|
lonica
|
 |
« dne:: četrtek, 05. september 2019 ura: 10:33 » |
|
Hej hej. Je tukaj katera ki je imela podobne probleme? Naj opisem situacijo...celo nosecnost sem na antidepresivih Cipralex 20mg, ravno iz tega razloga da ne bi ven vdarila moja butasta anksioznost in panike. In glej ga zlomka...14 dni pred porodom..panike, tesnobe, najhujse pa je ta derealizacija in depersonalizacija. To me spravlja v obup. Kak bom rodila ce bom v nekem svojem svetu!!!kak bom potem z dojenckom ce se sploh ne bom zavedala sveta okrog sebe!! Naj se povem da se mi je to dogajalo ze pri prvorojencu in je bilo grozno!!!!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.859
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #1 dne:: četrtek, 05. september 2019 ura: 16:08 » |
|
Te je globoko v tebi strah poroda, bolečine ... česarkoli v vezi poroda?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 05. september 2019 ura: 21:06 » |
|
Ne vem..sej hodim na psihoterapije in tam razpravljama s terapevtko o strahu..samo jaz se nena zavedam.da bi me bilo strah poroda, ne cutim straha no..sploh ne vem cesa se bi naj bala
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ThinkPink
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 136
Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.
|
 |
« Odgovori #3 dne:: petek, 06. september 2019 ura: 19:55 » |
|
Ravno zaradi tega se ti je zadeva ponovila, ker te je grozno strah, da se ti bo ponovila zadeva kot pri prvorojencu. In ko si že tako paničen, se ta panika in strah potencirata, če razmišljamo samo o tem, kaj bo šlo narobe. Tako močno si želiš, da bi bilo vse ok, da se s tem enostavno preobremenjuješ. Moja izkušnja med nosečnostjo je bila tudi grozna. Mešalo se mi je od kakšnega 4 meseca naprej... Jaz sem se tako bala prezgodnjega poroda, da me je zmotil dobesedno nedolžni plinček  jaz sem mislila, da imam popadke  Ne znam opisati, kako grozno mi je bilo takrat. Takrat še nisem poznala AD in terapij, sem pa vsak dan jokala mami po telefonu, kaj bo, če bom prezgodaj rodila. Obup tudi za mojo okolico, ki sem jih morila vse po spisku, s svojimi nerazumnimi občutki. V glavnem...odsvetujem še dodatne tablete... si poskusila z meditacijo, avtogenimi treningi, sprehodi v naravi? Se lahko komu zaupaš? Kako pa ti partner stoji ob strani? Poskusi se zamotiti s vsakodnevnimi obveznostmi, ponavljaj si, da bo vse ok, da boš zmogla, kot si zmogla vse do sedaj, veseli se, da boš spoznala novo čudovito bitjece, razvajaj se in predvsem se zavedaj, da karkoli bo...četudi ne boš popolnoma ok (kot si napisala za prvi porod), bo se sčasoma vse uredilo. Kot se vedno. Želim ti čim lažji porod, verjemi vase in v svoje sposobnosti, ker boš zmogla.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sobota, 07. september 2019 ura: 22:15 » |
|
Hvala za pozitivne besede!  ? Sej zaj se poslusam res cim bolj zamotit pa je zadnji dneve blo kar znosno Ne vem nocem se nobenemu zaupat, tezko mi je sploh govoris o tem ker se mi zdi da noben ne razume. Edino pac psihoterapevtki...tam se izpovem?  pa je pol malo lazje, po drugi strani sem pa pol cist zmedena ko odpiram neke zadeve Saj vem da se bo scasoma uredilo vse p0 porodu. Razumsko to vem..ampak v glavi se pa kr ponavlja vzorec od prejsnjic..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Upanje83
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 158
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 09. september 2019 ura: 07:56 » |
|
Pomoje nas je vseh skoraj kar malo grabila panika pred porodom. Saj je to kar velik zalogaj. Tezko je ce se ne mores zaupati nikomur od ljudi, ki so ti res blizu. Vem, da me je se bolj spravljalo v obup ko sem svojmu rahla gala, da mi pomaga... Pa je samo govoril ne vem kako. Ni sramota prositi za pomoc, sramota je ne pomagati. In to mislim nasploh. Tudi v porodnisnici imajo psihiloginjo. Ti se zaupaj ginekologu, zdravniku, komer koli. Vazno, da bosta z dojenckom okk. Misli najvec na to kako bo lep in ga bos kmalu pestovala. Srecno. Ce ti bo hudo pisi. Lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
|
ThinkPink
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 136
Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.
|
 |
« Odgovori #7 dne:: petek, 20. september 2019 ura: 12:58 » |
|
Cestitke  Vse dobro ti želim...  Če imaš občutek tesnobe pa morda povej zdravniku, ko te vprašajo po počutju. Saj imajo izkušnje, ti bodo že pomagali.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 24. september 2019 ura: 14:49 » |
|
Joj sma ze doma in nikakor se ne morem znebit te tesnobe in panik
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 25. september 2019 ura: 12:06 » |
|
Lonica zdravo
tudi jaz sem imela pred in po porodu hude težave z ankso..res hude.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 25. september 2019 ura: 13:38 » |
|
In kako si to resevala?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 25. september 2019 ura: 13:39 » |
|
Jaz sicer sem na ad in hodim na psihoterapije ampak na case pa je res ful hudo. Da ae mi zdi da ae mi bo zmesalo
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Regina
Veteran

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 894
Rule your mind or it will rule you.
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 25. september 2019 ura: 15:36 » |
|
Lonica čestitke in vse najboljše  Me pa vseeno zanima, kako se ti je panika kazala pred porodom, kako je bilo med porodom in potem? Sama imam sicer res že nekaj časa mir pred paničinmi napadi, imam pa pogoste misli o tem, kako bo, ko bom noseča. Strah me je in si zanosit sploh ne bom upala (itak pa nimava še v planu). Ker meni se predvsem pojavi zelo hiter pulz in me je že tako strah, kako bo v nosečnosti in kako se bodo ti simptomi panike in ankse kazali med porodom ... kako po porodu ... a me bodo sploh spustili domov iz porodnišnice... ? No s takimi mislimi se že zdaj ubadam haha. Kakšne težave si imela točno med porodom in po porodu? Kaj so reki zdravniki? Lahko tudi ZS 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #13 dne:: četrtek, 26. september 2019 ura: 08:18 » |
|
Lonica , preberi si moje pisanje ...saj lahko pogledaš za nazaj
Drugače pa te razumem, kako ti je sedaj, ampak nikar ne obupaj, minilo bo!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.« A. Einstein
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #14 dne:: četrtek, 26. september 2019 ura: 11:06 » |
|
Hm...sej sploh ne vem kako bi to opisala. Mene taka tesnoba zagrabi da sem cist crnogleda, zmedena, kot da bi me nekdo nekam dol tisal..obliva me svic, pobegnila bi nekam...grozni obcutki no. Med porodom sem bila ok..sem dobila epidural o..vse ok. Pol pa ko sma z malo bile v porodnisnici se te pa spet..da sem mela 170 pritiska in mi je zdtavnik sam helex prinesel..zdaj ko sem doma pa sem malo ok
Malo pa spet ne..
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #15 dne:: četrtek, 26. september 2019 ura: 11:07 » |
|
Sem pa bila cel cas na cipralexu 20mg in sem tudi zdaj. Ampak ne deluje tak kot bi mogo hehe
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
marina
|
 |
« Odgovori #16 dne:: četrtek, 26. september 2019 ura: 11:42 » |
|
Jaz sem ad morala menjat
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lonica
|
 |
« Odgovori #17 dne:: četrtek, 26. september 2019 ura: 16:46 » |
|
Strah me je spet menjat ad ker se bojim spet da bo tak dolgo trajalo da vse skup spet prime pa vsi stranski učinki, ne vem...kaj se dogaja z mano, čisto sem obupana. Nikakor se ne morem umirit. Bojim se da se mi zmesa, da me kaka psihoza poporodna zagrabi.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
oshee
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 150
|
 |
« Odgovori #18 dne:: četrtek, 26. september 2019 ura: 17:59 » |
|
Imaš kako pomirjevalo?
Jaz bi na tvojem mestu naredil kar enomesečno kuro z njimi in jih potem počasi zniževal. To je povsem v nasprotju z mojim mišljenjem, a menim, da bi enomesečno jemanje BZO bolje vplivalo nate kot konstantna izpostavljenost stresu.
Mogoče bi se o tem pogovorila še s psihiatrom.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nives
Global Moderator
Expert

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 1.961
"I See You"
|
 |
« Odgovori #19 dne:: četrtek, 26. september 2019 ura: 18:33 » |
|
Ne vem, če gredo pomirjevala zraven k dojenju. To se je treba dobro pozanimati, po mojem pa da ne. Morda zvišat dozo AD-ja? Al pa enostavno počakat, da samo mine....Če hodiš na psihoterapijo je pa itak najbolje ozavestit, kar je v ozadju tesnobe in te v resnici matra.
Čestitke!! Pa vse dobro tebi in otročku!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|