FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 23. julij 2026 ura: 04:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 31   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: huda tesnoba  (Prebrano 99001 krat)
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #240 dne:: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 20:26 »

Hvala, edinega stranskega ki me je strah je hujša tesnoba... pri vseh tabletih...bomo vidli ko bom probala...
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.892

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #241 dne:: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 20:37 »

Zdej ne razumem točno, četrtina APja in pač cymbalta in to je to, al se bo AP kej višal? Aslan, problem je res pr tem kventiaxu ga dat na četrtine, že na polovico je cela umetnost, ker je res fuul majhen...

seznojim  Shocked
A dobiš v škatlici zraven še povečavalno steklo, da tableto sploh vidiš.
Tole je res extra mini.

Citiraj
Hvala, edinega stranskega ki me je strah je hujša tesnoba... pri vseh tabletih...bomo vidli ko bom probala...
Betula saj še slabše je težko a ne?
Upanje, pogum ... AP te umiri skor 100%.

Bodi pa pozorna pri vožnji vozila, saj lahko vpliva na psiho-fizične sposobnosti.
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 20:42 od Aslan » Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #242 dne:: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 20:43 »

Slabše res mislim, da ne more bit.

Moj psihiater navija za to, da vztrajam pri psihoterapiji in lastni pomoči...zato je predlagal malo ap-ja, da ga ne rabim dolgo jemat...nisem pametna..
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 396

« Odgovori #243 dne:: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 21:04 »

No jaz sem tud ah... skoda besed.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #244 dne:: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 21:08 »

Tigris,a ti Seroquel nč nepomaga? Upam srčno, da bo to le spomin enkrat....
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 345

He raged at the world, at his family, at his life.

« Odgovori #245 dne:: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 23:22 »

Bo bo spomin Betula, sam lej, morš pa ipak psihiatru rečt, če se ti bo tole še vleklo, da pač nej ti da taku, da boš čist kul a ne, ker če se matraš pa da žreš neki na pu se men zdi tud mal kr neki no, moje skromno mnenje, ker jst sm pršu po treh mescih na to točko, da sm reku, dej mi whatever sam da bom kul v enem mescu in rečeno storjeno je blo dejansko, sem bil presrečen Smiley
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #246 dne:: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 23:27 »

ambivalenca me jeb***! Odločitev bo treba sprejet in za tem stat.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #247 dne:: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 23:32 »

Ja, v takem stanju kot si, si predstavljam, mene je tut. Dobr jest sm mel dobr razlog, da sem premagal te strahove in predsodke pred tableti, ker mi je bil dojenček na poti in to ni bla opcija, da sem razvalina tko da ja, no lepo pejt spat pa upam, da bo jutri že kak procent bolje  oki
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #248 dne:: ponedeljek, 18. junij 2018 ura: 23:35 »

Hvala ti!

počas se spravljam spat, ko je večer, še kaj nardim za šiht Smiley js tut upam da bo bolje, oz da se ta cipralex umakne z mojga telesa, ket tole 4 dni je bilo noro (še mišice na ustnicah in ob nosu so mi skakale).

Lahko noc
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #249 dne:: torek, 19. junij 2018 ura: 10:37 »

Jaz tko ne morem vec, al je psiha al sem res kaj bolan, sam to je noro. V prsih me bo razneslo, tresem se, sploh ne morem razmisljat, se pogovarjat, cist nemiren...jutri grem kao na morje mi ni jasno kako bom sel. Jebem ti zivot, kaj se dogaja z mano, to ne gre vec tko. Zdej bom neki reku k si nism nikol mislu da bom, rad bi umru.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #250 dne:: torek, 19. junij 2018 ura: 10:55 »

Tigris, vem kako se počutiš, ker je pri meni enako. Jaz mislim, da so stranski potencirali vse, tako kot meni..ampak zdrži, na morju ti bo bolje, sem prepričana... In najhujs s tableti in menjavanji je to, da pol sploh več ne veš ali so stranski ali je dejansko tako stanje.. Zdrži, bo bolje, morava iz tega ven!
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #251 dne:: torek, 19. junij 2018 ura: 11:26 »

Sploh mi ni jasno kako sem tok zabredu. Pa tok dobr sm se pocutil, zdej pa to. Res in tok se ze vlece. Fak. Noro k da sanjam ne morem verjet da se to men dogaja!
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #252 dne:: torek, 19. junij 2018 ura: 16:52 »

Kot da bi poslusala sebe... Cry sam tonem, moči na psu..
Prijavljen
Smokyboy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 222

« Odgovori #253 dne:: torek, 19. junij 2018 ura: 17:32 »

Iz izkušenj lahko povem, da se je včasih mogoče z dna dvigniti samo tako, da narediš popoln začasen odklop. Po zdravnikovih navodilih s pomirjevali zajeziti anksioznost in ob tem uvajati ustrezen AD (pri meni je pravzaprav doslej deloval edino paroxat). Striktno se držati navodil, odvisnost se ne bo razvila v enem mesecu. Tudi ko imaš nekaj dni v zaporedju boljših, se je potrebno še vedno držati terapije - ne samo zato, ker imajo psihiatri izkušnje in bolje vedo, kako dolgo je potrebno zdravila jemati, pač pa tudi zaradi tega, ker se prepustiš in zaupaš vodenje strokovnjaku. Tako vsaj v tem pogledu začasno ne bremeniš sebe še za to odgovornost, da si sam pomagaš. Za slednje bo dovolj časa takrat, ko se anksioznost ne bo več napajala iz telesnih znakov, ki jih pravzaprav sama povzroča.
Branje kake knjige in prakticiranje čuječnosti, uvedba določene dnevne rutine in izogibanje situacijam, ki te delajo nervoznega, so vse pomožni ukrepi. Druženje s preprostimi in pozitivnimi ljudmi, ki jim ni potrebno vedeti za tvoje težave, ti lahko pomaga k spoznanju, da za zadovoljno in srečno življenje ni potrebno veliko. Predvsem pa v tem stanju vsaj za nekaj časa ne razmišljati ali poskušati na silo neposredno reševati izvora težav, za kar bo še dovolj časa.
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #254 dne:: torek, 19. junij 2018 ura: 20:10 »

Smokyboy,

veš da sem danes dobila isti nasvet in morala sem bom odločiti, ker vsa ta razmišljanja, kaj je vzrok, kaj bodo drugi rekli itn, me dobesedno še bol potiska v dno..
Hvala

Nevem sicer če je možno, toda danes se počutim tako grozn in mislim celo, da imam odtegnitveni od cipralexa, ki sem ga jemala en mesec, čeprav v malih dozah...
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #255 dne:: torek, 19. junij 2018 ura: 20:55 »

Ma ne, Betula, to nimaš no po mojem. Mislm dvomim no, da bi imela od četrtinke, ki ni niti vzdrževalna doza, imela odtegnitvene, to se ti samo zdi zdi, ker si tok zaanksana. Kaj je s kventiaxom, si vzela, si kaj čutila sploh?
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

« Odgovori #256 dne:: torek, 19. junij 2018 ura: 21:09 »

Mogoče maš prav, mogoče še je od višanja telo v takem stanju Smiley vzela danes četrtinko kventiaxa  zjutraj sam da probam, ma nic kaj, zaspana sm bla, pa spala 2 ure popoldan..no pred tem pa sem šla hodit za dve ure
Prijavljen
pavlinm
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 202

« Odgovori #257 dne:: nedelja, 24. junij 2018 ura: 00:48 »

Tigris, can sinpoglej na YouTube films.o T.J. Nelson's o premagovanju depresije. To, da si govoriš, da ti itak ni pomoči, da sj brezupen primeru in terapija predraga in brezvezne ne ravno del bolezni in točno to, kar te ohranja zablokiranega.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #258 dne:: ponedeljek, 25. junij 2018 ura: 10:56 »

Tigris, Betula, stanje?  unsure
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #259 dne:: ponedeljek, 25. junij 2018 ura: 11:16 »

Nisem se bolje, sicer pridwjo obdobja k sm kokr tok ok. Sm ta nemoc, k da komaj kaj dvignem me skrbi a je to anksa? Mr glave je bil bp.
Prijavljen
Strani: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 31   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar