FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 08:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: huda anksioznost? depresija? vsiljive misli?  (Prebrano 2005 krat)
emyr
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 15:49 »

Pozdravljeni,

V zadnjem mesecu imam psihicne tezave, in sicer obcutek žalosti, nezanimanja, nekaksnega straha ki sploh ne obstaja.
morem povedat da sem imel hude tezave z aknami in zacel jemati roaccutane, ki sem ga prenehal takoj ob obcutku takega ki imam zaj. nimam velikih tezav z utrujenostjo imam pa z spanjem vcasih. pocutim se kot da nikoli ne bo bolje, imam potne roke, obljiva me vrocina. Dosti stvari sem bral po netu in se zelo vstrasil in potem mi te misli skos gredo po glavi. misli o samomoru, ki se kar vsiljujejo ampak me je tega strah dejansko. vcasih dobim obcutek odtujenosti ko da me ni tu in sem takoj panicen in mislim na najslabse itd. to traja zdaj dober mesec in me je strah da ne bo bolje. gibljem se vsak dan, druzim se vse delam, nekako mi je bolje ampak podzavestno se vedno razmisljas. je imel kdo taksne tezave pa so mogoce izginile?
lp
Prijavljen
pakoo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 38

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 16:04 »

Zdravo,

osebno sem pri svoji obsesivno-kompulzivni motnji imel tudi težave, ki jih sam naštevaš; torej vsiljive misli. Kot mi je rekla psihiatrinja, je najboljši pristop k temu psihoterapija (ki je plačljiva) ali pa vodenje pri kliničnem psihologu (ki je lahko tudi na kartico, samo so čakalne dobe okrog enega leta). Za vmesni čas pa ponavadi predpisujejo antidepresive. Ni pa nujno, da gre pri tebi za obsesivno-kompulzivno motnjo, najbolje da to odkriješ skupaj s psihiatrom, ki ti bo dal še nadaljnje usmeritve glede terapije.

Srečno,
Pako
Prijavljen
emyr
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 16:09 »

hvala za odgovor.

tudi jaz mislim mogoce da je res to, sicer bol ko berem po internetu kar pa vem da ni dobro mi gre po glavi sto misli, in potem ze obupam in tako naprej. zvecer sem vedno zaspan zelo, nekako mi je bolje, zbujam se ponoci, slabo sanjam ampak nekako se naspim. to sem se moral dodati haha.

hvala za pomoc in odgovor.
lp
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 20:26 »

Zdravo
Koliko si pa star? Lahko, da gre samo za eno prehodno obdobje pri tebi, ko si malo anksiozen ali depresiven. Se se solas? Te daje to obdobje korone ali se se kaj stresnega dogaja?
Prijavljen
emyr
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 21:14 »

Hejla,

Star sem 24 let, sem na cakanju na delo  ker delam v hotelirstvu, nekako mi je bilo ok doma nekaj casa potem pa je postalo vse monotono, mogoce bi pa lahko to bil krivec ali pa sezonsko npr kot zimska anksioznost, sicer velikih tezav nimam ampak se bojim tega obcutka neke zalosti in vsega. Se je solam vec, torej zdaj sem vecinoma doma. imam prijatelje, druzino, sedaj ze skoraj partnerko bomo videli kako bo?Huh?. Ampak vse je ok, tko da me dejansko skrbi kaj bi lahko to bilo? ampak bomo videli. hvala za vsako pomoc.

lp
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 21:34 »

Lahko, da je cisto samo sezonsko in pogojeno s tem, da si na cakanju. Tudi sama sem bila zdaj 3,5 meseca doma... najprej je bilo dobro, kasneje pa ena monotonija, itd.
Ker nimas vecjih tezav... bolj te skrbi ta zalost, itd., mislim, da bi bilo najbolje samo skusat sprejeti ta custva. Vsi imamo tudi tezja obdobja. In v naravi custev je, da bolj ko jih nekako sprejemas, se sam potolazis, hitreje bo minilo. Ne torej razmisljati v stilu..kako se jih znebiti. Temvec sprejamanje in tolazba samemu sebi. Kot bi tolazil majhnega otroka..
Na dnevni urnik skusaj dati vec pozitivne vsebine. Stvari, ki te veselijo, dejavnost, druzba.. Ko pridejo temnejse misli in te zaradi njih in custev skrbi, pa se samo tolazi.. In bo minilo. Vse to mine. To je to. kiselnasmeh
Prijavljen
emyr
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 23:46 »

Hvala za te besede Nives! bom delal na sebi tocno tak in upam da bo vse kot je bilo.

se enx hvala!!

lp
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 08. februar 2021 ura: 23:52 »

Ti samo delaj tako. Vazno je, da si socuten zdaj do sebe, ko ti je tezko. Ce cez cas se ne ok, nam kar pisi. Brati pa raje nehaj.. na netu dobimo vsi ideje, kaj vse lahko imamo.. in to nas samo dodatno strasi. Socutje do sebe, ko je tezko.. sicer pa v pozitivo! pomezik
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar