FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 07:13

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ali lahko obsesivne misli preidejo v psihozo sizofrenijo?  (Prebrano 6233 krat)
Asdff
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« dne:: sreda, 14. junij 2017 ura: 16:49 »

Star sem 32,pred 3 meseci mi je postavljena diagnoza generalna anksiozna motnja in jemljem asentro 50mg, vendar imam precej vsiljivih misli ki me zelo strasijo: da bom zgubil kontrolo nad sabo in komu kaj naredil,doma koga poskodoval....ratal paranoicen, najbolj me razjedajo misli da bom postal sizofrenik,ali da sem ze v fazi sizofrenije....berem forume iscem simptome....Ali je mozno da vsiljive misli preidejo v kakrsnokoli psihozo? Od starsev in starih starsev noben ni imel sizofrenije....hvala za odgovor.
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.885

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: sreda, 14. junij 2017 ura: 16:57 »

Vsiljivke so del OKM motnje - Obsesivno kompulzivna motnja.
Niso psihoza. Ko si v psihozi se tega niti slučajno ne sprašuješ kar se ti.
 rozicodam

Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Asdff
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2

« Odgovori #2 dne:: sreda, 14. junij 2017 ura: 17:09 »

Ali lahko preide v psihozo oz ali imajo ljudje z okm vecje moznosti da dobijo psihozo...ali je okm ter vsiljivke neke vrste zacetek psihoze oz me je strah da bodo te vsiljive misli vedno bolj intenzivne ter jih bom na koncu celo lahko slisal....ali je to mozno ?
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.990

"I See You"

« Odgovori #3 dne:: sreda, 14. junij 2017 ura: 18:33 »

Asdff..mislim, da je minimalno možnosti za to. Na tej spletni strani maš priročnike za anksioznost. Misel, ki te straši je tipična za anksioznost. V priročnikih maš tehnike, kako jih ustaviti,  preusmeriti... nima smisla,  da preveč to razmišljaš, ker se strah samo potencira tako.
Vse dobro rozicodam
Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 696

« Odgovori #4 dne:: sreda, 14. junij 2017 ura: 19:29 »

Asdff, pa si zdravniku omenil vsiljive misli?
Mislim pa da je psihoza dedno obolenje in da pri psihozi verjameš v svoje misli, ki te preganjajo. Moj nasvet je, da se poskušaj čimbolj gibati med ljudmi, torej nikar se ne zapiraj vase zaradi vsiljivk. Prepričana pa sem, da ti bo kmalu bolje.
 rozicodam
Prijavljen
Sfear
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 65

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 06. avgust 2017 ura: 22:03 »

Prav zato ker so vsiljive misli tako realne se obremenjujemo z njimi. Shizofrenija pa je druga zgodba z drugačnimi simptomi. Meni tudi po 200mg asentre in 700mg seroquela pomaga zelo malo. Gre pa na bolje ceprav zelo pocasi. Fino je poiskati ustrezno pomoč in po potrebi hospitalizacijo
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar