Pozdravljen med nami
Razumem tvoje pocutje, obcutke, ki jih prezivljas. Ko je clovek depresiven, se kar naprej sprasuje o svojem stanju, o smislu zivljenja, zakaj hodi v sluzbo, zakaj bi sel ven....ipd. Verjetno nas je dosti tu gor prezivljalo podobno.

Rutina ubija vsako kreativnost in ko si v takem stanju, ne pocnes drugega, kot rutino. Vstat, se umit, v sluzbo, malica, domov, kosilo, pocitek....in dan na dan enako.

Enako je s socialnimi stiki, tako s prijatelji ali zenskami. Vse se nam zdi brez pomena, da ne bo nobenega uspeha, ne smisla. Samozavest pada, dvomimo vase, v vse. In zacaran krog je sklenjen.
Iz njega se lahko izvlecemo. Nekaterim to uspe z zdravili, nekateri zmorejo samo s psihoterapijo. Ampak na nas je, da stopimo in naredimo prvi korak do zdravnika in/ali psihoterapevta. Zal tega ne more opraviti nihce namesto nas.
Dnevi tecejo, meseci, nekaterim leta in ce se ne zmigamo in poiscemo pomoc, lahko izgubimo leta, ki bi jih sicer ziveli kvalitetno. Zato ti toplo priporocam, da se kar narocis k zdravniku in stopis iz zacaranega kroga. Mlad si se, uspelo ti bo. Potem bos videl, da je zivljenje kljub vsem tezavam in problemom lepo.
Oh, kaj sem vse prezivela....cakala in zgubila leta, ker sem trapasto verjela, da bo bolje samo od sebe. Zal mi je za izgubljenimi trenutki, zato vsakemu svetujem, naj NE CAKA.
Doloci si dan v naslednjem tednu, preuci hkateremu zdravniku bi sel, zapisi si svoja pocutja, razmisljanja, da mu bos znal objasniti svoj problem in pojdi. Zelim ti, da se izvleces iz tega vrtiljaka negativnih custev in razmisljanj. Srecno, pa se kaj se javi.