Pozdravljena.
Ah, ti čari materinstva.

Poznano...
Po mojem še nisi "zrela" za psihoterapije in zdravila. Je pa skrajni čas, da nekaj narediš zase. Da se vržeš in monotonosti in začneš v materinstvu uživati. Dokler boš samo neprespana, med plenicami in kašicami, brez pogovorov z odraslimi o odraslih temah, se ne bo nič spremenilo. Tukaj te lahko razbremeni partner oz. nekdo, ki ti je zelo blizu (prijateljica, mama). Rekla bi, da moraš nujno nekomu povedati, da imaš težavo, saj le tako ti bodo lahko pomagali. Prosi za pomoč pri hišnih opravilih, 8 mesečnega otroka komot pustiš za nekaj uric v varstvo in takrat počneš nekaj za svojo dušo. Tudi, če ti v nekem trenutku ni do družbe, se prisili in pojdi, boš videla, da boš na koncu bolj uživala kot pa doma, v jamranju, kako je življenje težko.
Rada bi ti rekla, da bo to malodušje minilo, ko bo otrok večji in bo spal... Jaz sem na to, da bodo spali čakala do četrtega leta (pri taprvemu), potem pa je prišel drugi. Mislim, da sem samo še dojila, previjala, miksala, brisala, čistila, kuhala, likala...in jamrala ob tem, seveda. Hkrati sem se čudila drugim, kako jim vse lepo steče. Mamice so dopoldne kofetkale z dojenčki, popoldne pa se dobivale na jogi, sprehodu, pijački. Jaz pa doma med kupi cot in umazane posode. Dokler mi ni naredil klik. Doma sem povedala, da sem na tem, da se mi zrola. Možu seveda ni bilo nič jasno, ker je mislil, da sem na enoletnem dopustu. V glavnem...sprejela sva kompromis, da smo kosilo začeli naročati na dom, srajce smo nosili na likanje v čistilnico, nakupe sem opravljala preko merkatorjeve spletne trgovine 1x tedensko. Mož je imel nalogo, da vsak dan posesal/pometel, da prevzame zlaganje oblačil iz sušilca ipd. Ful sem pridobila na času, se lahko bolj aktivno posvetila otroku, se lahko ulegla zraven dojenčka, ko je zaspal čez dan, brez slabe vesti, da me čaka pospravljanje kuhinje. Večkrat sem se lahko dobila s prijateljicami, mož pa tačas popazil otroka.
Upam, da sem ti pomagala. Upam, da imaš koga, da ti bo priskočil na pomoč. Javi se še kaj...