FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 11:15

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Malo čuden okm  (Prebrano 2681 krat)
Okm.punca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3

« dne:: sreda, 02. december 2020 ura: 21:46 »

Pozdravljeni, stara sem 17 let in imam malo čuden okm....namreč nekatere stvari se navezujejo na elektriko....vem da je nekaj nevarno vendar vseeno želim to narediti kot da me mika ta nevarnost....npr: da me malo strese elektrika....vem da so to vsiljivke ampak vseeno počasi obupavam saj je zares nadležno....če nenaredim me grabi tesnoba doklr nenaredim in ko naredim želim ponovno poskusiti....kdo podobne izkušnje ali kakšen nasvet prav prišel?
Prijavljen
thinkingmind
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 106

« Odgovori #1 dne:: petek, 04. december 2020 ura: 21:40 »

Pozdravljena,

vse oblike OKM so ''čudne''  sesmejem so pa zelo nadležne in trdovratne, se strinjam. Svetujem ti, da pobrskaš po tem forumu, na temo OKM je ogromno napisanega, boš sigurno našla kakšen dober nasvet.

Vse dobro  pomezik
Prijavljen
podgurc36
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 184

« Odgovori #2 dne:: sobota, 05. december 2020 ura: 11:17 »

Kot je že napisala @thinkingmind, vsak OKM je po svoje mal čuden Smiley Dokler je samo moteč ali pa še to ne, se s tem ne bi obremenjeval Smiley Sam jih imam nekaj, od najbolj nemotečega jutranjega preverjanja če sem zaklenil stanovanje ko grem v službo do obveznega "boksanja" v steno ko sem pod stresom da me bolečina pomiri  sesmejem Precej neobičajno, tako kot tale tvoj z elektriko  Tongue

Je pa tu na forumu precej gradiva na to temo, le čas si vzemi in preberi. Zase sem našel nekaj nasvetov, nekaj sem jih "odpravil", nekaj jih pa še bom Wink
Prijavljen

Truth begins in lies.
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: sobota, 05. december 2020 ura: 14:30 »

Pozdravljena rozicodam
Samoposkodovanje je resna zadeva, ki se je lahko bolj navadis in to ni vredu. Definitivno se lahko temu upres in na tebi je, da naredis vse, da se ne poskodujes. Zelja po samoposkodbi izvira iz potlacene jeze oz bolecine. In bolj prav bo, da se naucis ravnati s temi custvi. Ali ze imas kaksnega psihoterapevta, komur se lahko zaupas in odlozis svoje breme?
Prijavljen
Okm.punca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sobota, 05. december 2020 ura: 14:32 »

Mne nimam....ampak tko nimam zeljr po samoposlodovanju, sam tko vsiljivke k bi lahko uniclr moj lajf
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #5 dne:: sobota, 05. december 2020 ura: 14:33 »

Ti lahko starši pomagajo, da nekoga izbereš in si boš lahko pomagala?
Prijavljen
Okm.punca
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 05. december 2020 ura: 14:33 »

Nevedo....ker nimam obcutka da bi me razumeli
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #7 dne:: sobota, 05. december 2020 ura: 14:35 »

Je kdo drug, ki je razumevajoč in že polnoleten..morda v sorodstvu in ti lahko pomaga?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

"I See You"

« Odgovori #8 dne:: sobota, 05. december 2020 ura: 14:41 »

Svetovala bi ti, da obiščeš nekaj od tega:

http://sfu-ljubljana.si/sl/sfu-ambulanta/enota-za-psihoterapijo-otrok-mladostnikov
ali:
http://drustvo-metulj.si/

Prav je, da si pomagaš... in se pogovoriš z nekom, ki te bo slišal in razumel.

Smiley Smiley rozicodam
Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 134

« Odgovori #9 dne:: sobota, 05. december 2020 ura: 15:56 »

Draga OKM.punca,
tudi jaz sem imela grozne težave z OKM. To je bilo, ko sem bila v študentskih letih, stara nekje 20 let. Spomnim se, da je bilo zeloooooo grozno. Nisem se znala sprostit in vsako sekundo obsesivne misli. Čudno je, da sem zmogla sfurat faks. Pot me je pripeljala do ene sekte, katera sem mislila, da mi bo pomagala. Nevem, če mi je, skratka vse skupaj je vodilo tako daleč, da sem bila sita tistega antidepresiva, ki mi ga je dr. predpisal in mi itak ni pomagal. Čez noč sem pustila ta ad. In čez čas se mi je razvila tako imenovana psihoza. Seveda so me hospitalizirali in dobila sem en antipsihotik. Ne vem, kaj je pozdravilo moj okm, ampak od takrat ko sem bila v psihozi oz. sem jedla ap, nisem več imela okm-ja. Tudi, ko sem spet (tokrat postopoma) opustila ap ni bilo prisotnega okm-ja. Je pa zdravnik rekel, da se da OKM pozdraviti z ap-ji. Glede na to, da si tako mlada in glede na to, da sem mnenja, da zdravila bolj škodijo kot koristijo, ti predlagam da poiščeš neko drugo možnost. Tako kot so kolegi pred mano svetovali, mogoče da se posvetuješ z nekom. Mogoče poskusi razmislit, zakaj se je to pojavilo. Imaš kakšne travme iz preteklosti? Poskusi mogoče s kakšnimi knjigami, če rada bereš. Da se pomagat, sigurno in sem prepričana, da kjer je volja je tudi pot. Srečno! rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar