FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 22:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strah pred minljivostjo  (Prebrano 1543 krat)
Rafa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 25

« dne:: sreda, 05. februar 2020 ura: 14:11 »

Živjo.
Bilo je okrog 20 dec.lani.Konec delovnih dni,dopust..smučanje,kaj češ lepšega.
Dopoldne grem v naravo,gledam okrog sebe,uživam...
Kar naenkrat me prešine,da se bo enkrat zgodilo,da me ne bo več ,da bom umrl in da je ta dan vedno bliže ,ker sem zmeraj starejši .
Strah ,panika,tesnoba .Uničeni prazniki.
Ko sem šel čez 14 dni nazaj v službo se je vse skupaj počasi razblinilo,vendar vem,da nekje odzadi preži name.
Tle pa ni rešitve a ne?
Enkrat se zgodi vsakemu..da pride po nas.
A še koga od vas to straši in kako to rešavate?
Lp

Prijavljen
nicole
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 203

« Odgovori #1 dne:: sreda, 05. februar 2020 ura: 16:03 »

To rešujem tako, da uživam v vsakem trenutku dneva, ker jutri ne veš, kako bo Smiley
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: sreda, 05. februar 2020 ura: 21:22 »

Minljivost nas opominja, da naj živimo in si ustvarjamo pogoje, kot želimo in da nam je lepo.
V resnici imamo samo ta trenutek, ostalo pa je vse v megli. kiselnasmeh
Živeti v strahu in grozi pred minljivostjo ali raje polno živeti trenutek?
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 818

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 06. februar 2020 ura: 11:23 »

Sama imam tudi težave s tem, od kar mi je umrla mama. Neka nedoločljiva groza pred prihodnostjo, občutek, ki me vsake toliko prevzame.
Tolažim se s tem, da ko se staraš, verjetno drugače doživljaš stvarnost - si bolan in mogoče si celo želiš, da bi že bilo konec, ker te boli, ker si odvisen od drugih....Ker ne moreš več početi stvari, ki si jih prej lahko in postane živeti nekako brez smisla.
Mene je strah bolečine, matranja in da bi bila odvisna od drugih, v plenicah, nepokretna... tega me je pa res zelo strah.
In žal mi je (res se smešno sliši), da ne bom več vedela, kaj se dogaja - tega občutka se spomnim že iz otroštva, ker sem že kot otrok veliko razmišljala o smrti in mi je vedno bilo to najbolj grozno - da ne bom več vedela....

Ribica
Prijavljen
Rafa
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 25

« Odgovori #4 dne:: sobota, 08. februar 2020 ura: 12:16 »

Mogoče pa bi blo dobro h kakemu psihologu,ampak če maš to v sebi včasih pride ven.
Če bi pa kar naprej razmišljal in tuhtal o tem bi se slabo končalo.Treba je res živeti vsak dan posebej in kadar te misli ujamejo pač probat jih odmislit .
Mogoče je tistim ,ki verjamejo v posmrtno življenje kaj lažje,jaz pač nisem med njimi
Prijavljen
Violeta8
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 125

« Odgovori #5 dne:: sobota, 08. februar 2020 ura: 21:09 »

Svetujem, da preusmerite misli ta negativne in te o smrti. Raje kot da mislite na smrt, mislite na to, kaj so vaše sanje, ustvarite načrt kako jih doseči enkrat do smrti  Smiley
Prijavljen
AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 27. februar 2020 ura: 13:56 »

To je lahko na eni strani odlična motivacija, da nekaj storite, izrečete vse kar želite, se lotite podviga, se česa naučite, kakega inštrumenta, nov hobi.

In če jutra več ne bo, bo vedel/a kako ga/jo ljubiš?

Živi za danes, ker jutra morda ne bo. To je edina garancija v našem življenju. Nekoč bomo vsi umrli.
Prijavljen
oshee
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 150

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 05. marec 2020 ura: 23:04 »

Pozdravljen!

Veseli me, da si se oglasil in spregovoril o svojih težavah! Smiley

Na tem forumu ne smemo dajati medicinskih nasvetov, lahko pa povemo lastno mnenje.

Mislim, da doživljaš neke vrste eksistencialno krizo in s tem povezano tesnobo. Se dogaja kar pogosto. Smiley

Za kaj več priporočam profesionalno obravnavo.

Pa vse dobro!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar