FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 01:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Znorel bom...  (Prebrano 7108 krat)
Borc
gost
« dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 10:07 »

Če nekaj časa skoraj eno leto se me drži občutek da bom znorel, se izgubil v svetu, občutek praznine v glavi in da bo skratka z menoj nekaj narobe (bojim se samega sebe). Grozno je. Potem izgine občutek in spet pride.

Tablete mi pa niso toliko všeč, ker mi veliko zmanjšajo potrebo po sexu. Kje bom potem najdel punco ki bo to razumela?

Zanima me kako je s srečanji ki jih imate, enkrat tedensko bi se bilo dober srečati.

Hvala!
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 10:16 »

Pozdravljen!
Znorel ne boš, prav gotovo ne! Čeprav je občutek res grozen in prepričanje, da je s teboj nekaj hudo narobe, tudi. Si v stanju, ki potrebuje resno obravnavo.
Tu gor smo vsi taki in podobni. Pijemo AD-je, pa še kakšne druge tablete...Ne vem, zakaj se bojiš zdravil. Saj so vendar zato, da nam pomagajo.
Kar se tiče potrebe po sexu - dobra bejba ti kljub zdravilom ne bo zmanjšala ali ogrozila spolnega življenja. Sicer pa - med kvalitetnim živjenjem (in sexom!) s pomočjo zdravil in samo sexom...Izbira ni težka. Odloči se in pojdi do psihiatra. Bo bolje!
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Borc
gost
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 10:31 »

Hvala Mina za hiter odgovor. Naročen sem sedaj na privat psihiatra.

Katera prehrana pa kej pomaga in omili Anksioznost in OCD.

Vse s sladkorjem sem prenehal jest, uživam Omega-3, vitamine, in Ogljikove hidrate (sadje) in proteine (meso).
Prijavljen
Borc
gost
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 11:11 »

Tale life je res težek, če ne bi imeli takih problemom z psiho bi bilo res lepo. Živeli bo srečno in vse bi teklo kot namazano. Tako se moraš pa 2x borit, prvo zunanji problemi (služba, delo) in še ta notranji nemir (GAD, OKM, SF).

Zunanje probleme mi ni težko podelat in mi nekako predstavljajo iziv, samo ko pa pride nek notranji nemir se pa vse podere. Mogoče dramatiziram vendar tako je trenutno stanje notranjega duha.

Nekak sem prišel do zaključka da je približno v nekem obdobju psihično bolnih 30% populacije. Vsak tretji je imel ali ima resne probleme Shocked Heh tako da nismo sami  Kiss Vedno nekdo še z nami trpi, vedno.
« Zadnje urejanje: četrtek, 08. januar 2009 ura: 11:14 od Borc » Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 11:15 »

Citiraj
Dragi moj....samo dobra duševna hrana!
Ti kar jej vse, kar ti paše. Samo pazi na svoje misli. Ko te popadejo negativne misli, jih zamenjaj s  nevtralnimi.
Npr.: ko misliš "znorel bom" - si reci "Ok, počutim se slabše, ampak to je normalno in me bo kmalu minilo..."
Razumeš? Kaj v tem stilu. Ali se zamoti s poštevanko, štetjem, iskanjem besed na določeno črko...skratka nečim, kar te odvrne od tega, da te povleče v vrtinec negativnega razmišljanja.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 08. januar 2009 ura: 14:12 »

Vse s sladkorjem sem prenehal jest, uživam Omega-3, vitamine, in Ogljikove hidrate (sadje) in proteine (meso).

Strah pred norostjo je povezan s paniko (anksioznost->panika). To tudi sama poznam (na žalost!).
Se mi zdi dobro, da boš obiskal strokovnjaka. Za te zadeve se meni zdi pomembna psihoterapija, bolj kot zdravila -- če je primer kot tvoj (upam, da se nisem zmotila), da te to ne ovira preveč v vsakdanjem življenju (da ne zmoreš normalno funkcionirati, opravljati vsakdanjih zadev).
Kar se prehrane tiče ... če nimaš zaradi kakšnih fizičnih težav sladkor (ali kaj drugega) 'na seznamu prepovedanih', uživaj raznovrstno hrano, tudi cukr ne škodi, niti kava ne, samo paziš, da je vse v omejenih količinah, da ne pretiravaš (sam vidiš koliko je zate meja; zame je recimo dve skodelici kave na dan). Res, zaradi zgoraj navedenih diagnoz si ne rabiš tako strogo omejevat jedilnika ... v zmernih količinah je tudi sladkor dober (sploh temna čokolada, žlička medu, malo rjavega sladkorja v čaj itd.).
Predvidevam, da si zdravila že jemal (ker opisuješ zmanjšano željo po sexu)!? Sej pravim, če gre brez - hvala bogu, raje se posveti sebi, poišči dobrega terapevta ... Drugače pa, določene stranske učinke je pač treba vzeti v zakup ... prav brez njih večinoma na gre, na žalost ... Smo si različni, meni sex ni na prvem mestu v partnerski vezi (tudi dragemu ne), tako, da 'se da shajat' ;-) ... saj ne pade na nulo, če pa, v določenem obdobju, pa se pogovoriš ... saj, če ti je oseba draga, če te privlači in če ni ravno tudi vse okoli napeto (da te kaj posebej teži; imaš bolj 'down obdobje') želja po sexu definitivno je ... Te skrbi, da zaradi tega ne bi mogel punce sploh dobit, začet zveze?? Mislim, da se nimaš kaj bati ... ko se boš zagledal v eno, zaljubil bodo vsi ti simptomi itak (vsaj za nekaj časa) šli pa-pa ... Kar korajžno!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Borc
gost
« Odgovori #6 dne:: petek, 09. januar 2009 ura: 11:28 »

Hvala vsem  rozicodam

V zadnjo sem bral Kinsey poročilo (Durex anketo) koliko povprečno pari sexajo na teden in sem bil presenečen da je prišlo 1.98 na teden, približno 2 x na teden, kasneje po 40 letu pa pade tudi na 1 x na teden. Sem se kar pomiril potem.

Naslednji teden imam srečanje z psihologinjo. Bomo videli kaj bo.

Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #7 dne:: petek, 09. januar 2009 ura: 11:57 »

Borc pozdravljen,

tudi sama poznam občutek, kako je, ko dejansko verjameš, da se ti bo odpeljalo in bo kar konec. Vendar me preseneča, da se ne posvetiš intenzivnejšemu zdravljenju zaradi strahu pred zmanjšanjem želje po spolnih odnosih.
Če te bo imelo dekle rado, bo zagotovo razumelo tvoje težave, če pa ti gre bolj za bežne stike, pa verjetno ne. Moje mnenje je, da bi moral najprej poskrbeti za duševno zdravje in doseči, da se samega sebe ne boš več bal, saj boš šele potem lahko zares, zares užival v sexu.

Lepo bodi in vse dobro ti želim,

marika
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #8 dne:: petek, 09. januar 2009 ura: 12:30 »

Anksioznost j eres neprijetna, ni pa nevarna.
Ostal boš razumen in bister kot si doslje.
To so samo občutki...ki nas silijo v spreminjanje sebe, življenja...

Prvo pošlihtaj SEBE...pol pride tudi punca taprava in v zvezi boš mnogo bolj stabilen.

Spolnost pod Ad-ji je čist možna.
Celo boljša lahko, ker kasneje doživiš orgazem.

Prava punca, bo s teboj delila tudi stisko in če bo vedela kaj se ti dogaja,
če te bo razumela, tudi v spolnosti ne bo ovir....morda je prav to priložnost,
saj boš do dekleta od začetka odkrit in to kar si.

Drži se, pa pogumno na terapijo. Pomaga!

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Tanjas
gost
« Odgovori #9 dne:: petek, 09. januar 2009 ura: 18:47 »

živjo Borc

ti je Aslan zelo lepo napisala
se podpišem

želim ti vse dobro

Tanja
Prijavljen
ribič
gost
« Odgovori #10 dne:: petek, 09. januar 2009 ura: 20:23 »

Ne boš znoru, je pa res grozen občutek, mene že dolgo muči tko da sem se že kar navadu Grin S pravo punco bo pa tud sex v redu in ne meri se ga tko, kolkrat povprečno kdo Grin
Prijavljen
lio29
gost
« Odgovori #11 dne:: nedelja, 19. april 2009 ura: 16:15 »

tudi jaz sem lansko leto februarja bil skoraj ze pozdravljen vse je bilo ok vsi simptomi so mi izginili septembra pa se je vse skupaj mi vrnilo kot bumerang le da nimam napadov panike ampak me tišči v prsih,imam vrtoglavice in cuden občutek v glavi.aja pa non stop me tišči na wc,na vodo pa me zanima če ima se kdo take težave ker me to spravlja ob živce poskušam odmisliti da me tišči pa ne morem.Sem bral da je lahko tudi to stranski učinek stresa tiščanje na vodo pa me zanima če mi lahko kdo pove kako bi si lahko pomagal?LP
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 20. april 2009 ura: 07:21 »

Borc..si pa postavu zanimivo alternativo:-ali bom znoru ali pa bom ostal brez punce (ker bom jemal ad-je)
Prijavljen
heleks
gost
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 20. april 2009 ura: 21:07 »

Sam sem začel z AD-ji 4 tedne nazaj, pa ti moram povedat, da se mi potreba po seksu ni niti malo zmanjšala, kvečjemu zvečala, ker me sprošča...
Samo ena "neprijetnost" se je pokazala, to je odložena ejakulacija...
Se pa žena tudi na to navaja, upam da z veseljem...
 kadim
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #14 dne:: torek, 21. april 2009 ura: 07:03 »

Odložen izliv je dobrodošel za vsako žensko Smiley..saj je reku Ruglej, da smo Slovenčki brzostrelčki....
Prijavljen
nomis
gost
« Odgovori #15 dne:: torek, 21. april 2009 ura: 17:48 »

No tudi jaz sem na AD-jih in imam enak no ne morem rečt problem ker zakasnela reakcija je samo en plus za žensko  sesmejem naj sedaj kera reče da smo brzostrelčki  sesmejem clap men se potreba po seksu ni zmanjšala tako da me to ne moti pač malo dlje traja  oki sesmejem
Mejte se.
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #16 dne:: torek, 21. april 2009 ura: 17:57 »

pa še un vrhunc je božanski.. a ne? Prav sladek...sladostrasten..
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar