FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 18. april 2024 ura: 16:36


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: STRAHOVI  (Prebrano 1203 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
ali je to to?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20


« dne:: ponedeljek, 26. avgust 2019 ura: 11:37 »

POZDRAVLJENI vsi skupaj,
zanima me tisti ki ste anksziozni česa vas je strah?Kaj vam gre po glavi?
V mojem primeru je strah,da kaj pa če to anksioznost ter da je nekej drugega,kaj če nikoli nebom dobro oziroma isti kakor sem bil ko nisem imel tega,kaj če bom postal psihicni bolnik, ter moj najvecji strah nevem zakaj je da bi imel epilepticni napad(nikoli ga nisem imel noben v druzini ga ni imel ampak sem pc epinapadel videl naprimer psu ali kdorkoli).
še vprasanje na katerega nimam odgovora in upam da mi boste lahko kako pomagal.
Zanima me ce naprimer meni od meseca maja ni dobro pocutim se skus da neki ni uredu nevem mal sem omoticen tezko diham, simptomi po glavi (naelektritev,obcutek pritiska po desni strani glave itd),depersonalizacija in tudi ko sem tako recimo”sproscen”se ne pocutim uredu v 3 mesecih se nisem dobro pocutil uredu niti 1 ure da bi reku da sem tak kot sem bil.In ne zanima ker to mi ni nobeden povedal ali je pogosto da oziroma tako receno “normalno”da si anksiozen 3 mesece v eno?
In ker mi to ni nobeden povedal se zmeraj zlomim ker jaz razumem anksizonost kot nek trenutek ko si anksiozen in mine ampak da sem vsak dan v 3 mesecih anksziozen,ce me zastopte in potem pomislil da se mogoce kaj skriva odzdej.
Ter se eno vprasanje mogoce neumno ampak bi bil vesel ce mi bi kdorkoli odgocoril:ali je mozno zaradi dolgega stresa oziroma anksizonosti depresije, dobis epilepticni napad?prebral sem da dolgi stres lahko sprozi epi napad  ter hiperventilacija in tega me je na smrt strah
PROSIM CE NEKDO ODGOVORI PROSIM IN HVALA
Prijavljen
AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116


« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 26. avgust 2019 ura: 12:28 »

že 3.5 leta sem pod konstantnim hudim stresom. Do sedaj brez epileptičnega napada. Ja, mi je načelo imunski sistem, vmes prabavo, pa butnila anksioznist v svoji veličini, žalost, obup, nemoč, strahovi ki pridejo in grejo, pa presenetijo....Potolažim sem s tem, da bi lahko bilo huje.

Prebiranje foruma, brskanja za informacijami, literatura, terapije, gibanje, pa čim manj socialnih omrežij, čim manj debat po raznih forumih.

Ne razumem te čisto dobro kaj želiš vprašat? Dlje časa občutiš neprekinjeno omotico etc?
Jaz lahko govorim le zase, da neprekinjeno sem čutila le žalost po mesece skupaj. Slabost, tresenje telesa, mraz in potenje, polet na wc pa so pri meni bolj stvar trenutka in najdlje je trajalo nekaj dni skupaj tja do enega tedna.

Je pa kdaj dlje časa trajal občutek slabosti v smislu, da sem bila lačna ampak, čim sem nekaj vtaknila v usta mi je bilo hitro slabo.
Prijavljen
ali je to to?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20


« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 26. avgust 2019 ura: 14:15 »

že 3 mesce nisem bil uredu niti 1 ure:alitezko diham,sem omoticen,ali me je strah,depersonalizacija,ali me glava boli v tem smislu da nisem bil uredu,ali mam cudne obcutke po glavi ,ali mi je slabov tem smislu ti govorim.
Kot da bi bil skus nervozen nemiren kot da bi nekej prihajalo da se bo neki slabga zgodilo v tem smislu in ti mi traja 3 mesce 24/7.Res je pa da se znaki skus izmenjujejo enkrat en enkrat drug nikul ni vse skp.
Res je da nimam nobenih zdravil ker jih nocem on upam da bom to premagal le z psihoterapijo.
Ampk nevem ta strah pred ep napdom mi je nekej kar me je zaznamovalo videl sem pri babici ki je imela kap bratranec isto tumor pes itd itd nimamo tega v druzini ampak je zmerej se neka bolezen in sedaj k sm videl da ga kao lahko sprozi dolgi stres me je ze bolj strah. sel sem do doktorice vprasou in je rekla da je to ne smisel da bi ga imel da bi moral imeti neko mehansko poskodbo mozganou.
Ampak nevem ta obcutek da me bo glih kar ruknlo neki me je strah ceprau se zavedam da ce ga bom imel ga nebom cutu nimamo tega v druzini ampak tk je.
In ker mam tako stanje ze 3 mesce 24:7 se zres zacnem sprasevati glede na to da nisem bil uredu niti ene ure da bi hilo nekaj od zadej nevem kaj ampak kr neki,kaj ce bom psiho bolnik,kaj ce nikoli vec nebom isti kot sem bil,kaj ce je pred mano samo trpljenje,ker tak si ne zelim ziveti da bom samo trpel. 3 mesce non stop sm trpel in vidim da ni smisla da zivim tak.

Prijavljen
ali je to to?
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 20


« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 26. avgust 2019 ura: 14:21 »

da nebom govoru kako mat in fotr trpita k me gledata kaksen sem ker imam napad jeze al kk bi temu reku da postanem agresiven pa ne v takem smislu da bi kerga udaru ampak nevem da kej razbijem.
In ko gledam ammo in oceta kk me gledata kaksen sem me srce zaboli.
Amapak nemorem si pomagat ker se tako zdej podutim upam da bo boljse kdaj ker tak se ne vidim ziveti.
Vecina casa sem doma ker zelo tezko grem kam ,trgovina prijateli druzba sestra nemorem iti nikamor ker preprosto so ki znaki prehudi predvsem tetko dihanje.
Jutri imam terapevta ker bi rad res to premagal s tableti,ampk ker sem mu mail poslal kot cutim kislim da bo reku da morm anzidepresive jemat ampk bomo vidl.
Strah pred ep napadom je pa velik nevem zakaj ampak nevem strasnu mi je  da samo pomislim da me bo vrglo in da bom nezavesten ter da se bom tresu tam ljudje pa gledam nevem tu cutim in tk je
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.076 sekundah z 22 povpraševanji.