Pozdravljeni!
Sem 39 letni oče treh mladoletnih otrok (3,6,8let). Sem alkoholik in sem v fazi abstinence že 13.leto.
Še v času mojega popivanja mi je osebna zdravnica odkrila (depresijo ali pa anksioznost), zaradi katere sem začel z jemanjem AD-jev. še isto leto po izboljšanju stanja sem se odločil za zdravljenje odvisnosti od alkohola.
Do pred cca 8 let nazaj sem redno jemal AD je, takrat pa sem na lastno pest prenehal z jemanje zdravil, in sem hitro padel v globoko tesnobo in panično motnjo, z katero sem se spopadal pol leta.
Do Novembra 2019 nisem imel težav, takrat pa se mi je predvsem zaradi preobremenjenosti z delom, raznoraznimi plani za naprej in turobnim vremenom, zopet ponovila anksa, z močnimi aritmijami in preskoki srčnega utripa. Tudi to epizodo sem uspel premagati, (samoizobraževanje, sprehodi, tapkanje, dihalne vaje, vodeno sproščanje....)in to še v krajšem času kot pred leti.
Sedaj po pandemiji, med katero sem bil več kot štiri mesece sam doma z otroki, se mi je nenadoma sredi Maja ponovila močna tesnoba z nekaj paničnimi napadi (verjetno pandemska izčrpanost, o kateri je sedaj veliko govora).
Po dobrih treh tednih se je stanje precej umirilo, sicer sem povečal odmerek ADja, večji del uspeha pa pripisujem mojim izkušnjam po treh epizodah te težke nadaljevanke (VSE SO POPOLNOMA MOJA KRIVDA), predvsem izobraževanju, informiranju in delu na sebi. Dobro sem se tudi že naučil sprejemati te občutke, in se zavedati da ni to nič nevarnega, in da mine. Sem pa tudi ugotovil ,da je največji balzam za tesnobo in strahove prav pogovor z osebo z podobnimi težavami. (še bolje psihoterapevt)
Ravno zaradi tega pišem na tem forumu, ker me zanima kakšno mnenje imate ostali Anksiozneži glede pogovorov med sabo, ali obstaja kakšna ZOOM ali VIBER klepetalnica, če ne, ali je kdo pripravljen se o tem pogovajati online ali v živo, ali pa tukaj na forumu?
KDOR IŠČE REŠITEV NAJDE POT!