saj je v Sloveniji MoM zelo skrita in diskriminirana
Se bolj kot ostale motnje.
Sedaj sem se končno odločila, da bom naslednji mesec šla na prvo psihioterapijo prav za mom, seveda plačljivo, saj sem ugotovila, da mi nobena zdravila in v 13 letih so vse možno, kar obstaja preizkusili na meni psihiatri vsa možna zdravila in vsaka terapija me je vedno pripeljala po nekaj časa nazaj v vedno hujše stanje in v bolnico.
Tezko bos nasla nekoga, ki te bo pripravljen zdraviti. To zal ni kot anksioznost, depresija, panika. Je mnogo bolj kompleksna zadeva, praviji celo neozdravljiva. Ker je bolj stil zivljenja, karakter. Bojim se, da bos samo zapravljala denar iz meseca v mesec, iz leta v leto.
Ce ves vse o MOM, bi morda prijela zadevo z druge strani. Malo bi si pomagala z zdravili, meni ful pomaga Lamictal, saj me ne prevec mece iz enega razpolozenja v drugo, bolj sem kul in lahko razmislim, preden reagiram. In se Antidepresiv jemljem, kar itak pomaga, da nas ne zgrabi obup in posledicno kaka "nevarna" misel.
Poskusila sem razlicne vrste psihoterapije in me je vsako brskanje po preteklosti vrglo v popoln obup, bedo...Se bolj me je vrglo dol in posledicno sem precej slabse reagirala in zivela.
Moramo si oprostiti vse slabo, kar smo v preteklosti naredili, ker ne pomaga samoobtozevanje. Popolnoma nic. Poskusajmo vnaprej reagirati in delovati drugace. Pred reakcijo razmislimo, ker nas zna hitro reagiranje pripeljati v kako nevsecnost.
Res sem zadovoljna, ko so mi koncno postavili pravo diagnozo in sem dobila prava zdravila. Hvalezna sem za vse knjige, ki so me poucile o tej mocno ovirajoci motnji. Sedaj je na meni, da se spreminjam na bolje.
Hvalezna sem, da lazje shajam z okolico. To me tudi pomirja. Imam dva psa, ki sta moja zdravila na 4 nogah. Upam, da bom se naprej tako strpna in optimisticna. S paniko se dobro spopadam, depresijo tudi obvladujem, jeza, ki se je rojevala iz obupa, me ne mori vec (toliko).
Srecno