FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 25. avgust 2026 ura: 08:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija in nerazumevanje bljižnih  (Prebrano 2954 krat)
DBK
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 4

« dne:: petek, 31. avgust 2018 ura: 14:52 »

Borim se z depresijo že mnogo let, komaj kaj prenašam sam sebe in se držim po koncu, z zadnjimi močmi, večkrat mislim tudi na samomor, življenje se mi zdi ena mala kletka v kateri sem ujet brez možnosti za izhod. Zdravila Alventa, Eglonyl in helex mi nič kaj dosti ne pomagajo, včasih imam občutek da bo vse dobro, že v naslednjem občutku pa vse zopet izgubim.

Najbolj od vsega me pa boli, da moji domači ne verjamejo v bolezen DEPRESIJA, sam sem nobene podpore in pomoči ne dobim od bližnjih, vsak samo sili vame da moram naprej, da je vse to samo izmišlotinja in da si vse skupaj samo domišljam.

Sam imam komaj moči za vsakdanjik, neznosno me pa boli nerazumevanje mojih domačih. Cry
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #1 dne:: petek, 31. avgust 2018 ura: 20:06 »

dolgo te ni bilo na spregled Smiley

Ja vsi tukaj vemo da se je težko boriti s temi našimi stanji, in da se dostikrat sprašujemo, zakaj se dogaja to ravno meni, alo bo kdaj bolje...in podobno.

Včasih se zdi kot da bi človek hodil po nekem tunelu, kjer je vse samo črno...vem kako ti je. Posebej, ko te ne razumejo najbližji...ki mislijo da je vse samo v tvoji glavi, da pretiravaš...

če ti vsaj malo pomaga, razumem te in sočustvujem s tabo...ti pa se bori, bodi hvaležen za vsak dan ko sikoliko toliko dobro, verjemi ni ga človeka ki ne bi imel nmeke težave.... rozicodam
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 696

« Odgovori #2 dne:: petek, 31. avgust 2018 ura: 20:26 »

Občutek, ko bližnji ne verjamejo tvojim težavam, ker jih verjetno niti pokazati ne moreš, je res ubijajoč. Seveda, da nimaš kaj pokazati seveda ni res, saj imaš in bi tudi oni videli, če bi ti prisluhnili.
Jz sem ponavadi dobila odziv,da se izumikam različnim opravilom.
Se pa sprašujem, zakaj pa mislijo da imaš vsa zdravila ki si jih naštel? Za zabavo?
Prijavljen
Orhideja81
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 17

« Odgovori #3 dne:: sobota, 25. april 2020 ura: 13:03 »

Zdravo,

popolnoma te razumem, kako se počutiš, saj imam sama bipolarno motnjo, ki je sestavljena iz depresije in manije. Zelo dobro vem, kako zna biti depresija uničujoča, saj v svojih najtežjih dneh niti do kopalnice nisem zmogla iti, tako sem bila izmučena.

Glede zdravil vedi, da jih je veliko vrst in da bi bilo dobro, da ti jih psihiater zamenja, če ti ta ne pomagajo.

Tudi sama nisem imela oz. nimam popolnoma nobene podpore od svojega očeta. Mama mi je umrla, oče pa je odšel z drugo in ga niti najmanj ne zanima, kaj se z menoj dogaja. Na srečo imam partnerja in njegova starša, ki jima ni vseeno za naju, zato nama zelo pomagata.

Zanima me, ali si že kaj razmišljal o psihoterapiji. Sama jo že nekaj časa obiskujem in tam dobiš resnično občutek, da nisi sam in pravilno strokovno podporo.

Oglasi se kaj, saj je že veliko časa preteklo, odkar si objavil svoje sporočilo. Zagotovo se je zgodilo ogromno novega do sedaj.

Lepo bodi!

Prijateljski pozdrav
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar