija res mi ni najbolj ugodna zaradi nosečnosti, in že samo misel na vso to selitev in kar to za sabo prinese...in otrok rojen tik ob tem mi kar strah požene v kosti. Ni lahko...razmišljam, razmišljam, vendar samo čakajo moj zadnji podpis za prodajo stanovanja jaz pa cela tesnobna ob občutku , da ga bom prodala seznojim. Zdaj pa razumi to...večino časa govorila , da ne želim živeti več v mestu , da bi rada šla izven mestnega vrveža. Zdaj , ko smo pa tik pred tem , da bi se odselili od tukaj pa je meni všeč in mi ni za iti tja, ker se mi zdijo mali prostori( no saj tudi tukaj nimam veliko cca 100 kvadratov mansarde pomisli, isto bi bilo tam ) in velika parcela tik v naravi. Ne vem , verjetno tudi hormoni delajo svoje  kiselnasmeh Tudi jaz razmišljam o tem , da kaj pa , če se ne bom pametno odločila in mi bo kasneje žal, ampak vidim tudi dosti nekih vlaganj v hišo ...ma ne vem , ko bi le bila flegmatik kot nekateri in bi mi bilo tak vseeno kam me jutri postaviš, pa nisem tak človek kiselnasmeh

So plusi in minusi definitivino življenja v mestu ali življenja izven mesta...so pa res zasoljene cene vsepovsod. Ljubljana grozno draga kaj šele primorski konec Shocked

hehe glede lokacije pa ni Lj, je Mb v kolikor bi ti Maribor prijal sesmejem...

Lep dan rozicodam
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 818

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 27. september 2021 ura: 11:26 »

Kaj pa tvoj partner pravi?
Glej, dandanes ima tako vsak svoj avto. Boš dala dojenčka v lupinico in boš v 15 minutah v mestu.
Res pa je odvisno, kje imaš sedaj stanovanje. Sem iz MB in vem, da je v nekaterih predelih res lepo in bi tudi jaz tam lahko komot živela v stanovanju (sicer imam hišo). So pa predeli, kjer ne bi hotela biti niti na sliki tam, kaj šele živela.
Če imaš željo po svojem vrtu, sadovnjaku, kakšni domači živali, potem je hiša dobra rešitev. Če pa te nič od tega ne vleče, pa je stanovanje res boljše....
Skratka, kot ti je Regina napisala: papir in svinčnik in + in -

lp, Ribica
Prijavljen
Lola21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 27. september 2021 ura: 12:55 »

Hvala tudi tebi za nasvet Ribica.

Vse to +/- sem že obdelala, vsakodnevno. Pač enostavno mi je šlo nazadnje na jok ko sem vstopila v tisto hišo in sem komaj čakala , da zbežim od tam...pač hiša je idilična (vlaganj bi še bilo nekaj) , je pa na vrhu hriba. Trenutno kjer prebivam je pa bližina parka mestnega...Partner je pač zelo razočaran on bi pa šel od tukaj, čeprav je bil celo življenje za to da bi živel tukaj kjer živi zdaj.

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 27. september 2021 ura: 13:00 od Lola21 » Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 27. september 2021 ura: 13:20 »

Mogoče se je pri tebi sprožil nek globlji proces in samo racionalno razmišljanje in iskanje + in - ne reši zadeve. Imaš možnost, da bi zadevo predelala s kakšno psihoterapevtko? Zna biti, da boš kaj pomembnega odkrila.
Prijavljen
Lola21
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 27. september 2021 ura: 14:23 »

Juliette mislim, da bo kar držalo , da gre za nek globji proces...Imam možnost , da bi spet zadevo predelala s psihoterapevtom...saj ob večjih prelomnicah v življenju je vedno bilo tako, da sem ga potrebovala.

Hvala za nasvet.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar