FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 25. avgust 2026 ura: 09:00

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Le kaj se z menoj dogaja ?  (Prebrano 7494 krat)
rokzigon
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: nedelja, 09. september 2018 ura: 20:56 »

Bom kar začel. l. 1994 se mi je prvič pojavila depresija, iz dneva v dan hujše, poizkus samomora... Saj veste. Takrat sem prvič pristal v psih. bol. Ponovno čez pol leta, čez eno leto...12x hospitaliziran. Prejemal vsemogoče. Dobil 14 infuzij ( takrat Ladiomil in Anafranil ), nato: Valdoxan, Amyzol, Trittico, Mirzaten, Zyprexa, Cipralex ....idr. ( se ne spomnem več ).
Poleg vsega še: Efectin ER, Bloonis, Kvelux, Apipiprazol, Eglonyl, Lamal, Depakine, Nozinan, Leponex, Neurontin, Wellbutrin, ...
Prav tako imam kronično nespečnost. 11 mes. nisem spal ( morda 20 ur/ ted. ). Po 5-h mes sem zaradi tega dobil epi. napad. Iz nevrološke amb. sem bil ponovno pripeljan v psih. bol. V bol. zopet prejemal: Rivotril,  Perluna, Fluzepam, Dormicum, zvečer 100 mg Nozinana, 2x Apaurin ponoči + vse ostalo. Nič ni pomagalo.
Sedaj imam terapijo: zj. Wellbutrin 300 mg, Lamal 100 mg,    zv. Leponex 12,5 mg ( 1/2 25 mg ). Depakine 1000 mg, Lamal 100 mg.
Pribl. 6 mes. je bilo v redu, sedaj pa me je ponovno pričelo " metati ". Depresija. V čet. grem ponovno k mojemu psih. Ne vem, kako se bo ponovno vse skupaj končalo. Vsega sem že naveličan, ker vseskupaj že predolgo traja. Ima morda kdo podobno izkušnjo, morda nasvet ?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 10. september 2018 ura: 14:13 »

Pozdravljen.
Si kaj razmisljal o drugih vrstah zdravljenja? Morda ni vse v zdravilih. kiselnasmeh
Prijavljen
Orhideja81
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 17

« Odgovori #2 dne:: sobota, 25. april 2020 ura: 14:22 »

Zdravo,

ker se že tako dolgo nisi oglasil, me zanima, kako si kaj sedaj. Ali sta z psihiatrom že našla pravo kombinacijo, ki ti ustreza? Zanimivo mi je tudi to, da ti izmed vseh zdravil niso dali nobenega is skupine SSRI antidepresivov ali pa Coaxil, ki tudi zelo učinkovito pomagajo proti depresiji. Kaj pa, če je tvoja diagnoza bipolarna motnja glede na to, da tolikokrat nisi spal. Tudi sama imam izkušnjo z nespečnostjo in z depresijo. Ali si bil vedno hospitaliziran v isti psihiatrični bolnišnici?

Zanima me še, ali si kaj razmišljal o zdravljenju s psihoterapijo. Tam bi lahko raziskal vzroke svoje nespečnosti in depresije, saj na duševno motnjo ne vpliva samo kemično neravnovesje v možganih, ampak polno drugih dejavnikov.

Napiši kaj, da bova videla, kaj se je že vse spremenilo in verjamem, da na bolje.

Lepo bodi!
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar