FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 23:29

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Špikanje v prsnem delu  (Prebrano 1078 krat)
Mr
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: nedelja, 13. september 2020 ura: 21:18 »

Pozdravljeni,

Prosil bi za kakšen nasvet. Že kar nekaj časa se spopadam s špikanjem v prsnem delu, nekje med prsnico in rebri. Po občutku je to bolj površinsko. To traja cele dneve, poleg tega pa imam še občasne slabosti. Opravil sem že kar nekaj preiskav, vendar izvora niso našli, je pa to zelo moteče.

Predpisali so mi zdravilo Asentra in po potrebi helex, vendar mi to ne pomaga kaj dosti.

A ima mogoče kdo kakšen nasvet kako se znebiti tega oz. kakšne izkušnje?

Prijavljen
podgurc36
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 184

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 13. september 2020 ura: 22:48 »

Imam enake izkušnje kot ti... Fizičnega vzroka nikoli odkrili, na koncu sem pristal na Cipralexu in Helexu.
Težava v celoti nikoli ni izginila, se je pa močno zmanjšala pojavnost oziroma pogostost...

Če ti niso pojasnili zakaj takšna kombinacija zdravil, jih le povprašaj - tistega ki ti je to predpisal ali pa lekarnarja. Mimogrede - Asentra potrebuje za polni učinek do 6 tednov doslednega jemanja po navodilih, po nekaj dozah še ne bo efekta.
Prijavljen

Truth begins in lies.
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 14. september 2020 ura: 07:19 »

Pozdravljen!

V ozadju anksioznosti so vecinoma potlacena custva...strah ali jeza. V isti paket gredo se custveno-miselni vzorci in prepricanja, po katerih funkcioniramo. Verjetno primesana se kaksna neresena pretekla custva.. kaksna bolecina ali travma.

Zdravila trajno ne resijo tezave v globino. So kot bergla v pomoc. Simptomi se znajo z zdravili popolnoma umakniti. Ampak, ce ni resen vzrok v ozadju, se rado kasneje vse skupaj vrne.

Psihoterapija je prava pomoc.. delo na sebi, da uredis zgoraj opisano.  oki

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar