FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 22:12

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 [3]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moje popotovanje s paniko  (Prebrano 5549 krat)
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #40 dne:: ponedeljek, 16. avgust 2021 ura: 18:06 »

Po mojem v povezavi z AD res ne bo tezav. Bolje je sicer it se priblizno psihicno stabilen cepiti. Ampak je kot je. Vecje sile tudi glede tega po mojem ni za pricakovati. Kvecjemu ce se tesnoba malo poveca. Lahko pa vzames tudi pomirjevalo pred cepljenjem  da to lazje sfolgas.

Poslusam, da so po prvem odmerku pri AZ vecji fizicni stranski, kot pri drugem. Pri Pfeizerju in Moderni pa obratno.
No, jaz sem bila cepljena z Moderno in je bilo priblizno enako.
Ce te kaj potolazi vecinski komentar glede AZ...

Prijavljen
Sasy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 88

« Odgovori #41 dne:: nedelja, 22. avgust 2021 ura: 14:14 »

Pozdravljeni vsi skupaj.
Danes je en grozen dan. Pojavile so se mi ekstrasistole in se kar nočejo umirit. Na vsak drug tretji utrip, pa kar zaporedoma skratka smrtna groza. Strah me je obupno, kar na urgenco bi tekla.
Zraven oblivanje pekoče bolečine po rokah in grozen strah da mi bo odpovedalo srce. Bila sem na uz srca in je zdravo. Razvila sem strah pred atrijsko fibrilacijo jasno ker je nevarna za nastanek strdkov in posledično infarkt.
Imate kakšno spodbudno besedo zame?
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #42 dne:: nedelja, 22. avgust 2021 ura: 15:48 »

Sasy, danes je kar težek dan, res.
Polna luna je, zaradi česar je marsikdo bolj labilen kot sicer. Vročina. Obeta se sprememba vremena, sopara je v zraku. Tudi mene tesnoba kar ne spusti danes  zardevam
Srce imaš zdravo, pravi UZ in sama veš, da te daje anksioznost in to kar opisuješ so tipični simptomi anksioznosti.
Kaj običajno počneš, da preženeš tesnobne občutke?
Prijavljen
Sasy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #43 dne:: nedelja, 22. avgust 2021 ura: 16:54 »

Ja tezek dan je. Poskušam se zamotit z delom, čiščenjem ampak mi srce kar skače na vsak drug tretji utrip. In spet me je strah da mi bo kar odpovedalo in bom kar umrla. Imela sem tudi precej psihično naporen teden. Mogoče je tole zaključek vsega tega.
Kako gre tebi?
Sedaj jemljem Asentro dober mesec, 14 dni sem na odmerku 50mg. Po tejle današnji izkušnji me je spet strah kaj če ne bodo prijeli? Sem sicer dokaj ok, če se z nikomer ne prepiram ali me nihče ne sekira ali ponižuje. Drugače me ekstrasistole spremljajo vsak dan. Enkrat huje enkrat manj. Če me je strah srce ponori in es so spet tukaj. Ne vem več kaj bi. Ne upam se ukvarjat s športom, it na sprehod da mi ne bo srce kar odpovedalo. Prav strašno je. Vsi dosedanji zdravniki pravijo da je vse od psihe in adrenalina mene pa še kar skrbi. Joj sem smotana sama sebi.
Prijavljen
Sasy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #44 dne:: četrtek, 02. september 2021 ura: 20:53 »

Ojla vsem.
Da se malo javim. V ponedeljek sem imela holter. Izvid še čakam. Mi je ene desetkrat vmes poskočilo srce tako da se bo vidlo kaj je.
Danes sem zbrala pogum in se šla zjutraj cepit, drugi odmerek. Itak me je panika. Sedaj pa čakam kaj me bo trefilo od stranskih učinkov.
Še vedno sem na 50mg Asentre, 4 teden. Vzamem jo zjutraj in potem okrog 12 postanem utrujena, zaspana. Res premalo spim. Se pa na splošno počutim boljše. Vsaj funkcioniram nekako normalno.
Kako ste ostali?

Lp.
Sasy
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #45 dne:: četrtek, 02. september 2021 ura: 21:18 »

Nič ne čakat kaj se bo zgodilo po cepljenju. Vse bo ok  oki
Lepo se imej!
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #46 dne:: četrtek, 02. september 2021 ura: 22:10 »

Nič ne čakat kaj se bo zgodilo po cepljenju. Vse bo ok  oki
Lepo se imej!

Se podpisem

Morda se raje usmeris v kaj pozitivnega, da bodo prijetne misli.. pomezik

Jaz sem dobro.
Prijavljen
Juliette
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 583

« Odgovori #47 dne:: petek, 03. september 2021 ura: 08:31 »

Hej, Sasy,

jaz sem se z drugim odmerkom cepila prejšnji četrtek, tisti popoldan sem bila malo bolj šibka, ampak sem lahko vse normalno počela, potem pa nobenih učinkov več. Sem čisto OK.
AD pa zgleda, da mi tudi počasi prijemljejo ...  Smiley
Prijavljen
Strani: 1 2 [3]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar