FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 28. marec 2024 ura: 19:02


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: zelo hud OKM, prosim pomoč  (Prebrano 1686 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
pogumna
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1


« dne:: ponedeljek, 10. februar 2020 ura: 23:41 »

Pozdravljeni  Grin na tem forumu sem nova, za objavo sem se odločila zaradi hude stiske. Prosila bi vse sotrpine z OKM in vse tiste, ki so to že dali čez za nasvete kako se spopadati s tem. Namreč OKM imam že vse življenje (stara sem 21), vendar tega žal nisem vedela. Pri meni je tako, da dobim obsesije, ki se vlečejo po cca 6-8mesecev (neka tematika). Ko se posamezna obsesija nekako razreši, takoj pride nova. Ko sem bila v oš sem imela strahove o svoji spolni usmerjenosti, v srednji šoli in do pol leta nazaj so bile obsesije vezane na fanta v katerga sem bila zaljubljena in v najino razmerje, po razhodu z njim konec avgusta pa sem na yt videla posnetek ženske v prometni nesreči in od takrat naprej sem obsedena in prestrašena s tem, da ne bi dobila možganske poškodbe, da mi vsi živci in možganski centri normalno delujejo. Moj OKM izgleda tako, da mi te obsesije rojijo po glavi ves dan od trenutka ko vstanem, do tistega ko zaspim, pa še sanjam pogosto o svojih strahovih. Do uvedbe antidepresiva (Paroxat, 60mg, cca 2meseca) sem skozi cel dan čutila tesnobo, tresla sem se, imela panične napade, preganjavice. Kompulzije mi narekujejo praktično vsak trenutek in so pri meni zelo nelogične npr. 4x odprem in zaprem vrata, dotikanje predmetov (vse v večkratnikih št. 4), urejanje stvari, kam lahko stopim, katere hlače izberem, dobesedno vsak moj gib mi narekujejo in to me spravlja v norost. Imam tudi mentalne kompulzije ves čas si moram vizualizirati da moji možgani zdravo delati, preden (se) vozim z avtom imam cel kup molitev, ritualov uglavnem neskončne varovalne ukrepe. Prišlo je do te mere, da sem bila novembra pred uvedbo ADjev dobesedno hendikapirana. Nisem se več upala iz hiše, pod tuš, spati sama, nisem mogla jesti, tresla sem se kot šiba na vodi ves dan ker sem bila tako prepričana, da se mi bo nekaj hudega zgodilo, da bom imela hudo poškodbo itd. Z študijem sem začasno prekinila. Trenutno sem malo bolje,  vendar gre rres počasi. To življenje me spravlja že v depresijo, saj sem ujetnica lastne glave in 2x sem že skoraj napravila traparijo. Lepo prosim za vse, ki ste se/se spopadate s tako hudim OKMjem za kakšno spodbudno besedo, nasvet, podelite mi kakšno izkušnjo prosim, da vidim, da obstajajo ljudje, ki me lahko razumejo in vejo o čem govorim. Najlepša vam hvala  Smiley
Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 117


« Odgovori #1 dne:: torek, 11. februar 2020 ura: 17:36 »

Pozdravljena,
tudi jaz sem imela zelo hud OKM, vem, da je to zelo grozno in da niti najhujšemu sovražniku ne bi želela kaj takega. Ko me je doletela OKM, sem bila tudi jaz še študentka. Pri meni se je kazalo kot odpiranje in zapiranje vrat, odpiranje in zapiranje zamaškov na pijačah, misli so bile nonstop usmerjene, ali sem vse popolno naredila ali sem zaprla vredu in nato sem bila prepričana, da nisem zaprla zamaška vredu in šla spet odpret in zapret in pri tem nisem imela neke številke, to sem počela bog ve kolikokrat. Tudi jaz sem imela zdravilo paroxat takrat, če se ne motim in mi je zdravnik rekel, da se OKM zdravi z večjo dozo AD in da se je nekoč zdravil z AP. Dvignil mi je dozo AD vendar ni nič pomagalo. Nato sem zbolela enkrat za psihozo in so mi dali abilify (AP) in od takrat je super, OKM skoraj ni več. Lahko rečem da je abilify edino zdravilo, ki mi je res pomagalo.
Upam, da se ti uspe izvleči iz tega, vem da ne bo lahko, vendar ti bo uspelo, če boš delala na tem,
lp
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.068 sekundah z 22 povpraševanji.