FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 22:50

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strah pred odraslostjo  (Prebrano 1036 krat)
Ireland
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 52

« dne:: četrtek, 13. avgust 2020 ura: 13:56 »

Pozdravljeni!

Zanimajo me vaše izkušnje, mnenja, priporočila glede te teme.

Nekako sem prišla do zaključka, da je moji trenutni krizi botroval predvsem strah pred odraslostjo. Januarja sem vstopila v novo partnersko zvezo, čas bi bil, da se k partnerju preselim (odlašam), čas je za otroka .... in jaz sem se sesula! Sicer stanujem sama že deset let, vendar zelo blizu mame, vsak dan jo obiščem. Še vedno postori veliko stvari namesto mene, tudi sama to želi, ker mi v nekaterih stvareh ne zaupa. Odgovornost je večinoma prevzemala ona. Jaz sem na nek način ostala majhna punčka. In zdaj mi je življenje primazalo klofuto. Hodim na psihoterapijo. Zaenkrat še ni nekega učinka, zdaj so itak dopusti.

Če ima kdo karkoli za povedati, bom zelo vesela.

Pozna kdo kakšno literaturo na to temo?
Prijavljen
J.N.
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 34

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 22. november 2020 ura: 23:56 »

Čestitam, da si se odločila za delo na sebi s pomočjo psihoterapevta. Verjetno te bo on najlažje usmeril h konkretnim korakom in priporočil literaturo.
Pišeš, da ne živiš s starši, pa jih vseeno obiskuješ kar vsak dan. Si se kdaj poskusila malo bolj distancirati, zmanjšati obiske na enkrat tedensko ali celo mesečno? Učinki psihoterapije običajno niso takoj opazni, tako da le pogumno.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 23. november 2020 ura: 00:04 od J.N. » Prijavljen

Normalnih ljudi ni; so samo tisti z diagnozo in nepregledani. Wink
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar