FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 06:57

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Generalizirana anksiozna motnja  (Prebrano 2003 krat)
sloger
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: sobota, 16. november 2019 ura: 16:33 »

Pozdravljeni,
že več kot pol leta trpim za tako imenovano generalizirano anksiozno motnjo z paničnimi napadi. Začel sem z uporabo trittico antidepresivi in kventiax tableti 25 mg za pomirjanje. Bilo je vse vredu, vendar se je po nekem času moje stanje poslabšalo. Šel sem v ljubljano saj sem mislil da se mi bo zmešalo, tam sem dobil rivotril (benzodiazepine) in še ecytaro, ki sem jo jemal z tritticom. nekaj časa je bilo vse vredu. Potem se mi je začelo dogajati da sem bil zelo zmeden. Psihijater je svetoval z prenehanjem jemanja ecytare in nadaljevanje terapije z tritticom, kventiaxom in rivotrilom. 3 mesece je bil mir in vse je bilo vredu. Potem se je zgodilo to da me je vgriznila mačka in začel sem paničariti da imam steklino, spet so se mi pojavili panični napadi in splošna napetost v telesu. Z psihijatrom sva dodala antipsihotik parindo ter povečala trittico do dve tableti kar je maximum. Stanje je izrazito boljše vendar sem čez dan napet dokler ne vzamem rivotril. Trzanje mišic je postalo vsakodnevno na večih predelih telesa in občutek bolečine po telesu. Glede na to da jemljem rivotril že 6 mesecev me je strah da sem se na njih že malo navadil in da mi tableti enostavno ne pomagajo. Z veseljem bi zamenjal antidepresiv pa me je strah prehoda iz enega na drugi antidepresiv. Kaj naj storim?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar