|
lonica
|
 |
« Odgovori #60 dne:: sreda, 09. oktober 2019 ura: 12:23 » |
|
Joj kamorkoli klicem paihiatre imajo 3 mesece cakalne dobe ..pa to ne mores vrjet!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #61 dne:: sreda, 09. oktober 2019 ura: 13:04 » |
|
Isabel katero mleko pa ji dajes?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
isabel
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 10
|
 |
« Odgovori #62 dne:: četrtek, 10. oktober 2019 ura: 08:44 » |
|
Jaz sem v tujini, verjetno nimamo istih mlek, dajem ji Similac, ne vem ce imamo tega v sloveniji?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #63 dne:: torek, 15. oktober 2019 ura: 13:26 » |
|
Da se malo oglasim...stanje je vedno slabse. ..ker so skos neke spremembe ki za normalnega cloveka nebi ble stresne mene pa samo potiskajo navzdol..naprej se mi je vse sesulo ko je moj sel nazaj na siht..Kaj bom sama z malo..groza! Dans pa je sel na teren do petka in sem sama!!! Tudi pediatra sma mele danes in vse to je za mene ful strasno...tega pa noben ne razume..in sem nonstop panicne, tesnoba, v glavi cist odsotna! Nevem kaj se naj naredim..nonstop samo nekaj premlevam v glavi. Ne upam pa se z nobenim dobit.. Kolegicami..vsaka stvar me kr dusi..se v trgovino si ne upam it ker postanem tak odsotna v glavi(derealizacija?  ) In pol panika..zacaran krog. Doma pa ko sem sama tud samo neke premisljujem pa meljem pa sama sebi v glavi neke strasne scenarije delam....grozno je res
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ThinkPink
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 136
Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.
|
 |
« Odgovori #64 dne:: torek, 15. oktober 2019 ura: 15:00 » |
|
Oprosti, samo, če je tako hudo nehaj dojiti in zamenjaj tablete.
(Če te mori slaba vest glede dojenja - jaz sem oba dojila in sta bila do treh let v eno bolna. Kolegica ni dojila in sta otroka zdrava, vročine in viroz ne poznajo, AB še nista dobila. In še milijone takšnih zgodb.)
Najprej poskrbi zase, saj le tako boš lahko dala otroku maximum.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #65 dne:: torek, 15. oktober 2019 ura: 15:50 » |
|
Ce pa hodim k zidaniku in mi prav noce dat drugih tablet..kao da zdaj morem dojit...sploh me ne jemlje resno. Pri ostalih je pa cakala doba
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ThinkPink
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #66 dne:: torek, 15. oktober 2019 ura: 19:12 » |
|
Pa mu reci, da si nehala dojiti, ker nimaš več mleka.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.961
"I See You"
|
 |
« Odgovori #67 dne:: torek, 15. oktober 2019 ura: 19:19 » |
|
Si kaj delala na tem, da se sprostiš? Maš kakšne starše blizu, da malo popazijo otroke in greš kaj vsaj na sprehod, gozd, naravo...?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
AnjaSanja
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 116
|
 |
« Odgovori #68 dne:: sreda, 16. oktober 2019 ura: 08:09 » |
|
Objem z daljave. S katerega konca SLO si? 1. čestitke, da se še držiš in nisi "znorela"! To JE dosežek! 2. Poskrbi zase, prenehaj dojiti in pojdi na zdravila, če je to potrebno. Ni sramu v tem, saj moraš najprej poskrbeti zase, da lahko za druge. 3. Dihaj, dihaj, dihaj. Pokliči prijateljico, sorodnika, mamo, babico, nekoga, ki bi lahko vsaj za kakšno urco piršel k tebi, za družbo, da pelje tamalo, ta čas pa se ti spočiješ. Ne zmoreš vsega sama, to je OK, normalno. Ni ti treba zavraga vse sama. To bi vsakega sezulo, ne samo tebe. p.s. ob majhnem otroku nihče ne pričakuje pospravljenega stanovanja in pomitega. Tista osnova, da ti uspe umazano posodo pomiti ali zložit v pomivalca je zadosti.  Pomoč nekoga, da ti skuha za jesti, da si samo pogreješ potem je tudi ogromno v pomoč.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #69 dne:: sreda, 16. oktober 2019 ura: 08:44 » |
|
Sem iz okolice mb. Delala sem.dihalne baje, danes na terapiji bo mi se pokazala malo sprostitvenih tehnik..bomo vidli. Tezko mi je dojenje stran dat...Ampak ce bo treba pac bo..pa strah me je menjat tablete..Kaj ce bom pol se slabse
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #70 dne:: sreda, 16. oktober 2019 ura: 11:00 » |
|
Sej ni problem v otroku..ona ogromno spi..jaz bi mela vas vse naredit..samo enostavno ko ona spi jaz samo premlevam in premlevam in ratalo tesnoba in brez volje in ae mi tri vse brezveze..nic ne naredim kljub temu
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
AnjaSanja
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 116
|
 |
« Odgovori #71 dne:: sreda, 16. oktober 2019 ura: 12:37 » |
|
ko dete spi-preberi knjigo, fokusiraj se na glasbo-katero glasbilo je, besedilo, vokal, glej videosmešnice, pasje in mačje mladičke...Nekaj, da ne razmišljaš preveč. To je naš problem, ko preveč tuhtamo in heh psihologi imajo tak lep izraz katstrofiziramo.
Mogoče se najde kdo iz foruma v MB, pa te lahko še kam usmiri na kako skupino za sampomoč ali pa vozičkanje. Sej na začetko je grozno stresno it na sprehod, vozičkanje, čaj...Ampak koristi, dejansko nam koristi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #72 dne:: sreda, 16. oktober 2019 ura: 12:39 » |
|
Menjaj Židanika. On je pravi skrajnež - vegan, ki zatira vse takšne, ki se s tem ne strinjajo. Verjetno obvezno dojenje spada k tej njegovi filozofiji. Pa ne me narobe razumet - tudi jaz sem zagovornik dojenja, sem obe hčerki dojila 8 mesecev. Ampak če gre za takšne težave, kot jih opisuješ ti, je pa obveza dojenja in posledično nejemanje zdravil, ki bi ti lahko pomagale, pogubno zate. Otrok pa potrebuje zdravo in veselo mamo bolj kot njeno mleko.
Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #73 dne:: sreda, 16. oktober 2019 ura: 12:53 » |
|
Ja sej..vedno forsira neko svoje misljenje. Ce sem klicala drugam pa je povsod treba 3 mesece cakat..priporocate kopa? Magari samoplacnisko
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 894
Rule your mind or it will rule you.
|
 |
« Odgovori #74 dne:: sreda, 16. oktober 2019 ura: 15:42 » |
|
Jaz sem tudi mišljenja, da, ko tamala spi izkoristi, da si um čimbolj zaposliš - pa ne z razmišljanjem kaj bo, če bo, kako bo, zakaj ni tako, kako bi bilo itd. Beri knjigo, poglej kak film, skuhaj, pospravljaj, riši, ... počni nekaj, kar imaš rada in te res polno zaposli, le tako ti misli ne bodo uhajale. Itak, da bo treba pri tem vztrajat, po enem samem poiskusu ne bo nič... probaj vsak dan po malo ... jaz sem rabila kar nekaj meecev, da mi je pomagalo to, da sem nekaj počela 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
ThinkPink
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #75 dne:: četrtek, 17. oktober 2019 ura: 08:13 » |
|
Hej, Lonica.
V ZD Ptuj, kjer dela sedaj Židanik je še veliko drugih psihiatrov, pokliči in reci, da je nujno.
(Čeprav me res čudi, da ti tukaj ne prisluhne, ker jaz imam z njim res dobre izkušnje. Dostopen, razumevajoč, res pa je, da če ni nujno, ne da kar tablet - hvalabogu. Kar se mnenja o dojenju tiče ima mogoče res poseben pogled, ampak v situaciji kot si ti, menim, da bi moral v prvi fazi pomagati tebi.)
Drži se.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #76 dne:: četrtek, 17. oktober 2019 ura: 11:15 » |
|
Ja samo jaz sem mu razlozla vse pa sploh ni hoto slisat o tabletah..kr kao.morem za svojega otroka poskrbet in ga dojit..krnekaj. sej mi je ze prej parkrat bil.krnekaj..pravim da mi zdravila ne pomagajo on pa mi pravi naj pridem v bolnico v tomoz vsak dan v dnevno bolnico ..halo??krnekaj forsira s tem.. Sem zdaj preko vez prisla do ene psihiatrinje...grem v ponedeljek pa bom vidla kaj bo s tega
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #77 dne:: torek, 22. oktober 2019 ura: 14:33 » |
|
Ok stvar je taka da sem paihiatra klicala po tel in my povedla da vec ne dojim..tak da mi je predpisal dulsevio. Ampak to tak na hitro po moje sploh ni vedo zakaj se gre...niti mi ni povedal doze pa nic..samo odslovil me je. Potem sem se pozanimala pri neo psihiatrinji v bolnici kak je sploh s tem zdravili Sta mi pa oba rekla da naj kr presaltam in tega se bojim. Bojim se da bo stanje se hujse ko je..kak bom te z dojenckom. Aja dojiti pa itak ne smem Nevem kaj bi zdaj naredla
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #78 dne:: torek, 22. oktober 2019 ura: 18:27 » |
|
Vem da ti je ful težko to sedaj..ampak menjaj, moje mnenje...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #79 dne:: sreda, 23. oktober 2019 ura: 13:10 » |
|
Marina kak si pa ti menjave delala? Kr iz enega na drugega? Ker kolk citam je to grozno in me je strah kr dans zaklkucit cipralex in kr jutri dulsevia. Pol pa se me je strah da ta novo zdravilo sploh nebi pomagalo..cist sem ze obupana
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|