FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 15. maj 2025 ura: 05:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Partnersko svetovanje  (Prebrano 766 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
_Bemci
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 46

« dne:: torek, 05. januar 2021 ura: 15:09 »

Pozdravljeni,
forum Nebojse prebiram že dlje časa, zdaj pa sem se odločila napisati svoje vprašanje in srčno upam na kakšen dober nasvet Smiley
Sama sem od nekdaj bolj anksiozne narave, pred časom sem trpela tudi zaradi nespečnosti, občasno imam ekstrasistole (aritmije srca), moje reakcije pa so včasih tudi "nekoliko" pretirane glede na resnost situacije. Večinoma si znam pomagati sama, zaenkrat.
No, pomoč pa bi potrebovala glede priporočil za partnersko svetovanje. Moj bivši/zdajšnji fant je meni zelo draga oseba in skupaj sva preživela res marsikaj. Zveza je trajala dobre 3 leta, ker pa sva imela nemalo zelo hudih konfliktov, sva se na koncu vseeno razšla. Težav nisva uspela rešiti, ker kot že rečeno, jaz sem zelo zaskrbljena oseba, rabim veliko pogovora, pozornosti, on pa je bolj introvertiran tip človeka, ki se ustraši vsakega konflikta. Karkoli sva poskusila, nama ni šlo. Po razhodu sva se tudi odselila en od drugega in sva zdaj vsak v svojem stanovanju.
Potem sva bila narazen pol leta (ravno zdaj, v času covida) in razvila res lepo, zaupno prijateljstvo. Spremembe pri obeh so prav očitne in izgleda, da se imava še vedno rada, zato sva se odločila poskusiti znova.
Ker nočeva ponavljati napak iz prve zveze, bi potrebovala osebo s profesionalnim znanjem, ki bi nama prisluhnila, ovrednotila tiste napake od prej, in z nama delala, da preseževa bojazni, strahove, napačne vzorce. Tudi partner je zelo zainteresiran, ampak kot rečeno, sama vstopam v vse skupaj z nekaj dvoma, ker sva tako različna. Mislim pa, da bi z dobro pomočjo znala imeti res lep odnos.
Sva za online svetovanje, pričela bi čimprej, prosila pa bi za priporočila svetovalcev, ki imajo že nekaj kilometrine in znajo tudi z bolj posebnimi primerki Cheesy  zardevam
Hvala lepa za vašo dragoceno pomoč!  srce-utrip
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.936

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: torek, 05. januar 2021 ura: 16:03 »

V katerem kraju pa? Jaz ti lahko posljem za Lj.
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 806

« Odgovori #2 dne:: torek, 05. januar 2021 ura: 16:34 »

Jaz ti lahko pošljem za MB - Imago svetovanje, 10 "lekcij".
Priporočam ta pristop, ker se ne ukvarja s preteklostjo, krivdo, kdo je kaj in kdo kaj ni, pač pa s partnerjema in z odnosom.

lp, Ribica
Prijavljen
_Bemci
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 46

« Odgovori #3 dne:: torek, 05. januar 2021 ura: 19:01 »

Iz Ljubljane sva! Hvala ze vnaprej.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor