FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 15. maj 2025 ura: 04:15

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Zakaj mora biti tako težko?  (Prebrano 1067 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
izgubljena90
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: sobota, 06. februar 2021 ura: 13:25 »

Pozdravljeni vsi skupaj.
Sploh ne vem kje bi začela, da nebi napisala celega romana. Za mano sta že dve obdobji, ko sem bila prepričana da bom umrla. Saj veste..nekaj te boli, pogledaš na google, dobiš najhujšo možno diagnozo in tako naprej. Obakrat sem zapravila cele gore denarja za samoplačniške preglede, vsak teden dala kri v laboratoriju..grozno. No, zdaj sem na istem oziroma še na slabšem. Začelo se je po porodu (7mesecev nazaj)..grozno me je bilo strah, da bom fasala kakšno vnetje tam spodaj in bom morala nazaj v bolnico.Res me je groza bolnic in v tistih dveh dneh v porodnišnici mi je vse padlo dol. Kar iskala sem razne simptome, čakala bolečine in za vsako malenkost lavfala nazaj, da se nebi slučajno toliko poslabšalo, da bi morala ostati tam. Kot po vsakem porodu (ta je bil četrti) mi je nagajal pritisk, bil je malo previsok. Seveda panika! Potem se je na hitro znormaliziral in seveda spet panika, zakaj je zdaj tako nizek! Pa neke čudne pikice pred očmi kadar sem gledala svetle stvari(nebo, na soncu..), boleče noge, boleče roke, mravljinci...nato pa enkrat BUM. Sem se zbudila ponoči, da bi šla na wc. Sem vstala in se mi je vrtelo, po par minutah minilo. Ampak od takrat  imam praktično stalne omotice.. občutek kot bi vzela pomirjevalo. Dala sem kri za en kup stvari in je vse v najlepšem redu. Še vedno me bolijo različni deli telesa, bolečina se stalno seli. Kakršen koli stres(dovolj je že manjši prepir doma) vse samo poslabša, sploh omotico. Itak sem prebrala cel google in nisem našla diagnoze, ki bi bila primerna glede na moje brezhibne krvne izvide. Dokler nisem včeraj zasledila nekega revmatologa in sem ga takoj poklicala na posvet.. prestrašil me je,da so vse to simptomi za sistemsko bolezen vezivnih tkiv in da moram NUJNO na pregled, ker so pravočasne diagnoze seveda ključne, da se malo dlje živi. In zdaj sem...saj si verjetno mislite kakšna? Vse me boli, omotična, ko mi kdo kaj govori ga sploh ne poslušam, samo na to mislim, da bom čez par mesecev ali pa v najboljšem primeru par let mrtva, moji otroci pa bodo odraščali brez mame, kako jim ne bom mogla stati ob strani..solze tečejo v potokih, nikakor se ne zmorem pomirit. Popolnoma sem na tleh. Upam, da je za vse kriva "samo" moja psiha in da bodo vsi izvidi ok, ker seveda sem se naročila na samoplačniški pregled. Si pa sploh ne znam predstavljati, če mi bodo dejansko odkrili neko bolezen, kako bom jaz živela s tem, če me že sama misel na to popolnoma odreže od normalnega življenja in me prestavi v moj svet, kjer je edini možni scenarij smrt  Cry
Prijavljen
pakoo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 38

« Odgovori #1 dne:: sobota, 06. februar 2021 ura: 15:02 »

Živjo,

"Pa neke čudne pikice pred očmi kadar sem gledala svetle stvari(nebo, na soncu..)" kar se tega tiče, to vidimo vsi, s tem ni nič narobe  Smiley

Glede na vse gre pri tebi morda za neke vrste poporodno depresijo in anksioznost. Ni to nič nenavadnega. Ko sem bil hospitaliziran na Centru za mentalno zdravje od psihiatrične klinike v Ljubljani, je bilo nekaj mamic s to težavo. Če si iz Ljubljane, bi ti priporočil krajšo hospitalizacijo na Enoti za krizne invervencije (pri Očesni kliniki). Tam si največ 3 tedne, poleg terapije z zdravili boš deležna tudi skupinske psihoterapije in različnih delavnic preko celega dne, tako da nisi prepuščena sama sebi. Ne vem sicer kako je zdaj v tem korona času, morda je kaj spremenjeno. Pa še veliko "sotrpinov in sotrpink" tam spoznaš in lahko deliš svojo izkušnjo z njimi tudi v živo, se pogovoriš. Že veliko si pa naredila s tem, ko si se odprla na tem forumu.

Vsekakor vso srečo pri reševanju problema! Grin
Pako
Prijavljen
AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #2 dne:: torek, 06. april 2021 ura: 12:03 »

Izgubljena90, kam si se izgubila? Kolikor zasledim med pogovori, prav res nisi edina, ki se spopada s takimi občutki. TO pa ne pomeni, da jih moraš preprosto trpeti. Pakoo je zapisal/a zelo dobro. In ne boš nič kaj slaba mamica, če si za nekaj časa hospitalizirana. 
Prijavljen
pakoo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 38

« Odgovori #3 dne:: torek, 06. april 2021 ura: 12:30 »

Mimogrede, glede hospitalizacije na EKI ali katerikoli enoti Centra za mentalno zdravje - v teh časih vas ne sprejmejo brez negativnega PCR testa, ki pa ga opravite sami v svojem zdravstvenem domu, pač poveste osebnemu zdravniku, da ste zmenjeni za hospitalizacijo in vas napoti na testiranje. Mora pa biti PCR test, ne hitri antigenski.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar