FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 07. september 2026 ura: 15:31

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 ... 31   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: huda tesnoba  (Prebrano 101129 krat)
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #140 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 11:44 »

Tigris,
vem, kako ti je. Sem bila sama tudi v takem totalnem dr..., pa otroci so bili takrat še mali pa zapiti mož, ki mu je bilo vseeno. Ti imaš družino, ki te podpira, res pa je, da imaš verjetno slabo vest zaradi njih... Bo minilo, verjemi da bo. Efectin je super Ad, jaz sem ga dolga leta jemala. Prav danes mi je Oshee napisal, da je to eden najmočnejših AD-jev, kar jih je, zato je tudi tako težko priti z njega dol.
Kako pa si s spanjem? Ker če tudi spati ne moreš, naj rti dajo nekaj za to. Pa ne uspaval. če vsaj nekaj ur  na noč prespiš, je vseeno lažje, kot pa če si poleg vsega še od nespanja čisto uničen.
Moraš verjeti, da Efectin BO prijel.
Ribica
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 396

« Odgovori #141 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 11:46 »

ma jemljem b vitamin, pa omego pa tudi coq10. Vse, jaz pa umiram na obroke. Ne morem misli umirit, brez energije sm, doma nc ne naredim. Vse mi je muka! In potem obup, jok. Tko sm brez moči, da sm prepričan da mam kšno bolezen fizično.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 345

He raged at the world, at his family, at his life.

« Odgovori #142 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 12:10 »

Sam men je noro, kok časa si bil na na EKiju in a si jim povedal to, kar tukaj pišeš, kako so te pa domov spustil pol v takem stanju, to mi pa ni jasno...
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #143 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 12:19 »

Saj kaj pa naredijo tam, dodali so mi seroquel, ad mi niso menjali. In to je to, tud če ne bi šel tja realno. Psihiatri sami specializanti. Ne vem res. Najbrz men res ni pomoči in to je to.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #144 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 12:25 »

Vem, da tole ne pomaga ampak, BO BOLJŠE, verjemi! Občutki so grozni, jih poznam... čakala 2 leti na čudež, da občutki minejo, da živim kakor sem včasih, da strah izgine, da sem spet stara dobra jaz... in se ni nič spremenilo. Podnevi jokala, si tipala pulz, hodila po hiši, čakala, da moj pride domov, da nisem sama, da se zamotim s čim... ponoči bedela, spremljala, kako mi srce nabija, se spraševala zakaj, zakaj jaz, kaj sem v življenju slabega naredila, da se mi to dogaja. Nevem, kaj mi je pomagalo, preprosto nisem hotela več tega sranja in se začela izpostavljati, govoriti o tem, delati stvari, ki so me strašile ampak samo do te meje, da sem bila še kolikor toliko OK, počasi a vztrajo. Pisala dnevnike, šla ven, križanke, sudoku, serije, branje knjig, tapkanje, barvanje ..... vse se sliši, kot, da je kar nekaj ampak nekaj pa le je na temu. Hvalabogu je sedaj lažje, sem pa trpela 2 leti in še danes, 4 leta po prvem paničnem je kdaj pa kdaj hudo, ko mislim, da sem spet na dnu, ampak se ne pustim strahu, ker sem večja od njega!

Srečno, glavo gor, probaj v vsakem dnevu najti nekaj pozitivnega, na kar se lahko oprimeš in bodi optimist, da boš z veseljem čakal naslednji dan!  rozicodam
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Ribica
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 826

« Odgovori #145 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 12:26 »

Tigris, mogoče pa greš ponovno tja nazaj. Naj ti še kaj dodajo za kratek čas. Verjetno ti niso menjali Ad, ker je Efectin dober Ad, in  bi imel spet zaradi menjave težave, mogoče še hujše.
Glej, meni je včeraj moj ponovno napisal Efectin in me opozoril, da ob ponovni uvedbi dalj časa traja, da prime. Če ti sedaj mesec  in pol jemlješ, to še v bistvu ni prav veliko časa. Če prvič traja 6 -8 tednov, da prime, pa k temu zdaj še nekaj dodaj, ker ga ponovno uvajaš, še v bistvu nisi tam.... Še počakat, ni druge.
kaj pa kako pomirjevalo za en čas, ko je tako hudo - a ga imaš?
Ribica
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #146 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 12:32 »

Ma iskreno moje mnenje je, če mu po mesecu in pol ni prijelo oziroma se mu ne pozna nič (po njegovih besedah), je bolje, da mu zamenjajo za kaj drugega. Pri menje bilo isto s Cipralexom, po dveh mesecih nobenga haska...
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #147 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 13:02 »

Ne vem.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #148 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 13:05 »

Pa zelodec me boli, nimam apetita.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #149 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 13:30 »

I feel you bro, I was there 2 mesca nazaj, želim ti čim prejšnje okrevanje... oki
Prijavljen
Scopy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 34

« Odgovori #150 dne:: petek, 01. junij 2018 ura: 21:36 »

No jaz sem ta teden bols. Zgleda je Cipralex zacel delovat..po enem mescu. No vsaj upam da je..me je se vedno strah da ni. Ni se ok ampak je bols. Samo se cakam da se mi spanje uredi. Se vedno spim z Prazinom.
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #151 dne:: četrtek, 07. junij 2018 ura: 11:52 »

Menjam za paroxat, se je zdravnik odlocil. A ima kdo dobre izkusnje z njim?
Prijavljen
PESEM
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #152 dne:: četrtek, 07. junij 2018 ura: 12:21 »

Jaz sem jemala Paroxat. Po začetnih težavah mi je potem precej pomagal. Jemala cca. 1,5 leta, potem pa prenehala. Je pa res, da prvih nekaj dni res ni bilo prijetnih- velika zaspanost, tesnoba, vendar pa je strah kljub tem stranskim kar hitro popuščal. polovico tega časa sem jemala eno tableto, potem pa 1/2 in 1/4...
Se mi je pa uredil spanec- prej zelo slabo, umirila sem se-  meni je pač pomagal pri mojih težavah z anksioznostjo.
Želim, da bi ti pomagalo. Verjetno pa že veš, da pač prvo krizo je treba prebrodit, da potem vidiš, če pomaga.

Vse dobro
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #153 dne:: četrtek, 07. junij 2018 ura: 13:46 »

Menjam za paroxat, se je zdravnik odlocil. A ima kdo dobre izkusnje z njim?

Jest mam, sam ne vem, če mi ni bolj Wellbutrin pomagal kot paroxat dejansko, paroxat zdaj manjšam...
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #154 dne:: četrtek, 07. junij 2018 ura: 14:16 »

Upam da bo pomagal, res upam. zdej 5 dni bom jemal polovico, potem pa na celo tableto. Efectin pa pocasi zmanjsujem.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #155 dne:: četrtek, 07. junij 2018 ura: 20:01 »

Kaj 10 mg, pol pa 20?
Prijavljen
Scopy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 34

« Odgovori #156 dne:: četrtek, 07. junij 2018 ura: 20:40 »

Paroxat kar pohvaljo. Upam da ti cim prej prime. Na zacetku bos morda se bolj anksiozen ampak potem mine.

Jaz cakam da bo 6 tednov ko naj bi Cipralex popolnoma prijel in potem glede na to kaksno bo  stanje naj bi dvignil dozo ali pa obdrzal obstojeco. Pravi doktorca da bols jemat prevec kot pa premal. Da je preniska doza AD najpogostejsa napaka pri terapiji. Je veliko bols kot je bilo. Samo nisem ok ko sem doma recimo vikendi al pa ko ne grem v sluzbo ko imam vec casa me spet napade samo ne tista huda grozavost. Nespecnost se mi je tudi izboljsala tako da zdaj vzamem Prazine samo takrat ko sem dopodlan v sluzbi.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #157 dne:: petek, 08. junij 2018 ura: 08:17 »

Ne vem če je to ustaljena praksa, ampak predvsem za "strah pred prihodnostjo, pred lotiti se kaj ipd" je domnevno najboljši paroxat, zato te vedno psihiater temeljito vpraša, kaj te muči v zvezi s tesnobo/depro...
Prijavljen
tigris
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #158 dne:: petek, 08. junij 2018 ura: 12:01 »

Evo vceri zvecer vzel 10mg, danes 75mg efectina. Bomo vidli boli me zelodec, prebava zeza, vse od psihe. Upam da se umiri to.
Prijavljen
Piquedram
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #159 dne:: petek, 08. junij 2018 ura: 12:45 »

Slabša presnova je navadno vedno problem pri ADjih...
Prijavljen
Strani: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11 ... 31   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar