FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 15. maj 2025 ura: 05:03

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Občutki kot bi bil v sanjah  (Prebrano 864 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
123ziga
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: torek, 01. junij 2021 ura: 22:25 »

Pozdravljeni,
Je morda, kdo že imel, kdaj kaj podobnega in sicer me iz nenada preplavijo misli iz sanj.
Imam občutek, da me preplavijo lastne sanje v resničnem življenju. To traja nekaj sekund občutek pa je zelo poseben težko ga je opisati, tisti ki se mu je to dogajalo bo poznal ta občutek. Star sem 29 let in to se mi zdaj dogaja tretjič, prvič se mi je v osnovni šoli.
Občutek kot da se nekaj iz mojih sanj dogaja v resničnem življenju, občutek je kot da bi zaledenela kri, da sem v sanjah traja par sekund. Res zelo čuden občutek.
Morda kdo kaj ve kaj bi lahko bilo nekaj sem bral da bi lahko bila
Depersonalizacijska motnja

Hvala za odgovore, lp

Prijavljen
logpop
Uporabnik/Uporabnica
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 274

« Odgovori #1 dne:: torek, 01. junij 2021 ura: 22:59 »

Nimam teh izkušenj.
Se mi je pa zadnjič sanjalo, da sem posnel svoje sanje na mobitel. V sanjah sem se zbudil in gledal na telefonu posnete sanje. Pol sem se zares zbudil in videl, da ni res. Je bil pa posnetek seksualnega akta. sesmejem
Prijavljen
aj
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 07. junij 2021 ura: 15:42 »

Živjo,

Mislim, da gre lahko tudi za momentalno disociacijo. Disociacija je lahko lahko zelo različna in sicer že od samo emocionalne disociacije, kjer ne čutimo nobenih čustev, pa do zelo hude disociacije, kjer se dogodka sploh ne spomnimo. Tako, kolikor jaz razumem, se možgani lahko zaščitijo pred mentalno bolečino in gre za obrambni mehanizem.

Lahko morda povežeš to s kakšnimi težjimi dogodki, ki so se ti zgodili v tistem dnevu ali tednu?

LP, AJ
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar