FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 14. julij 2026 ura: 06:36

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kontroliranje jeze  (Prebrano 859 krat)
Emorya
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: četrtek, 21. december 2017 ura: 23:08 »

Ne vem, če je bila takšna tema že odprta. V glavnem zanima me, če se tudi komu izmed vas dogaja, da ko se razjezite in bi radi na nekoga povzdignili glas, enostavno ne morete ostati jezni. Opazujem ljudi, kako dobro znajo protestirat, kontrolirat svoja čustva. Saj ne, da se rada kregam, v bistvu sem zelo miroljubna oseba in tega zelo ne maram, in se, kar se da, temu čim bolj izogibam, že zaradi mojih problemov s SF. A včasih tudi pride do takšne situacije, sploh ko so ljudje nesramni in moraš protestirat nazaj. Jaz enostavno ne morem samozavestno in odločno povedat, kaj si mislim in se boriti za svoj prav. Lahko ustrelim besedo ali dve, potem mi začne it na jok, glas dobim kot da ni moj, tresem se. Takrat se tako zasovražim, da raje ostanem tiho, kot da si delam sramoto. Hočeš izpasti kot odločen samozavesten rjoveči lev, potem pa te premagajo čustva in na koncu izpadeš zguba. Prav ponižen občutek.
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #1 dne:: petek, 22. december 2017 ura: 09:25 »

Ja tudi meni se to dogaja, sploh če občutim napad name, potem se ne znam dovolj dobro branit, ostanem raje tiho ipd. To je tlačenje čustev. Ni dobro...
Kako si pomagat? Hmm na to še nimam odgovora. Jaz sem bolj malokrat v takih situacijah oz se jim kar izognem, sploh če gre na 4 oči... tisto prek interneta je itak kr neki.
Definitivno pa je potrebno se postavit zase, po drugi strani pa - zakj bi ti skrivala pred drugimi, da te je strah? Ubistvu tisti, ki se dere nate igra z obrambnim mehanizmo, ker te želi s tonom glasu spravit do tega, da je NAD tabo... ubistvu ni močen ampak je šibak.
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar