FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 05:56

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nitke in motnjave v očeh (eay floaters)  (Prebrano 4048 krat)
Bobo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 31

« Odgovori #20 dne:: ponedeljek, 22. junij 2020 ura: 20:49 »

Poni, koliko časa jih že imaš in kakšni so tvoji floutersi?
Jaz sem čisto v depresiji zaradi tega. Pa še širijo se...

Lp
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.994

"I See You"

« Odgovori #21 dne:: torek, 23. junij 2020 ura: 09:39 »

Živjo Bobo!

Zdi se mi, da bi bila dobrodošla kakšna strokovna podpora. Nekako bi bilo dobro nasloviti tvoje strahove in poiskati svoje odgovore nanje ter skušati sprejeti situacijo. Potem pa spustiti to in se ukvarjati z bolj radostnimi stvarmi vsakdana. Nujno tudi več družabnega življenja, da te potegne ven iz zapiranja vase in premlevanja o isti stvari! Morda kak skupen šport tudi s prijatelji in podobno?
Vse dobro oki
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.393

« Odgovori #22 dne:: torek, 23. junij 2020 ura: 12:08 »

Pri meni so bolj ene pikice..... No, velikanske pike najbrž. Pa vedno je samo ena v vidnem polju. Ampak jaz imam vseeno občutek, da bom znorel od tega. Pa besno tresem z glavo, da bi to pošast spravil stran..... Je pa že kar nekaj let tole.

Ja, pa nekdo je rekel, da če si kratkoviden, da je veliko večja verjetnost, da se tole pojavi. No, nevem, če je res kaj na tem. Jaz sem kratkoviden od zadnje očesne operacije. Presaditev roženice.
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #23 dne:: sreda, 15. julij 2020 ura: 10:57 »

Bobo,
jaz živim s temi motnjavami v očesni steklovini že več kot 30 let. Če ne mislim na njih, jih sploh ne opazim, če pa mislim nanje oz. jih "gledam", pa so seveda moteče in mi bežijo pred pogledom v eno ali drugo stran. Niso nevarne, tudi meni so to ob vsakem očesnem pregledu na novo povedali (nosim očala). Res ni druge, kot da se navadiš in jih ignoriraš. Jaz sem se jih spet "zavedla oz jih videla", ko sem brala tvoj post.  sesmejem
Včasih sem imela hude migrene in takrat so bile pa res bolj vidne in zelo moteče. Ko je migrena popustila, je tudi občutek te motnje v očesu pojenjal.

Ribica
Prijavljen
logpop
Uporabnik/Uporabnica
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 274

« Odgovori #24 dne:: četrtek, 16. julij 2020 ura: 00:06 »

Jaz imam tudi to.
Pomaga razgibavanje vratu, baje, in pa sončne špegle, potem jih ne vidiš, tak da zdaj nosim sončne špegle zunaj stalno.
Baje naj bi se sčasoma ustalile pri robu očesa.Upam, da res.
Imel sem eno infekcijo očesa zarad kontaktnih leč + suhih oči od monitorja in od takrat je na enem očesu ta črv posebej viden. Molim, da bo izginil, imam pa občutek, da bo ostal celo življenje. Par dni je tudi mene morilo na polno, sem si govoril: zdaj bom pa ti 2 piki gledal celo življenje. Zdej me pa ne moti več, sem se navadil. V bistvu zdaj te črve vidim ene 25% časa, ostali čas pa nimam pojma, kam gredo. če gledam v daljavo jih ne vidim.

To, da te oči špikajo je povezano s temi črvi. Suhe oči so baje hud problem in nastajajo infekcije zaradi suhih oči, infekcije pa povzročajo te črve.

Čimveč mežikaj, čimmanj monitorja.

Pa 43" monitor sem si nabavil, da se ne bom tako matral z majhnimi črkami, da bodo oči bolj spočite. Ni slabo  Smiley
« Zadnje urejanje: četrtek, 16. julij 2020 ura: 00:18 od logpop » Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #25 dne:: četrtek, 16. julij 2020 ura: 08:10 »

Bom še jaz ponovno pristavila svoj pisker, glede na to, da delam v očesni ambulanti  sesmejem

Tele motnjave niso nič hujšega. So smetke v steklovini, ki so sicer pogostejše pri starejših, a so vse boj pogoste tudi pri mladih. Jaz jih imam od malega. Še danes se spomnim, ko sem kot otrok vedno tele črve, smetke, hotela prijet, dejansko sem prijemala po zraku pred sabo, pa sem videla ne gre  sesmejem Od takrat je to del mojega vsakadana. Konstantno mi plavajo pred očmi, tudi sedaj, ko gledam v ekran se mi od polovise gor pozibavajo. Kakor je napisal logpop - pogostejše so pri utrujenih in suhih oče, pa tudi, če gledamo v belo podago (stena, enkran, knjige...) meni se pozna tudi pri gledanju v nebo in zeleno barvo.. najmanj pri temnih barvah  Smiley Pri delu za računalnikom obvezno delati pavze, veliko mežikati, imeti kaj zelenega pri sebi - saj zelena barva blagodejno vpliva na oči.

Predvsem vedeti in se zavedati, da je to povsem ne nevarno  oki
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar