FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 23:48

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: strah,tesnoba  (Prebrano 1489 krat)
mateja1975
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 09:39 »

Pozdravljeni,

pred dvema mesecema sem bila priča prometni nesreči...padec z motorjem, kjer sem videla vse detajle. Tisti dan sem bila v šoku, naslednjo noč pa me je zbudila grozna vrtoglavica. Bolj kot sem razmišljala bolj se mi je dozdevalo da je le ta posledica nesreče.

Vrtoglavica je še zelo blaga...na trenutke kot rahla omotica. Vendar pa je v meni ostal ogromen STRAH in TESNOBA.

Ko se mi je pojavila vrtoglavica sem razmišlajala ...."joj kaj bo z mano", imam dva otroka, kako bom skrbela zanju, kako bom vozila avto, kaj če se mi zmoti v avtu....ipd.
S temi mislimi sem v sebe naselila ogromen strah. Vozim se v službo, sama, ob prisotnosti drugih tudi drugje....drugače pa se bojim vožnje, bojim se prehitevati motor, kolesarja  ipd.

Zavedam se da to počnejo moje misli ki sem si jih izoblikovala, tolažim se, da ko bom predelala kar se je zgodilo, pride čas ko bo vse to zopet lažje.

Ima mogoče kdo kakšen nasvet, kako iz podzavesti spraviti te misli oz. kako jih spremenim.

Hvala za nasvet

Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 696

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 18:31 »

Torej..kaj? Kot priča nesreče z motorjem si razvila strah?
Kaj si do sedaj naredila v tej smeri?
Prijavljen
mateja1975
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 11. junij 2018 ura: 19:51 »

Ja....razvila sem strah....ker sem videla vse....
Ze cel cas delam na tem....se sproscam,gibam,prebrala sem knjigo cujecnost....poskusam z avtogenim treningom...danes sem odsla celo na daljso voznjo....na zacetku sem cutila ogromno tesnobo,ki je kar hitro izginila...to mi je dalo kr pozitiven obcutek....tako da se bom pocasi izpostavila se situacijam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar