FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 08. september 2026 ura: 15:23

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 12 13 14 [15] 16 17 18 ... 31   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: huda tesnoba  (Prebrano 101192 krat)
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 345

He raged at the world, at his family, at his life.

« Odgovori #280 dne:: ponedeljek, 25. junij 2018 ura: 22:13 »

Reku bom mal več no, ampak ja, bilo je bistveno bolje kot ob začetku jemanja..., sam jest sm bil na 30...
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 396

« Odgovori #281 dne:: torek, 26. junij 2018 ura: 11:47 »

Najbrz bom tud jaz mogu na 30 mg. A ste bli tok v k... da ste cist obupani.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 345

He raged at the world, at his family, at his life.

« Odgovori #282 dne:: torek, 26. junij 2018 ura: 12:49 »

Da in še bolj.
Prijavljen
tanci
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #283 dne:: četrtek, 28. junij 2018 ura: 12:17 »

Pozdravljeni,
jaz se tudi od marca mučim z zelo hudo anksioznostjo, kar sem napisala v začetku maja.
Meni se kar meša od te anksioznosti, ki traja kar cel dan in to v zelo hudi obliki, sama ne vem kaj naj
naredim sama s sabo. To sploh ni življenje, ampak životarjenje. Strah je ogromen, v službi komaj zdržim 4 ure, ker se začnem tako tresti in doživljam tak obup, da mi je za znoret. Najprej sem jedla fevarin, potem mi je psihijatrinja zamenjala antidepresiv in sicer amyzol, tako da sem bila najprej na 25 mg, od prejšnjega tedna pa sem na 50 mg. Zraven imam še seroquel ali kventiax in helex. Moja psihijatrinja pravi, da še ni imela takega primera in se je odločila, da me bo dala na neko testiranje, kjer se bo ugotovilo, ali moje telo sploh absorbira zdravila ali ne. Ali kdo kaj pozna, kako se izvaja testiranje na zdravila?
Jaz sem čisto obupana, sploh ne vem kako naj živim. Ali so se vam tudi vsiljevale misli in res grozen strah?
Kako naj to preživim???
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.893

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #284 dne:: četrtek, 28. junij 2018 ura: 13:01 »

Tanci ali imaš stresno življenje?
Živiš ali delaš v okoliščinah, ki ti ne ustrezajo?

Si ob tej hudi anxi dobila naprimer 3 tedne dopusta - popoln odklop od stresorjev.
Telo in psiha se morata umiriti ... ustaviti ... imeti čas zase ... za zdravljenje.

Citiraj
Ali so se vam tudi vsiljevale misli in res grozen strah?
VSILJIVKE so grozne misli, lahko z kruto ali bizarno vsebino ...
spadajo pod okrilje OKM (obsesivno-kompulzivna motnja).
Pogosto se pojavijo pri ljudeh, ki težko izražajo jezo, tiho trpijo...

Več o tem najdeš v knjigi (angleščina):
https://www.bookdepository.com/Overcoming-Unwanted-Intrusive-Thoughts-Sally-M-Winston/9781626254343
V slovenščini pa priporočam v branje knjigo+DVD predavanje:
Če ti črna mačka prečka pot, psihologija obsesivno-kompulzivne motnje (Aleksandra Meško)

Zdravila AD v blagih dozah so fajn podpora, ki ublaži anxo in lažje delaš spremembe, ki jih terja življenje.
Zdravila v velikih dozah zelo vplivajo na možgane/telo in se tudi pojavlja več neželjenih stranskih učinkov, sploh ko gre za kombiniranje več zdravil. Prvo zdravilo povzroča stranske učinke, drugo jih nato blaži a spet povzroča tretje ipd... Psihiatrovo orodje so pač zdravila - regulacija počutja s kemijo.

Morda razmisli tudi o psihoterapiji, ki pa ponuja pogovore o tebi, tvojem doživljanju, tvojem življenju. Cilj je prepoznati kdo sem in kaj želim, kje sem ujet v neustrezne odnose (pogosto so tudi vir naše anxe)...

Tanci vse dobro ti želim, predvsem pa da se anxa ukroti.
 rozicodam

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #285 dne:: četrtek, 28. junij 2018 ura: 13:15 »

Enako je pri meni, kot da zame ni pomoci, tko naprej ne gre.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #286 dne:: četrtek, 28. junij 2018 ura: 13:19 »

Enako je pri meni, kot da zame ni pomoci, tko naprej ne gre.

Tigris moje sočutje.
Faza uvajanja zdravil je lahko zelo težka in dolgotrajna .. žal.
Bo minilo, zaupaj.

Predvsem pa čim več naredit na temu, da nimaš dodatnih stresorjev, da imaš mir in čas zase.
Da si prijazen do sebe, si dovoliš bit sesut in ranljiv... da tudi tak si OK zase in za druge.
 rozicodam
Prijavljen

betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #287 dne:: četrtek, 28. junij 2018 ura: 14:22 »

Draga Tanci in Tigris,

smo na istem čolnu, zgleda..Neurje, ki se ne konča. Kakorkoli je težko, je fino najti prostor za misel in upanje: da ne more trajati večno. Meni se tut zdi na čase, da se mi bo zmešalo in da tega ne bo nikoli konec.. Vsem trem držim pesti, da bomo kmalu lažje zadihali. rozicodam rozicodam rozicodam rozicodam
Prijavljen
tanci
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 12

« Odgovori #288 dne:: četrtek, 28. junij 2018 ura: 15:37 »

Hvala vam za vaša mnenja .. kako

Jaz nimam preveč stresne službe, čeprav hodim v službo da se poskušam vsaj malo  fokusirati na druge stvari,ki jih
moram opraviti, vendar se kljub temu večkrat v ozadju možganov dogaja še en scenarij.  Upam  da  bom  zbrala še dovolj moči za delo po 4 ure.Jaz imam diagnozo OKM, in vem  da pravijo da je zadaj zatem neizražena jeza in agresivnost.Ceprav sem se od prejšnje epizode že zelo trudila izražati jezo, vendar me je sesulo.Trenutno ne hodim k psihoterapevtki,ker sta obe takega mnenja,(psihiatrinja in terapevtka),da sem v akutni fazi in da se moram najprej malo stabilizirati. Omenjeno knjigo imam rezervirani v knjižnici,čakam da pridem na vrsto. Tigris in Betula ali tudi vidva doživljata napade hudega strahu in veliko obupa ter neznosnega nemira.l
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #289 dne:: četrtek, 28. junij 2018 ura: 15:45 »

Ja vse to doživljam, najhujš mi je občutek obupa. Prot večeru sem ponavad bolje..
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #290 dne:: četrtek, 28. junij 2018 ura: 15:59 »

Ja vse to dozivljam, pa se marsikaj. Sploh ne morem skrbet za otroke, non stop nek strah k neka trema. K da bom razum zgubil, non stop glava neki melje ne morem se nikakor sprostit.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #291 dne:: četrtek, 28. junij 2018 ura: 17:58 »

Jaz imam take prebavne tezave, upam da to mine
Prijavljen
Smokyboy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 222

« Odgovori #292 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 07:47 »

Morda vam bo lažje, če izvesta, da imata družbo v svojih mukah. Tudi jaz sem na najnižji točki po dolgem času.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #293 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 09:09 »

Mene jutra ubijajo, jaz se v takem strahu zbudim, pol pa driska in cel se tresem, pa sploh ne vem zakaj. Cesa me je strah. Zdej komaj to pisem. Fakkkk
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #294 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 09:14 »

Mene jutra ubijajo, jaz se v takem strahu zbudim, pol pa driska in cel se tresem, pa sploh ne vem zakaj. Cesa me je strah. Zdej komaj to pisem. Fakkkk

Tigris morda pa ni tebe ničesar posebej strah in
so to hudi stranski učinki, ki telo premetavajo sem in tja.
Kemično ravnovesje neurotransmiterjev je porušeno in se s kemijo vspostavlja
in telo reagira samodejno - lahko vse gomazi, neracionalen strah ipd...
Moja izkušnja je bila obupna zato vem kako je to čutiti.
 kiselnasmeh
Prijavljen

Smokyboy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 222

« Odgovori #295 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 10:00 »

Uvajaš paroxat? Jaz nisem imel posebnih stranskih niti pri uvajanju niti pri ukinjanju. Ima pa svoje slabosti med jemanjem, zato sem menjal za drug ad. Ta žal ne pomaga in počutje je vedno slabše. Jutra pa so najhujša.
Prijavljen
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #296 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 11:21 »

Aslan, kot sem nekje prebrala, si tudi ti imela Paroxat. Sedaj si brez. Jaz približno 1 leto brez. Pa imam nihanja- bolje, slabše. Povej mi, ali se kdaj bojiš ta hude ponovitve? Je pa tudi pri meni tako, da raje (vsaj zaenkrat) malo potrpim, kot ponovno iti čez pekel uvajanja zdravila. Če ne bi sama poskusila, ne bi nikoli verjela, kaj se lahko človeku dogaja v glavi in telesno in kakšen hud strah to pozvroča.

Zato tudi razumem vas ostale in vam želim, da čimprej mine (saj vedno mine, če verjamemo ali ne).
Bodite prijazni do sebe
 rozicodam
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #297 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 11:45 »

Ja uvajam paroxat. Noro je. Sel sem tect, noge tezke cist brez moci, noro. Kaj je tebe motilo pri paroxatu?
Prijavljen
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #298 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 13:04 »

Ampak tigris, zelooo pohvalno, da si šel tečt. Res. Ker vem, da se je težko spravit.
Meni so bili pri Paroxatu najhujši ti začetki (bolečine, huda tesnoba, tresenje, ni da ni).
Mi je pa potem, ko se je umirilo, pomagal. Da sem se sestavila. PO 1,5 leta nehala jemat, ker sem bila ok. Se pa sedaj še srečujem s tesnobo, vendar ni tako zelo huda kot pred jemanjem.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #299 dne:: petek, 29. junij 2018 ura: 13:12 »

Res se trudim, plavam na morju, upam da ta paroxat prime res. Hocem zivet, druzina me potrebuje, jaz pa tonem.. A ti je drugac paroxat pomagal?
Prijavljen
Strani: 1 ... 12 13 14 [15] 16 17 18 ... 31   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar