FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 20:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: No pa smo spet tam!  (Prebrano 4655 krat)
canelo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« dne:: torek, 12. marec 2019 ura: 18:40 »

Lepo pozdravljen sotrpini Smiley...sicer skušam bit zabaven ampak to je bolj navidezno, ker v sebi sem prestrašen kot majhen mucek. Ljudje me verjetno vidijo, kot zelo smamozavestnega in to tudi želim ampak ves čas je tukaj bojazen da bodo spregledali, da sem totalno utesnjen, prestrašen. Brez tablet ne zaspim že kakšno leto (kventiax). Pred cca 2 leti sem bil eno leto na Cymbalti in moram rečt, da sem se počutil neverjetno dobro, kot že dolgo ne. Sicer nespečnosti nisem odpravil ampak nisem se pa non stop sekiral. Imam generalizirano ankciozno motnjo skratka če ni problema ga bom jaz že našeli in potem o njem razmišljal lahko tudi po 14dni GROZNOOOOOO...Problem je nastal prvič v milejši obliki ko sem opravljal poklic, ki je zelo nevaren in si stalno v konfliktu. Potem sem službo zamenjal in je bilo vse ok ampak potem sem bil deležen enega konkretnega mobinga kjer sm se pa odločno uprl šefu edini v kolektivu in sem ostal popolnoma sam. Delo ki sem ga opravljal mi je bilo zelo všeč ampak sem potem zamenjal oddelek znotraj podjetja in zdaj delam nekaj kar me UBIJAAA. Sicer želim zamenjati službo ampak problemi bodo itako ostali. Ne vem ali naj grem nazaj na ADje in ali bi to dojel kot poraz. Plus v službi ne smejo vedet prvič sem šel vse samoplačniško zato, da mi pri pregledih ne ugotovijo zadeve. Žal mi je otrok ker res uživam z njimi vendar sedaj se družim samo še z tesnobo in strahom brez zajebancije. A ma kdo kakšen nasvet???
« Zadnje urejanje: torek, 12. marec 2019 ura: 18:58 od canelo » Prijavljen
canelo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 14. marec 2019 ura: 18:06 »

No a noben ne bo nč napisal  sesmejem sesmejem :sesmej
No sej včeraj sm mel motivacijo da bi gore premikal, dons je pa spet malo slabše. Pomagat znajo nasveti, ki jih najdeš na netu. Se pa tud pozabavam na svoj račun pred ženo v stilu "poročila si se z psihotom  Shocked"
Prijavljen
ThinkPink
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 136

Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 14. marec 2019 ura: 20:28 »

Hej, canelo!

Dobro pri vsem je, da se kljub tesnobi znaš pozabavati. Smiley Jaz sem tudi takšna in mi je lažje, ko se v najhujši možni situaciji vržem v (črni) humor.

Te popolnoma razumem, kako se počutiš. Praviš, da si že imel ADje in si se počutil zelo dobro. Veš, kaj? Na tvojem mestu bi najprej pomislila na družino. Jim je prijetno z očetom, možem, ki je živčna razvalina? Vedno se sekira, vedno pod stresom, vedno utesnjenega? Verjetno tudi njim ni prijetno. In če si enkrat že dobro fural  z ADji, boš tudi v prihodnje.  Dejstvo je, da živimo v nič kaj prijetnem svetu, sploh pa je težko nam, ki smo po naravi bolj občutljivi. In hkrati se še spopadati z mobingom, je še toliko huje. Naj te ne bo strah ali sram stopiti po psihiatra.

Jaz jemljem ADje že 4 leta in dokler bom v takšni situaciji kot sem sedaj (2 otroka, mobing v službi, ki sem jo včasih opravljala z veseljem), mi niti na kraj pameti ne pade, da bi prenehala.

Javi se kaj.
Prijavljen
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 21. marec 2019 ura: 10:23 »

Canelo,
ja, žal se po  prenehanju jemanja AD-jev simptomi velikokrat spet vrnejo. Tudi jaz imam dolgoletne izkušnje in sem nekajkrat prenehala in nato spet pričela. Pod AD-ji se dobro počutim in normalno funkcioniram z vsem dandanašnjim stresom. S psihoterapijo sem si pomagala do te mere, da sprejemam sebe in svoje življenje, razumem vzroke in posledice, razdelala sem svojo preteklost, otroštvo, napake, se naučila novih pristopov.... a brez AD-ja zdrsnem slej ko prej spet v depresijo, ki me zablokira. In zato jih jem....

Če ti kaj pomaga moja izkušnja....

Ribica
Prijavljen
canelo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 22. marec 2019 ura: 21:44 »

Hvala, da delite svoje izkušnje in razmišljanja. Mislim, da tisti, ki nimajo izkušenj s temi zadevami nekako težko razumejo. Dejansko je tole konstantno razmišljanje in konstantni presing, ki ga v bistvu ustvarja lasten um res izčrpljujoče. Danes sm se vračal iz enega hriba, res lep dan oz. večer in namesto, da bi užival v naravi sem bil totalno in izključno v svoji glavi in s svojimi mislimi. Služba, kaj je kdo rekel, s kom sem se in s kom se še bom skregal itd. mislim "TEMA". Uglavnem sem naročen k psihiatrinji in bom predlagal ponovno uvedbo ADjev, ker več kot očitno z njimi boljše funkcioniram.

Če ma kdo še kakšno svojo izkušnjo je več kot dobrodošel, da kaj napiše.

LP
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #5 dne:: petek, 05. april 2019 ura: 16:31 »

Pozdravljen!

Ja, včasih se po nehanju jemanja stare muke povrnejo. :/ Ampak vsakič so krajša obdobja, ker mi to že obvladamo in vemo, da bo minilo. Če si bil brez tablet ob mobbingu, menjavi del.mesta ipd., ni niti čudno, da te malo spet meče.
Ko sem sama šla na novo firmo, kjer so me krasno sprejeli in sem se imela čudovito, je bil to zame očitno stres in sem morala znova na zdravila. Anksiozneži reagiramo pač čudno. Smiley
Citiraj
Uglavnem sem naročen k psihiatrinji in bom predlagal ponovno uvedbo ADjev, ker več kot očitno z njimi boljše funkcioniram.
Krasno, da si se tako odločil, nima smisla se mučiti, ker gredo stvari potem samo še na slabše in res nima smisla. Vsekakor je bolje funkcionirati tako, kot je treba, kt biti en kupček nesreče in panike.
Moja panika me je (skoraj) zapustila. Verjetno mi je bilo v pomoč par trikov, ki sem se jih naučila na nekaterih predavanjih. Ko te grabi začni hitro hoditi. Hitra hoja in negativne misli ne gredo skupaj. Znanstveno dokazano, še ne vedo, zakaj. Lahko pa začneš iskati besede na določeno črko, npr. R - roža, rožmarin, riba, repatica, repa ipd. Ali odštevat od določenega števila drugo najmanj dvomestno (np 12589-41=x- 41=x-41=x....) Boš videl, da ne boš mislil na drugo.
Meni je najbolj pomagala ena moja pogruntavščina. Panična z bujno domošljijo sem si predstavljala povsem nemogoče "filme". Npr. se vozim in se ustrašim, da se mi bo pokvaril avto (itak ne čaka drugega Smiley Smiley Smiley ) in potem si mislim bom poklicala policijo. Ta ne bo hotela priti, pa se bom zlagala, da imam bombo in bodo seveda prileteli. Mene bodo našli od same panike v nezavesti, pa jim ne bo jasno, kaj in kako. Pregledali bodo avto, bombe niikjer, klicali rešilca, končala bom v bolnici. Tam bodo videli, da sem "samo" prismuknjena in me bodo zaprli na psihiatrijo....In tako dalje in tako naprej, same nore štorije. Na koncu pozabim na paniko in se samo še smejim sama pri sebi in svoji paniki. Nikoli se nam ne bo zgodilo nič tako groznega, da se ne bo dalo rešiti.
Seveda sem na minimalki AD-jev, drugače mi pač ne gre. Glavno je, da se ne sekiram več za nič. Javi se, ko odpraviš pri zdravniku in uživaj... rozicodam

Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
canelo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 08. april 2019 ura: 19:28 »

Da se malo javim. Sem en teden na Cymbalti. Prve dni je se mi je zdelo, kot da ADji neverjetno hitro učinkujejo ampak je bil verjetno psihološki efekt, ker sem jih začel jemati. Včeraj sem spet, kar na enkrat začutil močno tesnobo v prsih (kako neverjetno sovražim ta filing). Uglavnem potem sem preteral z športom. Eno uro telovadbe in potem še z kolesom na hrib. Danes sem mislil, da me bo pobralo v službi. Neverjetna slabost, marvaljinci po celem telesu. Imam spet te mešane občutke. Enkrat sem evforičen spet drugič čist v depri. Upam, da bo kej bolš čez kakšna dva tedna.  seznojim
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 08. april 2019 ura: 20:15 »

Vmes so značilna boljša in slabša stanja. Te pa čisto razumem...tud sama sem to sovražila.. sesmejem
Prijavljen
chance
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 29. april 2019 ura: 10:37 »

..sicer skušam bit zabaven ampak to je bolj navidezno, ker v sebi sem prestrašen kot majhen mucek. Ljudje me verjetno vidijo, kot zelo smamozavestnega in to tudi želim ampak ves čas je tukaj bojazen da bodo spregledali, da sem totalno utesnjen, prestrašen.

aaaa....noro kako podobno...tudi jaz imam identične težave v službi...zdržim ker imam Asentro (2 leti sta mimo), vendar se mi zdi, da je se včasih nabere preveč tudi za njeno dozo  sesmejem Shocked unsure
Prijavljen

Never give up Smiley
canelo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: torek, 16. julij 2019 ura: 18:25 »

Evo par mesecev mim. Na ADjih sem tri mesece ampak mam še vedno ful velika nihanja v razpoloženju. Včeraj sem bil "top" razpoložen, danes pa že cel popoldan same negativne misli. Bolj ko se trudim ne razmišljat bolj razmišljam negativno. Fak. Psihiater mi je rekel, da lahko nadziramo svoje misli ampak kr nekako dvomim  sesmejem sesmejem sesmejem
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #10 dne:: torek, 16. julij 2019 ura: 21:51 »

Evo par mesecev mim. Na ADjih sem tri mesece ampak mam še vedno ful velika nihanja v razpoloženju. Včeraj sem bil "top" razpoložen, danes pa že cel popoldan same negativne misli. Bolj ko se trudim ne razmišljat bolj razmišljam negativno. Fak. Psihiater mi je rekel, da lahko nadziramo svoje misli ampak kr nekako dvomim  sesmejem sesmejem sesmejem

Vsekakor nihanja bodo prisotna še nekaj časa...vidim pa, da so AD prijeli, zdaj pa vztrajaj...
dodaj še kakšno kolesarjenje, hojo, sprehode...narava dela čudeže  Smiley

Ko zapadeš v slabe misli, jih je težko nadzirat, jih je pa možno preusmerit...
jaz naredim to tako, da ali grem ven, ali nekaj delat...v glavnem zaposlim možgane s prijetnimi zadevami...tudi računala in štela sem, pomaga - preveri....

Lp pozdrav in kar tako dalje  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
AnjaSanja
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 116

« Odgovori #11 dne:: sreda, 17. julij 2019 ura: 07:28 »

Branje, poslušanje glasbe, TV, druženje igra kart, šah, sesanje, pranje, likanje, madonca še s sten in rož lahko brišeš prah, šport...Preusmirit se je treba. Je težko, se moraš prisilit, ampak pomaga.
Prijavljen
canelo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 04. avgust 2019 ura: 19:10 »

Pozdravljeni vsi skupaj

sem se odločil, da se bom periodično oglašal na forumu. Nekako, da mal delim svoje aktualne izkušnje (aka težave sesmejem). Uglavnem sem še vedno na 60mg Chymbalte. Tesnoba se mi je kar zmanjšala ampak se mi zadnje dni spet pojavlja sicer ne uno na ful ampak je zopet prisotna. Ko sem prvič jemal Chymbalto sem bil eno leto na 90mg in je bil učinek temu primerno večji. Za neke negativne misli je pri meni največkrat vzrok služba. Zakaj točno je to ne vem ampak ogromno razmišljam o službenih zadevah in o odnosih itd.. Nekako bi šel rad ven iz tega, ker tukaj ni zmage  zvizgam. Sicer se vsega tega zavedam ampak nekako težko zbežiš pred svojimi mislimi. Športam za povprečnega človeka kar ogromno bi rekel tudi prehrano imam dokaj urejeno. Me pa malo nese alhkohol, ker me pač sprošča. Zadnje čase se vse prepogosto dogaja da spijem veliko piva tudi med tednom. Imam pa obdobja ko nič ne pijem in obdobja ko kar dosti pijem. Itak mi je jasno, da kombinacija alkohola z ADji je "no go" ampak povem kako je dejansko stanje. Zaenkrat še nisem prišel do rešitve kako malo uredit anarhijo v svoji glavi  zardevam

Kako je kaj pri vas ostalih mučenikih?

LP
Prijavljen
canelo
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 08. oktober 2019 ura: 08:57 »

Čav buc bav,

mal updatea. Trenutno sem športno aktiven 5x do 6x tedensko, hrana poštimana v nulo. Še vedno sem na Cymbalti 60mg. Motivacija pa tko tko. V novi službi je minilo pol let. Ponavljajo se pa isti vzorci. Dobivam občutek, da nisem naredil neke ne vem kakšne dobre poteze s to menjavo. Seveda se zavedam, da so moji odzivi posledica mojega mentalnega stanja ampak tudi če probam bit čim bolj objektiven pridem do istih zaključkov.

Nič borba naprej. Lep pozdrav!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar