FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 19:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nočno potenje-izkušnje  (Prebrano 2415 krat)
Toto99
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: sobota, 14. oktober 2017 ura: 11:53 »

Pozdravljeni,

star sem 34 let in moj problem je sledeč..
Meseca februarja sem po več letih prekinil z jemanjem cipralexa..pred cca mesecem dni sem se začel skupaj s slabim počutjem(fizičnim in psihičnim) močneje potiti ponoči..glede na to, da me je grozno strah raka, sem seveda takoj našel povezave z najhujšimi boleznimi, kar pa smo zdaj v tem času z več preiskavami skoraj izključili..v moji glavi pa žal nikakor ne..zraven tega še hujšam in nimam pravega apetita..
Grozno me je strah in me zanima ali bi lahko bilo nočno potenje odtegnitveni sindrom po pol leta nejemanja, ali pa se tako odražajo moji strahovi in konstantna tesnoba, da se ponoči močneje potim?
Ima kdo podobno izkušnjo?
Hvala in lp vsem
Prijavljen
Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 400

« Odgovori #1 dne:: sobota, 14. oktober 2017 ura: 12:43 »

Grozno me je strah in me zanima ali bi lahko bilo nočno potenje odtegnitveni sindrom po pol leta nejemanja, ali pa se tako odražajo moji strahovi in konstantna tesnoba, da se ponoči močneje potim?

Oboje kiselnasmeh

Si kaj delal na sebi predno si opustil ADje ? Si razrešil notranji/zunanji konflikt ?
Če si samo pridno po naročilu "zdravnika" papcal tablete te čaka ponovitev vaje.
Tokrat vmes s pomočjo ADjev poišči vzroke za sprožilce nenavadnega obnašanja
in po vsej verjetnosti znaš z novimi miselnimi vzroci natrenirat sive celice do te mere,
da bodo delovale tebi v korist in ne v škodo. Nespanje, potenje bo samo še slab spomin.

Chuss, T.
Prijavljen

Blessed are the forgetful, for they get the better even of their blunders.
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #2 dne:: sobota, 14. oktober 2017 ura: 15:54 »

Citiraj

Odtegnitveni sindrom po moje ni. Bolj se nagibam k mnenju, da je to od konstantne tesnobe in strahov.
Zakaj si prenehal, če si (še vedno) v takem stanju...Po nasvetu zdravnika ali na svojo roko?
Povej še kaj več, morda ti bomo lažje svetovali.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Toto99
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sobota, 14. oktober 2017 ura: 17:45 »

Najprej hvala za odziv Mina in Travis,

v bistvu sem res kar na lepem na svojo roko prenehal z jemanjem po cca 3 letnem zdravljenju..preveč sem si želel živeti brez tega malicanja bele tablete pred spanjem, ampak pravtako nič konkretnega nisem storil v tem času na sebi, res je.. v 10 dnevni borbi z hudo gripo sem ozkoristil priložnost, ker sem se itak počutil grozno pa so se nekako v tem stanju "skrili" odtegnitveni od ADjev?!
...vem, da je bil to veliki feler, ki ga zdaj plačujem očitno..
5 mesecev cca je blo bolj kot ne vse ok, večinoma še boljše kot med terapijo..zadnja 2 meseca pa kaos..nezmožnost iskrenega nasmeha, veselja, zagrenjenost, razdražljivost, omotice, izogibanje in težko soočanje z odgovornimi nalogami v službi..sem učitelj btw..izredno težko v glavnem in izčrpujoče konstantno..in grozni strahovi pred rakom, sploh zdaj v obdobju slabosti, bolečin v trebuhu, nočnega potenja itd..obnašam se kot da že imam diagnozo rak..brskam po spletu čeprav vem, da je to totalno mimo in ne prinaša miru..
imam 2 letno čudovito hčerkico in super partnerico, ki mi stoji ob strani jaz pa ko zombi v mislih samo bolezen bolezen..potem pa jasno še brez apetita in hujšanje, tehtanje, pa spet panika
..očitno me reši samo "bergla"  cipralex..

Prijavljen
Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: sobota, 14. oktober 2017 ura: 19:26 »

imam 2 letno čudovito hčerkico in super partnerico, ki mi stoji ob strani jaz pa ko zombi v mislih samo bolezen bolezen..potem pa jasno še brez apetita in hujšanje, tehtanje, pa spet panika
..očitno me reši samo "bergla"  cipralex..

Vse bo še kul pomezik

Sploh, če imaš okoli sebe najbližje, ki te podpirajo in razumejo.
Imaš neznansko prednost pred tistimi, ki tovrstne opore nimajo.

Zmeni se z zdravnikom za ponovno uvedbo zdravil (tista, ki so ti
že učinkovito pomagala) in tokrat razišči vzroke za nastalo zmedo,
ki te tako močno bega in ti znatno vpliva na kvaliteto življenja.
Če smatraš, da materiala, ki te čaka ne boš zmogel zmleti sam se
vzporedno zmeni še za začetek s kakim psihologom ali pa kar
s psihoterapevtom. Naredi to za svojo partnerico in hčerkico,
ki te zagotovo potrebujeta. Zavoljo družine ni dobro, da bi predolgo
ostajal v takem stanju, sploh, če lahko ukrepaš in spremeniš situacijo
na bolje.

Vse dobro, T.
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #5 dne:: sobota, 14. oktober 2017 ura: 19:47 »

OdtegnitvenI simptom ni. Ne more biti kar naenkrat po toliksnem času.  V tebi so se vedno iste nerazresene reči,  isti način funkcioniranja, ki ti sproza tesnobo. Treba bo zavihati rokave in začeti delati na sebi. Najbolje s psihoterapijo. Za vmesni cas pa za podporo raje sprejmi spet Ad, isti ki te je že podpiral.
Srečno!
Prijavljen
Toto99
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 15. oktober 2017 ura: 00:08 »

Srčna hvala vsem...
Javim epilog ;-)
Prijavljen
Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: nedelja, 15. oktober 2017 ura: 09:41 »

Še zadnje 0,02 evra od mene sesmejem

Jaz za razliko od spoštovanih predhodnic vseeno mislim,
da gre za zapozenele odtegnitvene sindrome.. Nekaj časa
si šibal na rezervi serotonina in drugih "hormonih sreče",
vendar, ker sam nisi vzpostavil mehanizma ohranjanja ugodne
kemijske sestave se je sistem spet porušil. Se je v preteklosti
zgodilo tudi meni, zelo podobno.

Jemanje ADjev vseeno ni nedolžno. Se strinjam, da se jih človek
poslužuje, ko enostavno ne zmore več, a cilj vsakega bi moral
biti, da sam vzpostavi način razmišljanja & delovanja, ki ga v
take situacije v prihodnosti sploh ne bi pripeljalo, če pa že,
da zna takrat bistveno hitreje odreagirat in speljat, kljub
pomanjkanju "motivacijskega goriva". No, vsaj sam delam
na tem. Svoje osebnosti v esenci ne morem spreminjati,
če sem za nekatere stvari bolj "zlomljiv", kot drugi, vsekakor
pa lahko vplivam na hitrost programa celjenja in samoohranitve,
ki je v vsakem izmed nas, le duševne motnje kdaj to zameglijo.

Javi se.. In ceni kar imaš ! Chuss, T.
Prijavljen

Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 15. oktober 2017 ura: 10:06 »

Odtegnitvene simptome bi lahko imel prve tedne in mesece, ne pa po 3/4 leta. Dejstvo je, da smo v jesensko-zimskem času bolj ranljivi, ker nismo toliko podprti s svetlobo. Zato se rada v tem času zgodi ponovitev, če nismo odstranili vzroka. Če so hudi strahovi in nočno potenje, se mi vseeno zdi pametneje biti na Ad,  dokler trajno z delom na sebi, ne resis težav.  Zelo slabo počutje in otežkocena funkionalnost v vsakdanu, precej vpliva na tvojo družino. Če imaš majhnega otroka in partnerico, je tukaj tudi tvoja odgovornost, da vnasas v družino čimveč pozitivnih energij. Sicer se sčasoma tudi tukaj pojavijo problemi in potem imaš še več problemov. Je pa seveda odvisno od tega, kako hudo je. Vsi se imamo in dobro in slabo, tudi če nimamo motenj. Reši težave na Ad, če je vključena tudi družina. Ko so te rešene, pa seveda opustiti Ad-je in že sproti vkljuciti nov življenjski slog z več gibanja, sproscanja in zdravega druženja. Vse napisano preizkuseno na lastni koži.  sesmejem
Prijavljen
Toto99
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: nedelja, 15. oktober 2017 ura: 10:40 »

Zakon ste..
 oki
Hvala
Prijavljen
anton
antonkrnc96969@gmail.com
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 29

« Odgovori #10 dne:: petek, 17. november 2017 ura: 01:30 »

Pozdravljen Toto
imam podobne izkušnje s potenjem depresijo,strahovi... tudi sam ne maram tablet a jih še vedno pridno malicam ker imam tudi jaz krasno ženo 4 otroke -vnučka in vero,sicer sem že večkrat obupal a me je rešila odgovornost do njih, kajti nad mano so obupali že vsi zdravniki in sem invalidsko v penziji-a sem še vedno tu.
Pustimo mojo zgodbo,ker je predolga.
Potenje vsaj pri meni je sigurno tesno povezano z epizodami tesnobe in je v primerjavi z depresijo, strahovi,tesnobo,paniko...zanemarljivo.
Najvažnejše je da se zavedaš da težave so ,da jih poznaš greš skozi da jih premagaš ali se naučiš živeti z njimi,motivacijo in podporo vidim da imaš ali ti bo uspelo z ad ali brez ne vem ,jaz sem prišel v šestih letih iz 12 tablet dnevno na polovički Asentre dvakrat in polovičko risperdala dnevno, a pustimo to in jaz in ti in vsak  se bo moral z težavami, motnjami...-ime ni važno spopasti na koncu sam v sebi in sam s sabo.
torej pogum ,vztrajnost optimizem...VERA-UPANJE-LJUBEZEN do sebe in do drugih.
In ne nazadnje-šteje vsak trenutek vsak dan posebej-kajti -DOVOLJ JE DNEVU LASTNA TEŽA.
                                                                                                                                          Anton
Prijavljen

toni
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar